Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blokada klawiatury iphone prosze o pomoc

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 02 October 2011 - 23:12

Witam mam problem a mianowicie dziecko wzielo mojego iPhona ktorego zostawilem za stole i nie wiem w jaki sposob wpisalo mi kod blokujacy klawiature i nie moge nic zrobic corka nie pamieta co powciskala a ja jestem zalatwiony:/ Prosze podpowiedzcie co moge zrobic w takie sytuacji.Mam do telefonu wszystkie dokumenty jesli bedzie trzeba moge zrobic zdjecia nr.imei itd. telefon to iphone 3gs po podlacznie telefonu po komputer i odpaleniu iTunes wyskakuje mi komunikat ze telefon jest zablokowany i zalezy najpierw wpisac kod dopiero pozniej moge go otworzyc. Nie mam pojecia jaki byl soft itd... poniewaz nigdy sie tym nie interesowalem.Z gory dziekuje i pozdrawiam

#2 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 03 October 2011 - 06:17

Telefon był z Lockiem czy bez ?

#3 Łukasz Nowacki

Łukasz Nowacki
  • 26 posts
  • SkądKrotoszyn, Poland

Posted 03 October 2011 - 06:55

Sometimes, the iPhone 3G freezes up and either the screen doesn't respond to your touches or the phone won't wake from sleep. In that case, you'll need to reset the iPhone 3G. To do that, follow these steps: 1.Hold the sleep/wake button on the top right of the phone and the home button at its bottom center at the same time. 2.Keep holding until the screen goes black and the white Apple logo appears. 3.You can let go now - the iPhone 3G is restarting. !!! Delete all data from iPhone !!!

#4 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 03 October 2011 - 07:34

Czy ty w ogole czytales co napisal czlowiek z problemem? Dziecko zalozylo mu kod blokady a nie zawiesil sie mu ekran... :/ jesli na telefonie był jb to jest do odratowania. W przeciwnym wypadku pozostaje chyba tylko restore :/

#5 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 03 October 2011 - 09:43

witam, telefon ma simlocka na siec o2 uk poniewaz obecnie jestem w anglii bylem u gosci ktorzy maja jakies tam smieszne salony z używanymi telefonami ale oni nie maja pojecia jak to zrobic:/ bylem rowniez w sklepie firmowym apple i powiedzieli mi ze niestety nie moga mi pomoc i ze musze wpisac prawidlowy kod.... w tym momencie nie wiem co mam zrobic. Bardzo Prosze wytlumaczyc jak zrobic ten restore.Z gory dziekuje wszystkim ktorzy chca mi pomoc, Pozdrawiam serdecznie

#6 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 October 2011 - 09:52

Restore = odtwórz przez iTunes (podłącz telefon do kompa) w itunes wybierasz odtwórz. Wgra Ci się najnowszy soft 4.3.5 usunie jb jeśli był robiony itp.

#7 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 03 October 2011 - 10:12

Witam nie da rady odtworzyc przez itunes poniewaz wyskakuje mi komunikat ze mam wpisac passcode:( wprowadzilem telefon w tryb DFU i jest to samo, wyskakuje mi komunikat nie moge odtorzyc

#8 Łukasz Nowacki

Łukasz Nowacki
  • 26 posts
  • SkądKrotoszyn, Poland

Posted 03 October 2011 - 10:22

Przepraszam ! W końcu nadeszła chwila, która zbawi wielu wścibskich użytkowników. Powstało bowiem narzędzie o nazwie iPhone Password Remover, przy pomocy którego, dzięki jednemu kliknięciu, wyłączymy kod blokady telefonu we wszystkich edycjach iPhone’a, iPoda touch, a nawet iPada. Wszystko czego potrzebujemy do pomyślnego przebiegu akcji, to paczka z programem, iPhone po Jailbreaku oraz wgrane w iPhonie biblioteki afc2add (dostępne w Cydii). Zakładając, że jesteśmy wyposażeni we wszystkie niezbędne rzeczy, przechodzimy do akcji odblokowywania. Należy podłączyć iPhone’a z włączoną blokadą do USB, a następnie uruchomić plik M.H.M.bat, znajdujący się w katalogu głównym programu. Pojawi się okno Dos, wyświetli kilka komunikatów, po czym samoistnie się wyłączy. Ostatnią czynnością jaką należy wykonać to zrestartowanie iPhone’a. Po ponownym uruchomieniu telefon nie powinien wyświetlać zapytania o kod blokady. iPhone Password Remover to prawdziwa gratka dla zazdrosnych dziewczyn czy nadopiekuńczych rodziców. Redakcja Bloga nie ponosi odpowiedzialności za skutki wywołane powyższym programem.

#9 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 03 October 2011 - 10:32

iphone nie jest po jailbreaku

#10 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 03 October 2011 - 10:34

No tak, tylko właściciel problemu nie wie nawet jaki jest soft na telefonie, to jb raczej nie robił. Ja bym wziął wszystkie papiery i udał się do miejsca zakupu telefonu. Tam powiedział, że zrobiłem aktualizację do najnowszego softu i bęc, blokada! Niech naprawiają albo wymienią na nowy. Trzeba isc w zaparte, można ich zbajerować. Tylko trzeba mieć backup na dysku, żeby wgrac wszystkie dane na "nowy" telefon. Niektórzy operatorzy dają dwa lata gwarancji.

#11 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 03 October 2011 - 10:49

Wejdz w dfu wgraj soft na nowo wtedy nie zapyta o haslo ;) i dograj do telefonu potem ostatnia kopie jaka robiles z itunes duuuzo rzeczy powinno wrocic jednak nie wszystkie... Zalezy kiedy synchronizacje robiles. O ile kiedy kolwiek go synchronizowales A tak btw zeby zrobic kod blokady to trzeba chyba dwa razy wpisac taki sam .... Wiec moze sobie dziecko przypomni co tam wpisalo

#12 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 03 October 2011 - 11:00

Właśnie! Alladyn21 ma rację; trzeba dziecko "na spokojnie" podejść bo inaczej stres i koniec. Może daj córci telefon przed snem albo z samego rana, tak od niechcenia, żeby sobie pograła. A kod może się SAM znajdzie ;-)

#13 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 03 October 2011 - 13:14

na corke nawet nie krzyknalem poprostu zapytalem czy pamieta co powciskala to powiedziala ze nie wie takze napewno kodu mi nie poda:) . Przechodzac dalej to wgrania nowego softu to wprowadzam telefon w tryb dfu i wtedy itunes widzi iphona w trybie awaryjny naciskam alt plus odtworz wybieram plik z nowy softem i po chwili wyskakuje komunikat ze iphone jest chroniony haslem i nalezy go najpierw wpisac:( nie mam pojecia co zrobic. Bylem u operatora czyli o2 i powiedzieli ze nie moga mi nic pomoc.

#14 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 03 October 2011 - 13:49

A na bank wszedles w dfu? czy moze w recovery? Jak telefon byl w dfu to co bylo na wyswoetlaczu?

#15 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 03 October 2011 - 22:31

nie bylo nic czarny ekran

#16 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2011 - 23:20

Wprowadź go w Recovery Mode i wtedy spróbuj restore.

#17 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 04 October 2011 - 12:33

Witam udalo mi sie odblkowac telefon ale mam nastepny problem posiadam najnowszy soft 4.3.5 i niestety nie mam zasiegu telefon widzi karte o2 ale nie mam zadnej kreski zasiegu o co moze chodzic?

#18 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 October 2011 - 12:37

simlock ?

#19 krolikmac

krolikmac
  • 8 posts

Posted 04 October 2011 - 12:46

ma simlocka na o2 i taka karte wlasnie wkladam

#20 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 04 October 2011 - 15:03

Zgłoszony jako kradziony/zgubiony.

#21 kanioszka

kanioszka
  • 9 posts

Posted 05 October 2011 - 22:04

Może jak poszedłeś do salonu to uznali że kradziony i block idź do salonu i oddaj na gwarancji , masz chyba gwarancję?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users