[domena] poligon neo
Napisano 04 listopada 2005 - 12:41
Wpadł mi do głowy pomysł że skoro mam ftp i na neo też mam ftp to wystarczy machnąć galerie w PS i wsadzić na ftp... ale kurde niedziała.. chyba że potrzeba im czasu... ale sobie znalazlem zabawe...
[ Dodano: 2005-11-04, 13:49 ]
Dziękuje... dziękuje nietrzeba było wiem jestem doskonały i samo wystarczalny... a to moje przechwalstwo wynika z tego że już wiem jak zrobić żeby to dziwactwo biegało...
Gdzyby ktoś miał chętke to pisze jak...:
1) zdjęcia należy przepuścić przez nażędzie photoshopa "Web Photo Gallery" jednak pamiętać trzeba by w extension ustawić .html a nie htm i to chyba cała tajemnica.. póżniej wrzucamy ftp na naszą strone... w tym przypadku xxxxxx.neostrada.pl (bo użytkownicy neostrady dostają w prezzencie domene... ) no o działa... przynajmniej narazie.. jeszcze tylko musze ustalić jak modyfikować galerie tak żeby można było ustawić kategorie zdjęć i inne takie tam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2005-11-04, 15:25 ]
kurde... chadzało chadzało i niechadza... co jest..
:evil:
Napisano 08 listopada 2005 - 19:16
Napisano 08 listopada 2005 - 23:53
Napisano 09 listopada 2005 - 02:25
Napisano 09 listopada 2005 - 09:17
Napisano 09 listopada 2005 - 10:26
to test... pozatym jak bym "ryje"-czyt. osoby znane i mniej lub bardziej lubiane; bez znaku umieszczał to by mnie agncja dla której pracuje prześwięciła...
Przecież są cyfrowe watermarki, których nie widać...
Napisano 09 listopada 2005 - 10:40
Napisano 09 listopada 2005 - 11:37
Napisano 09 listopada 2005 - 12:08
Do prostych i szybkich galeri, generuje znaki "wodne" i inne takie:
http://www.myriad-on...cts/galerie.htm - współpracuje z iPhoto i nie tylko...
Napisano 09 listopada 2005 - 14:29
Nieucz dziada jak charchać.... :evil: tylko że agencja woli fotostation... bo z cs2 strona niewszystko dopasowuje tam gdzie trzebaJeśli chcesz opisywać szybko fotki, używaj Adobe Bridge z pakietu Adobe CS, zaznaczasz kilka fotek i wpisujesz te same dane, bardzo przyjemne narzędzie i szybkie narzędzie.
Co do agencji to mnie to też wku*rza... ale niemam nato wpływu... ja się staram dostarczyć obrócone...tylko czasem jak oddaje zdjęcia na cd nie wysyłam ftp to oni w fotostation niewidzą obrotu wykonanego w bridge. zresztą dziwi mnie xe niewidzi info o obrocie wysłanego przez aparat, a miniaturki mnie niebolą... ale ich obiade jeszcze raz... choć wątpie czy pomoże.. bo im jest wszystko jedno... mają stałych odbiorców i już.. W ons też tak było jeszcze rok temu... mysle xe powoli dojdziemy do porozumienia z oprogramowaniem i systemem opisu i obrotu... tacy z was profesjonaliści.. a to kur*a jest śieczkarnia a nie ZapF się będzie poprawiać...
a iphoto niemam i chyba mieć niechce...
Napisano 09 listopada 2005 - 15:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych