Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#201 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 03 lutego 2012 - 21:02

Tak rengien ,ale w moim profilu w opcjach nie mogę zmienić ustawień na tak ,przy sygnaturze.Po przeczytaniu posta ,który mi dałeś wychodzi , że nie można wstawiać obrazków,więc co to za sygnatury,czy Ty mógłbyś udostępnić mi opcję tak w moim profilu???

#202 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 21:42

Nie, nie mam takich możliwości. W sygnaturze nie umieszczamy obrazków.

#203 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 22:09

Tapatalk nie będzie. Będzie natomiast dedykowana aplikacja dla iPhone i Android do obsługi całego forum.

#204 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 03 lutego 2012 - 22:23

Będzie natomiast dedykowana aplikacja dla iPhone i Android do obsługi całego forum.

Już nie mogę się doczekać :)

#205 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 lutego 2012 - 22:31

Szczegolnie na Androida...

#206 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lutego 2012 - 22:36

Aplikacja wyświetlająca reklamy z obsługą forum.

#207 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 23:28

nie można wstawiać obrazków,więc co to za sygnatury

Ty rozumiesz w ogóle pojęcie 'sygnatura'? Jest to _podpis_ dodawany do postów (maili, newsów na usenecie i tak dalej). Obrazek to nie jest podpis. A to, że jakieś inne fora w Sieci pozwalają tam te (idiotyczne) obrazki wstawiać, to już nie nasz problem - stosy 'barów' typu 'lubię placki' albo 'mam makbuka' robią z forum choinkę, której nie da się czytać.

#208 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 23:51

Aplikacja wyświetlająca reklamy z obsługą forum.

Tapatalk też wyświetla reklamy.
A wersja PRO jest płatna.

#209 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2012 - 00:35

Obie wersje są płatne pod iOS. Szkoda, że nie będzie wsparcia. Miałbym pełen komplet w jednym miejscu. To czekamy na natywną aplikację.

#210 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 04 lutego 2012 - 14:52

Tapatalk nie będzie.
Będzie natomiast dedykowana aplikacja dla iPhone i Android do obsługi całego forum.

Tapatalka nie będzie, vBulletin Mobile (https://www.vbulletin.com/mobile/) też nie będzie, a będzie dedykowana aplikacja dla iPhone'a i Androida do obsługi całego forum? Dziwne to wszystko...

#211 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2012 - 15:19

Co w tym dziwnego?

#212 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 04 lutego 2012 - 17:32

Co w tym dziwnego?

Brak chęci ze strony administracji do skorzystania z gotowych rozwiązań.

#213 Wudek

Wudek
  • 11 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 lutego 2012 - 13:00

Hmm ... Trocheo dziwne. Dlaczego nie włączyć obsługi Tapatalk - mój kolega właściciel forum HD włączył i po sprawie ... Ja posiadam wersję Pro i na pewno łatwiej by mi było korzystać z forum. Przecież to tylko kwestia dobrej chęci i nic poza tym .... A obsługa kolejnego programu to tylko dodatkowy kłopot. Przemyślcie jeszcze raz sprawe pls ...

#214 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 05 lutego 2012 - 14:28

Co w tym dziwnego?

To, że Tapatalk to aplikacja przemyślana i sprawdzona w boju przez tysiące użytkowników.
Nie sądzę aby właściciele MyApple byli zdolni wyprodukować równie dobre narzędzie niezależnie od tego jak wysokie mniemanie mają o sobie zatrudnieni przez nich programiści.
IMHO sprawa dotyczy tłoczenia reklam a nie Tapatalka.

Tomek

#215 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 19:42

Ale czemu dalej płaczecie i agitujecie? Administracja napisała jasno: nie będzie. I trzeba z tym żyć, koniec tematu.

#216 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 20:18

Tapatalka nie będzie, vBulletin Mobile (https://www.vbulletin.com/mobile/) też nie będzie, a będzie dedykowana aplikacja dla iPhone'a i Androida do obsługi całego forum? Dziwne to wszystko...

Zamierzamy właśnie skorzystać z rozwiązania od vBulletin.
Tapatalk to kolejny moduł, który trzeba instalować - nasz silnik jest na tyle mocno zmodyfikowany, że z zasady nie instalujemy żadnych modułów z wyjątkiem tych napisanych dla nas na zamówienie.

#217 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 08 lutego 2012 - 13:04

Ale czemu dalej płaczecie i agitujecie? Administracja napisała jasno: nie będzie. I trzeba z tym żyć, koniec tematu.

Bo forum.jest dla NAS a nie my dla forum.
  • jazz77 lubi to

#218 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 lutego 2012 - 14:40

Wydzielonego działu dla PowerPC a przy okazji porządeku na forum.
Ta architektura wciąż żyje! :)
Co widać jaką popularnością cieszą się te komputery na Allegro itp. :)
Dołączona grafika

#219 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 09 lutego 2012 - 21:43

Poza tym, że 1) denerwuje mnie brak wersji dla iPhone'a i 2) brakuje mi wersji dla iPhone'a, to drażni mnie również kompresja załączników. Bardzo często natrafiam na wpisy, do których dołączone są zrzuty ekranu. Autor (lub autorka) w dobrzej wierze używa mechanizmu forum, aby dodać zrzut ekranu, który zostaje następnie przez jakiś podstępny automat pomniejszony i skompresowany w takim stopniu, że w efekcie ABSOLUTNIE nic na tym zrzucie nie widać. Pierwszy z brzegu przykład: http://myapple.pl/os...-na-lionie.html (OK, tutaj akurat treść zrzutu nie jest istotna, ale w wielu innych przypadkach jednak jest).

Nie wiem, jaki jest w ogóle sens istnienia na forum opcji dodawania obrazków do wpisów. Ten stopień pomniejszania grafiki byłby irytujący nawet na forach typu „pokaż swojego kota”, natomiast w przypadku forum, na którym zadawane są pytania dotyczące określonych komunikatów systemu lub problemów z grafiką, jest to absolutne nieporozumienie. Moim zdaniem warto albo usunąć tę opcję, albo wyłączyć/zmienić obecny absurdalny stopień pomniejszania i kompresji grafiki, aby zamieszczane zrzuty były czytelne.

#220 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 09 lutego 2012 - 21:49

Przecież możesz dodać screen przez opcje w szybkiej odpowiedzi. Wtedy będą duże i czytelne.

#221 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 09 lutego 2012 - 22:24

Przecież możesz dodać screen przez opcje w szybkiej odpowiedzi. Wtedy będą duże i czytelne.

Nie chodzi o to, co ja mogę. Ja tam mogę wiele ;), i tak zawsze wrzucam zrzuty np. na imgur. Chodzi o to, co bardzo często widzę na forum, czyli skompresowane zrzuty wielkości znaczka pocztowego i prośby o wstawienie tego samego na imageshacka.

#222 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 09 lutego 2012 - 22:27

W takim razie się z Tobą zgodzę ;). Albo wykasować, albo zmienić tą opcję.

#223 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 19 lutego 2012 - 23:02

Mnie dobija to ciągłe kasowanie tematów.

#224 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 23:15

A mnie denerwuje:
- zadawanie pytań bez pytań http://myapple.pl/ko...mix-plusie.html
- brak własnej inwencji i niechęć do szukania http://myapple.pl/ko...-jest-etc_.html
- powielanie istniejących wątków http://myapple.pl/ko...twarzacza_.html
- piractwo http://myapple.pl/ip...-z-chomika.html (tego już nawet nie ma na forum, ale po tytule łatwo się domyślić)
Wymieniać dalej?

#225 arcoss

arcoss
  • 97 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 15:54

Brakuje mi możliwości przeglądania forum za pomocą aplikacji Tapatalk. Wprowadzicie taką możliwość? OK, już się doczytałem. Dodatkowy moduł, srety-pierdety. Za coś czego nie umiecie to się nie bierzecie, rozumiem. Trochę jednak obciach, że portal traktujący jakby nie było w dużym stopniu o technologiach mobilnych, nie posiada obsługi Tapatalk. Nawet spory obciach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych