Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#776 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 23 marca 2014 - 10:57

A edycja wpisów była i będzie.

To jak to jest z tą edycją wpisów. Bo ja jej nie mam, a jest to bardzo denerwujące. Bo przez to zdarza się napisać post pod postem, kiedyś jeszcze były one automatycznie łączone a teraz już nie. Zdarza się czasem literówka i również jej nie da się poprawić. Bez sens!

Dołączona grafika

O w tym wątku można edytować! Czyli gdzieniegdzie można! Na załączonym zrzucie nie ma opcji edycji przy moim wpisie. Oczywiście byłem zalogowany.

#777 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 marca 2014 - 11:17

A wydaje mi się że widziałem jak sam pisał takie posty :D

Tak pisałem, ale wtedy nie było żadnych poradników na temat simlocka :)
Co do tematu, brak opcji edytuj w dziale o iP, wszechobecna hipokryzja na forum i pewien moderator.

#778 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 09 kwietnia 2014 - 18:19

Eh, przypomnę, bo wygląda na to, że nikt z "góry" tutaj nie zagląda: co z edycją postów?

#779 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 10 kwietnia 2014 - 15:46

Czy ktoś z administracji mógłby wreszcie sprawdzić moje konto bo coś jest u mnie nie tak. Moje posty na forum nie pojawiają się w "nowych postach" a wręcz przeciwnie, temat na który odpowiadam odrazu znika z tej listy. Podobnie gdy skomentuję artykuł na stronie głównej mój komentarz pojawia się dopiero gdy ktoś napisze komentarz po mnie. Strasznie to denerwujące. Czy muszę zakładać nowe konto by te błędy wyeliminować??

#780 Vdr

Vdr
  • 159 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 17:22

Zauwazylem, ze niestety to forum mimo niekiedy przydatnych porad, jest strasznie niedopracowane.

Oprocz wspomnianej edycji od kilku minut nie moge znalesc zaawansowanej wyszukiwarki.. dysponujecie czyms takim, czy tylko jedno pole do wyszukiwania?

#781 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 18:57

Was pogrzało z tymi banami ? Co drugi aktywniejszy user ma bana... Niedługo mało kto tu zostanie. Mogę się założyć że większość za "spam"... Skoro już za to dajcie ostrzeżenia to może nagradzajcie też spamujący moderatorów.... I do cholery naprawcie opcje edytuj, a raczej oddajcie ją w niektórych działach :| Rozważcie także opcję zakładania nowych tematów dla nowych userów, może warto ustawić im limit zakładania nowego tematu od 10-20 napisanych postów ? Być może wtedy nauczyliby się używać wyszukiwarki. :|

#782 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 08:46

(...)Oprocz wspomnianej edycji od kilku minut nie moge znalesc zaawansowanej wyszukiwarki.. dysponujecie czyms takim, czy tylko jedno pole do wyszukiwania?

Oczywiście, istnieje taka wyszukiwarka:
Wyszukiwarka zaawansowana

Was pogrzało z tymi banami ? Co drugi aktywniejszy user ma bana...
Niedługo mało kto tu zostanie.(...)

Nikt nie banuje specjalnie - to efekt "uzbierania" na koncie pk. karnych a w takim przypadku ban jest nadawany z automatu.

I do cholery naprawcie opcje edytuj, a raczej oddajcie ją w niektórych działach :|

Żaden z moderatorów nie ma takiej możliwości. Piszcie do Administracji forum.

#783 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 07:41

No tak, administrację obchodzą tylko prawidłowo wyświetlane reklamy, co tam jakaś głupia opcja edytuj ...

#784 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 22 kwietnia 2014 - 17:01

Propozycja zmian: myślę, że wygodniej by było gdyby na forum w dziale "Newsy" wyświetlała się cała treść artykułu zamiast link do niego na stronie głównej. Ale to prośba bardzo wygórowana biorąc pod uwagę fakt, że nawet o edycję postów ciężko się doprosić.

#785 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 29 kwietnia 2014 - 08:14

Poruszana już sprawa edytuj to jedno. Nie wiem jaki cel przyświecał usunięciu tej opcji. A drugie, czy nie można zamiast lub też obok artykułu dodać linka "przejdź do dyskusji na forum"? Komentarze pod artykułem często wyświetlają się dwa-trzy podczas gdy dyskusja ma już ich więcej na forum. To było postulowane od dawana ale nadal leży i kwiczy.

#786 Silesian84

Silesian84
  • 2 postów

Napisano 03 maja 2014 - 01:51

Ok może zaczne od tego że jestem nowy na tym forum aczkolwiek od dłuższego czasu przeglądam myapple.pl.Szczęsliwym posiadaczem Iphona jestem od 2012 roku zaczynałem od 3gs potem przez chwile mialem Iphona 4 ale szybko 'przesiadłem' sie na 4s,dzięki temu forum zaoszczędzilem około 60£ na proste czynnośći z wymianą softu które dla laika są niestety kosztowne :D Dwa miesiace temu postanowiłem kupić swojego pierwszego Iphona w sklepie Apple,jak pomyslałem tak zrobiłem,wybór padł na czarnego 5s 32gb koszt to bagatela 630£ ale co tam na jakośći sie nie oszczędza ;) teraz meritum sprawy.. zarejestrowałem sie na waszym forum chcąc uzyskac informacje na temat czasu działania na baterii po zainstalowaniu softu 7.1.1 Z góry dostałem 'zjeba' ze temat był poruszany i kompletnie opisany tylko nie chciało mi sie czytac komentarzy (sic!) do tego nie używam polskich znaków,przecinków i generalnie jeżeli jeszcze raz sie to powtórzy to dostane bana.. Odpowiedź na moje pytanie dostałem tzn. 'Mój Iphone4 działa zdecydowanie lepiej po upgradzie do 7.1.1' Miałem i mam głeboko gdzieś jak działa Iphone4 po rzeczonym upgradzie! Moje pytanie brzmi.. Czy to forum jest tylko dla paru snobów którzy myślą że pozjadali wszystkie rozumy czy każdy miłosnik Appla może sie zarejestrować i dostać merytoryczną odpowiedź na dręczące go pytania ? Co do waszej aplikacji z appstore,było by miło jak by była przystosowana dla obojga typów wyswietlaczy. Pozdrawiam!

#787 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 maja 2014 - 10:02

http://myapple.pl/ip...bateria-11.html a po co jest ten wątek wg, ciebie ?-,-

#788 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 03 maja 2014 - 20:24

Tego, co napisałeś, praktycznie nie da się przeczytać, to czego się spodziewasz? Spuść z tonu, przestań mieć postawę roszczeniową, szanuj zasady forum, to się uda.

#789 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 12 maja 2014 - 11:39

Żaden z moderatorów nie ma takiej możliwości. Piszcie do Administracji forum.

Żeby jeszcze administracja czytała to, co się do niej pisze.

#790 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 12 maja 2014 - 16:01

Mogę tylko napisać, że pracę nad problemem trwają i wkrótce powinna wrócić możliwość edytowania postów. Niestety nie nastąpi to na pewno wcześniej jak pod koniec tygodnia.

#791 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 15 maja 2014 - 12:16

Szukałem, ale niestety nie znalazłem... Czy istnieje opcja gdzie można ustawić/zaznaczyć jakie działy/tematy mnie interesują i tylko one będą się pojawić gdy ktoś napisze coś nowego?

#792 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 19 maja 2014 - 21:29

Edycja własnych postów powinna już działać. Opcja jest dostępna przez 30 minut.

#793 charliefrown

charliefrown
  • 155 postów

Napisano 21 maja 2014 - 07:01

ok, z punktu widzenia użytkownika od przeszło 5 lat napiszę co nie działa jak powinno na forum:

- gdzie jest regulamin działu Giełda? Dopiero po przekopaniu całego forum zobaczyłem, że jest dopiero w innym dziale, w jakimś poście, w pewnym linku (trochę kliknięć). Mało intuicyjne, niezgodne z filozofią jabłka. Może łatwiej byłoby umieścić link w Giełdzie, zaoszczędziłoby to nerwów obydwu stronom,

- posty ogłoszeniowe znikają bez powiadomienia, dopiero po mojej interwencji dostałem maila od wojtkow,

- posty ogłoszeniowe zostają tak po prostu wywalone w niebyt do jakiegoś /dev/null/ bez wskazania przyczyny takiego działania, użytkownik zadaje sobie trud i znowu umieszcza ogłoszenie, nie mając do dyspozycji treści skasowanego już przecież ogłoszenia, jeżeli nie ma fotograficznej pamięci może jedynie snuć domysły, jakie niedostatki zawierało ogłoszenia. I co znowu trafi do kosza i tak w kółko aż do bana??? Trochę to nie w porządku, zwłaszcza, że minęły czasy, gdy w tym kraju zwykły chamuś na stanowisku odwalał ci pismo procesowe, podanie, ogłoszenie bez wskazania braków formalnych (vide wszystkie obowiązujące procedury).

- niejednokrotnie niedostatki ogłoszenia można uzupełnić bez potrzeby skasowania, np. dodać nr TEL. Ale nie... nie na MyApple.pl, tutaj tak samo traktuje się ogłoszenia jednopostowców, najeżone ortografami, zawierające p0rn0 spam, jak również pozbawione nr tel - > do odstrzału.

- wszechobecna atmosfera peerlowskiego "nie da sie" izmu, pogarda dla zwykłego użytkownika.

#794 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 21 maja 2014 - 08:51

Bez przesady, regulamin jest w każdym poddziale Giełdy. Co więcej dostałeś już wcześniej informacje od moderatorów na temat braków w swoich ogłoszeniach, a mimo to robisz ten sam manewr za każdym razem.

#795 witekgk

witekgk
  • 40 postów

Napisano 23 maja 2014 - 22:50

Wojtkow, kolega z postu powyżej ma racje, to taki "Folwark zwierzęcy" "wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre równiejsze" - a moderatorzy są sztuką sama w sobie.

#796 Nefti

Nefti
  • 52 postów

Napisano 24 maja 2014 - 12:06

Brakuje mi bardzo porozumienia między początkującymi "iPhonowcami" a tymi którzy mają je od kilku pokoleń. Bardzo się zawiodłem na Moderatorze OleYek, ponieważ zamiast mi pomóc, napisał "No ręce opadły"... mi też opadły, bo zamiast mieć trochę wyrozumiałości, to naśmiewacie się z takich osób które mają telefon od 2-3 tygodni. Na dodatek wysłał mi instrukcję obsługi która ma 30 rozdziałów i 168 stron... zamiast w skrócie napisać jak to się robi Wy kpicie z tych nowych użytkowników. Trochę pokory i więcej łaski... Pozdrawiam.

#797 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 03 czerwca 2014 - 22:28

Zniknęła opcja Nowe posty z góry?

#798 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 04 czerwca 2014 - 02:02

Zniknęła opcja Nowe posty z góry?

Jest, gdy wejdziesz w forum, link pod głównymi przyciskami.

Przy okazji przypomnę, że nadal moje posty nie pojawiają się w nowych postach a wątek, w którym się wypowiadam ginie natychmiastowo w odmętach forum.
CZY KTOŚ TO WRESZCIE SPRAWDZI I NAPRAWI??? Piszę o tym już trzeci razy!

#799 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 10 czerwca 2014 - 03:28

Brakuje mi bardzo porozumienia między początkującymi "iPhonowcami" a tymi którzy mają je od kilku pokoleń.
Bardzo się zawiodłem na Moderatorze OleYek, ponieważ zamiast mi pomóc, napisał "No ręce opadły"... mi też opadły, bo zamiast mieć trochę wyrozumiałości, to naśmiewacie się z takich osób które mają telefon od 2-3 tygodni. Na dodatek wysłał mi instrukcję obsługi która ma 30 rozdziałów i 168 stron... zamiast w skrócie napisać jak to się robi Wy kpicie z tych nowych użytkowników.

Trochę pokory i więcej łaski...
Pozdrawiam.

Właśnie mi też ręce opadły - nie zgadzam się z pewnym tokiem myślenia tego forum, ale jak można nie zajrzeć nawet do instrukcji użytkowania?
I jeszcze to podejście roszczeniowe - należy mi się bo się zarejestrowałem...
No kaman...

#800 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 10 czerwca 2014 - 09:05

Przy okazji przypomnę, że nadal moje posty nie pojawiają się w nowych postach a wątek, w którym się wypowiadam ginie natychmiastowo w odmętach forum.
CZY KTOŚ TO WRESZCIE SPRAWDZI I NAPRAWI??? Piszę o tym już trzeci razy!

Nie rozumiesz jak działa opcja Nowe Posty: pokazuje ona posty nowe, czyli takie których jeszcze nie czytałeś (od ostatniego wejścia na dany wątek). Z definicji wątek w którym odpowiedziałeś jest już przeczytany, Twoja odpowiedź też. Wątek ten pojawi się w Nowych Postach, gdy ktoś odpowie na Twój post.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych