Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#526 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 14:47

moim zdaniem powinien być zrobiony dział na forum poszukiwania aplikacji i każde zapytanie powinno być jako osobny temat, wtedy do każdego zadanego pytania byłaby czytelna odpowiedź... a tak jest jeden wielki burdel... nie mam ochoty cofać się pierdylion stron, żeby znaleźć pytanie wraz z odpowiedzią jaka mnie interesuje... jak dla mnie jest to porażka

#527 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2012 - 10:24

moim zdaniem powinien być zrobiony dział na forum poszukiwania aplikacji i każde zapytanie powinno być jako osobny temat, wtedy do każdego zadanego pytania byłaby czytelna odpowiedź... a tak jest jeden wielki burdel... nie mam ochoty cofać się pierdylion stron, żeby znaleźć pytanie wraz z odpowiedzią jaka mnie interesuje... jak dla mnie jest to porażka

Zdecydowanie się z tym zgadzam.

#528 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 13:30

Zdecydowanie się z tym zgadzam.

Ja też.
Może lepiej by było zezwolić na tworzenie tematów na zasadzie np. "Aplikacja do malowania", i tam wymieniało by się takie aplikacje oraz ewentualnie je oceniało?

#529 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 16:15

Ja też.
Może lepiej by było zezwolić na tworzenie tematów na zasadzie np. "Aplikacja do malowania", i tam wymieniało by się takie aplikacje oraz ewentualnie je oceniało?

Takich też są setki, też będzie burdel

#530 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 18:53

Takich też są setki, też będzie burdel

W sumie racja.

A teraz z innej beczki. Może by dodać (ale jedynie do wpisów z głównej, bo zrobiłby się syf) możliwość przyznawania punktów komentarzom (- i +). Takie coś jak jest na portalu Media2.pl.

#531 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:06

Jestem przeciw, dopiero wtedy by się zrobił burdel w komentarzach. Już sobie wyobrażam te błyskotliwe inaczej teksty i riposty, po to aby błysnąć punktami wśród kolegów.

#532 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:51

Nasza społeczność jest jeszcze zbyt prymitywna aby przyznawać punkty.

#533 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:56

Moze jest to blad, moze jakis specjalny zabieg, ale nie widze sensu jego istnienia. Czasem pod newsem wyswietlaja mi sie wszystkie komentarze, czasem tylko pierwszy, a reszta normalnie an forum.

#534 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 sierpnia 2012 - 21:16

Z całym szacunkiem, nie znam społeczności nie dość prymitywnej by miało to jakikolwiek sens.

#535 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 23 sierpnia 2012 - 21:20

Ja powtorze po raz kolejny najwazniejsza rzecz, ktorej brak to mobilna wersja forum. Az sie noz w kieszeni otwiera, ze forum o takiej tematyce nie ma wersji na iOS. Wiem, ze bylo mowione juz, ze koszty to nie male, ale jednak po cos placi sie za grupe PRO, po cos sa te reklamy... .

#536 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 21:35

Z całym szacunkiem, nie znam społeczności nie dość prymitywnej by miało to jakikolwiek sens.

Na forum https://discussions.apple.com punkty reputacji są ok.

#537 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 23 sierpnia 2012 - 22:24

Jestem przeciw, dopiero wtedy by się zrobił burdel w komentarzach. Już sobie wyobrażam te błyskotliwe inaczej teksty i riposty, po to aby błysnąć punktami wśród kolegów.

OMG! Ludzie! W jakiej rzeczywistości żyjecie???!!!
Gdzie wam, do oceniania, czy społeczność jest, czy nie jest dojrzała???!!!
Jesteście naukowcami? Przeprowadziliście badania? Macie jakieś wyniki?
Możecie powiedzieć nie bo nie! i to jest argument (kiepski, ale jest).
Ale nie wstawiajcie takiej pseudo argumentacji, bo mnie cholera trzęsie i takiemu interlokutorowi mam ochotę głowę urwać!

Tu zasada jest prosta:
-rządzi admin - jako król wszechmogący, i modowie jako dwór potakiwaczy - i tu zapadają decyzje.
Społeczność nawet najbardziej oświecona, ma niewiele do gadania, może najwyżej sobie pójść w inne miejsce.
I nie udawajmy ze jest inaczej.

A co do reputacji: jestem obojętny, nigdy nie udało mi się nigdzie zdobyć ich zbyt wiele :)

Przyszedł mi do głowy pomysł -
-przy pięciu ostrzeżeniach, dać delikwentowi moda :)
Niech sam zobaczy jak to jest.
Dobry przykład już mamy, i to wzorcowy :)

#538 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 23:16

Jesteście naukowcami? Przeprowadziliście badania? Macie jakieś wyniki?

Jesteś wystarczająco długo na tym forum aby nie zadawać głupich pytań. Doświadczenie ostatniej dekady myapple.pl pokazuje JASNO, jaką społeczność tworzymy.
Nie miotaj się. Pokochaj Wielkiego Brata.

#539 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 23 sierpnia 2012 - 23:37

Jesteś wystarczająco długo na tym forum aby nie zadawać głupich pytań.

Ależ mylisz się - ja tu jestem właśnie od zadawania głupich i niewygodnych pytań!

Doświadczenie ostatniej dekady myapple.pl pokazuje JASNO, jaką społeczność tworzymy.

Nie będę komentował tego stwierdzenia.

Nie miotaj się. Pokochaj Wielkiego Brata.

Jako istota niepokorna, z poglądów monarchista, z zachowań anarchista, z wyglądu abnegat, odpowiadam, krótkim, stanowczym, donośnym -NIE! :)

#540 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:45

Nie wstawiajcie takiej pseudo argumentacji, bo mnie cholera trzęsie i takiemu interlokutorowi mam ochotę głowę urwać!

Tak mi się zestawiło...

#541 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2012 - 08:34

Czytam, czytam i już wiem, co mnie denerwuje. ATMOSFERA. Jeden drugiemu dosrywa i to w prawie każdym temacie. Jakoś niesympatycznie tu jest. :)

#542 charliefrown

charliefrown
  • 155 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 09:18

Forum myapple.pl to raczej targowisko próżności, o czym świadczyć mogą najbardziej aktywne tematy typu "Pokaż swojego Maka" etc. Z roku na rok coraz mniej ciekawych treści merytorycznych. Jeśli chcę poczytać coś sensownego wchodzę na osnews, LowEndMac, usenet, fora discussion apple, czytam szarlotkę i jej archiwum.

#543 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 10:41

Przyszedł mi do głowy pomysł -
-przy pięciu ostrzeżeniach, dać delikwentowi moda :)
Niech sam zobaczy jak to jest.

Yyy... bez komentarza.

#544 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 10:50

Na forum https://discussions.apple.com punkty reputacji są ok.

Wlasnie nie, jest cala masa swietnych odpowiedzi, ktore sa rzeczywiscie pomocne i zadnych punktow nie dostaja, a punkty zbiera paru pierwszych kolesi z kretynskimi uwagami. Malo kto sensowny w ogole traci na to czas.

#545 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 11:38

Wlasnie nie, jest cala masa swietnych odpowiedzi, ktore sa rzeczywiscie pomocne i zadnych punktow nie dostaja, a punkty zbiera paru pierwszych kolesi z kretynskimi uwagami. Malo kto sensowny w ogole traci na to czas.

A może do punktów reputacji niech ma dostęp każdy np. powyżej 1000 czy tam 500 postów i bez ostrzeżeń w ciągu ostatnich 2 miesięcy, czy tam miesiąca? :)

#546 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 12:15

Ale czemu to ma służyć?

#547 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 12:52

Ale czemu to ma służyć?

Kopiowaniu starych odpowiedzi, na forum zapanuje jeszcze większe dysmózgowie, i każdym zamiast odsyłać do wyszukiwarki gdy pojawi się temat "jak wgrać bb od ipada" będzie płaszczył się i odpowiadał aby tylko dostać +, co zaowocuje jeszcze większym spamem.

#548 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 15:24

Kopiowaniu starych odpowiedzi, na forum zapanuje jeszcze większe dysmózgowie, i każdym zamiast odsyłać do wyszukiwarki gdy pojawi się temat "jak wgrać bb od ipada" będzie płaszczył się i odpowiadał aby tylko dostać +, co zaowocuje jeszcze większym spamem.

Ja tylko rzuciłem pomysł, a czy sprawdziłoby się to na tym forum, to nie wiem.
Zresztą na pewno nie w postach, bo by było to co Ty mówisz, a jeśli już, to tylko do newsów z głównej.

#549 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 15:40

Ale z was pesymiści :D A nie można tego wprowadzić chociaż na miesiąc, na próbę?

#550 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 15:42

Czytam, czytam i już wiem, co mnie denerwuje. ATMOSFERA. Jeden drugiemu dosrywa i to w prawie każdym temacie. Jakoś niesympatycznie tu jest. :)

No przecież to takie... polskie! ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych