Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#226 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lutego 2012 - 16:15

Post numer 203.

#227 cis-moll

cis-moll
  • 40 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 lutego 2012 - 01:25

Mnie denerwuje, że w sygnaturze nie można wstawić linka. Wielu spośród użytkowników forum jest webmasterami i zależy im na SEO :/

#228 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 07:42

Właśnie dlatego nie wolno.

#229 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 24 lutego 2012 - 08:28

Mnie dobijają spamboty. Czy nie można wprowadzić ograniczenia dla nowych użytkowników np. blokada wklejania linków przez 10 dni po założeniu konta i 1 dzień na pisanie nowych postów? Automatycznie spadnie ilość spamerów. Wiele postów początkujących w większości wynikających z lenistwa zniknie, bo łatwiej jest napisać nowy temat niż użyć wyszukiwarki. Można również zrobić czarną listę słów, które używają spamboty typu cials itd.

#230 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 24 lutego 2012 - 08:34

Mnie dobijają spamboty.

Podpisuję się pod powyższym obiema rękami, nogami i odciskiem pośladka.

Przykład - http://myapple.pl/ip...ko-83-99-a.html

Ew. można dodać przycisk - SPAM - by np. kliknięcie już trzech osób powodowało automatyczne wrzucanie
postu/wątku jeśli nie do /dev/nulll to do jakiejś poczekalni gdzie moderator może się temu przyjrzeć. Istniejący przycisk
do raportowania nie zawsze "działa" i ma trochę inne przeznaczenie.

#231 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 14:12

Działa i ma właśnie takie (między innymi) przeznaczenie. Po prostu czasami sypiamy albo robimy inne takie dziwne rzeczy nazywane zbiorczo 'życiem' i nie ma kogoś, kto może zareagować na Wasze zgłoszenie 10 sekund później. Napisałbym 'przykro mi', ale nie lubię kłamać.

#232 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 25 lutego 2012 - 14:11

przyznam - nie czytalem 24 stron tematu a propozycja, ktora zaprezentuje to raczej must have wiec mogla juz pasc wczesniej ;) Mianowicie: Dodanie opcji "oznacz forum jako przeczytane" do widoku "nowe posty" - ja korzystam z forum w ten sposob ze co jakis czas wchodze - spojrze do "nowe posty", otworze interesujace mnie tematy a reszte bym oznaczyl chetnie jako przeczytane zeby nie zapelnialy mi tej listy. W tym momencie musze wejsc na zakladke "Forum", przewinac na sam dol prawie i wybrac "oznacz jako przczytane" - srednio wygodne :)

#233 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 25 lutego 2012 - 20:15

Uważam, że kody do aplikacji powinny być przesyłane przez pw. Pierwsze osoby wysyłałyby pw z prośbą o kod, i te pierwsze osoby dostałwały by go.

#234 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2012 - 20:26

Uważam, że kody do aplikacji powinny być przesyłane przez pw. Pierwsze osoby wysyłałyby pw z prośbą o kod, i te pierwsze osoby dostałwały by go.

A zgłoszeń byłoby kilkadziesiąt albo i więcej, bezsensowne zapychanie skrzynek.

#235 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 25 lutego 2012 - 20:28

Każdy może mieć inne zdanie. Poza tym skrzynki można czyścić.

#236 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2012 - 20:33

Każdy może mieć inne zdanie.

I właśnie je wyraziłem, szanując przy tym Twoje.

Poza tym skrzynki można czyścić.

Wyobraż sobie, że co chwila przychodzą nowe maile z prośba o ko∂, wyskakuje Tobie przy każdym odświeżeniu okienka z nowa wiadomością, mnie osobiście strasznie by to irytowało.
Tak jak jest teraz, jest lepiej. Kto pierwszy, ten lepszy. Szkoda tylko, że nie wszyscy piszą, że wzieli.

#237 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 25 lutego 2012 - 20:38

Szkoda tylko, że nie wszyscy piszą, że wzieli.

I to właśnie najbardziej irytuje.

Dałbym też użytkownikom możliwość samodzielnej zmiany nazwy tematu. Odciążyło by to moderatora.

#238 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 lutego 2012 - 20:03

"- użytkownik może umieścić tylko jedno ogłoszenie w ciągu 3 miesięcy (nie dotyczy użytkowników grupy BIZNES i PRO)"

#239 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 26 lutego 2012 - 21:04

Zamierzamy właśnie skorzystać z rozwiązania od vBulletin.

I jak z tym sprawa wygląda?

#240 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 lutego 2012 - 21:08

Brakuje mi szybkiej odpowiedzi, jak to działa na Windowsie (Alt+S) i może by coś z HTML wprowadzić? ;)

#241 cis-moll

cis-moll
  • 40 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 lutego 2012 - 02:55

@wojtkow: jakoś na innych forach nikt nie widzi problemu w linkach w sygnaturze :] po prostu byłby to miły gest..

#242 scooter10

scooter10
  • 142 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 lutego 2012 - 21:30

Dlaczego zniknęły mi numery stron pod tematami w Chromie?

#243 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 28 lutego 2012 - 01:36

Dlaczego zniknęły mi numery stron pod tematami w Chromie?

Ja mam.

....................................................................................................................................

Ostatnimi czasy wkurza mnie bardzo ilość nowych użytkowników forum tz. jednopostowców. Proponował bym aby o możliwości założenia konta decydował prosty test IQ z możliwością powtórzenia co 24h. Inną formą innowacji było by uniemożliwienie nowym użytkownikom zakładania tematów przez np. tydzień (oraz wysyłania wiadomości). Karanie za zadawanie złych pytań w złych tematach, przez powiedzmy pierwszy miesiąc banem na 3 dni. Inną formą jest utworzenie działu specjalnie dla nich.

iPhone 3G obecnie stał się dostępny dla najmłodszej grupy użytkowników telefonów. W związku z tym zaczynają się oni pojawiać coraz częściej na forum, to oni głównie tworzą grupę "jednoposotowców". Niedługo 3GS również będzie w ich zasięgu. Może się to skończyć obniżeniem jakości całego forum. Proponował bym wydelegowanie uprawnień moderatorów, polegających na usuwaniu tematów do większej ilości osób. Sposobem było by na to np. zaawansowani użytkownicy mogli by zaznaczać dany temat jako "do usunięcia" i powiedzmy trzy takie kliknięcia powodowały by usunięcie tematu, czy pojedynczego posta. Działało by to tylko w przypadku osób zarejestrowanych krócej niż miesiąc.

Wnoszę jeszcze o możliwość przeklinania, w uzasadnionych przypadkach.

Pozdrawiam całą Administrację, rozumiem że moje pomysły mogą być obecnie niemożliwe do wdrożenia, ale proponował bym nad tym pomyśleć w przyszłości.

#244 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 28 lutego 2012 - 03:37

CHlopaki Storna jest rewelacyjna nie mam zadnych zażutow:) ale jedna rzecz mozan wprowadzic - Chat (szybkie pytanie -szybka odpowiedz;) dyskusje itd.) pomyslcie dobra sprawa:)

#245 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 lutego 2012 - 06:28

CHlopaki Storna jest rewelacyjna nie mam zadnych zażutow:)
ale jedna rzecz mozan wprowadzic - Chat (szybkie pytanie -szybka odpowiedz;) dyskusje itd.)
pomyslcie dobra sprawa:)

Sprawdzanie ortografii też możnaby wprowadzić...

#246 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 28 lutego 2012 - 08:41

Ostatnimi czasy wkurza mnie bardzo ilość nowych użytkowników forum tz. jednopostowców. Proponował bym aby o możliwości założenia konta decydował prosty test IQ z możliwością powtórzenia co 24h.

Tja, takie pomysły też już tu padały. I ograniczenia wiekowe (i nie mam na myśli górnego limitu wieku) :)

Inną formą innowacji było by uniemożliwienie nowym użytkownikom zakładania tematów przez np. tydzień (oraz wysyłania wiadomości). Karanie za zadawanie złych pytań w złych tematach, przez powiedzmy pierwszy miesiąc banem na 3 dni.

Dzieciaki wychowane bezstresowo strasznie się burzą jak dostają ostrzeżenia, a co dopiero bany. Już i tak dostajemy od nich skargi, że forum jest nieprzyjazne użytkownikowi i że panuje tu reżim.

Inną formą jest utworzenie działu specjalnie dla nich.

Ten pomysł też był dyskutowany. Sęk w tym, że nikt ze starych użytkowników nie będzie tam zaglądał i pytania 'nowych' pozostaną bez odpowiedzi na wieki wieków.

#247 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 28 lutego 2012 - 17:46

@wojtkow: jakoś na innych forach nikt nie widzi problemu w linkach w sygnaturze :] po prostu byłby to miły gest..

Popieram ;)

#248 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 28 lutego 2012 - 18:14

To nie słup ogłoszeniowy. Zostało to wyłączone bo nadużywaliście. Chyba jeszcze nie było więc ja ze swojej strony dodam BRAK MOBILNEJ WERSJI FORUM! O zgrozo, prawie już dwa lata!

#249 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 18:15

Krótko i na temat: na naszym forum jest to przywilej grup takich jak deweloper, biznes, serwis, vip. Wg. zasady, że ktoś daje coś forum, forum odwdzięcza mu się przywilejami. W ten sposób promujemy osoby pomocne forum.

#250 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 28 lutego 2012 - 18:26

A czy moderatorzy, SM i użytkownicy grupy PRO mogą umieszczać linki do stron w sygnaturze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych