Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zaimportować plik .ICS

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rybzorek

Rybzorek
  • 7 postów

Napisano 30 września 2011 - 11:29

Z tego co wyczytałem, iPhone obsługuje format .ics. Nie wiem jednak jak zrobić, aby mój plik z office'a zaimportować do kalendarza, żebym mógł sobie sprawdzać zajęcia itp. Ktoś zna jakiś poradnik?

#2 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 30 września 2011 - 12:49

W OS X kalendarze obsługuje iCal i później w iTunes masz synchro z iCal. Nie pamiętam jak było na Windowsie, sprawdź w synchronizacji iPhone, zakładka info.

#3 Rybzorek

Rybzorek
  • 7 postów

Napisano 30 września 2011 - 13:24

No właśnie niby tak zrobiłem, ale...

W zakładce informacje > kalendarze niby jest ok, mam coś takiego: (wystarczyło przeciągnąć tam odpowiedni plik)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/tempnap.jpg/]Dołączona grafika[/URL]

Czyli niby wszystko gra, tylko że jak np mam wykład od 8:30 i w windowsie jak otwieram widać od 8:30 i wszystkie inne poprawnie, to w iPhonie pokazuje że jest od 0:00. Pozostałe wydarzenia pokazują się o 9 godzin za wcześnie (wszystkie). Czyli wygląda to tak: jak mam wykład o 8:30, a potem o 12, to w iphonie mi pokazuje wykład o 0:00, a drugi o 3:00. W inny dzień mam np na 12, a pokazuje że na 3:00.

Podsumowując - 2 bugi jakie mam to:
- pierwszy event każdego dnia nie rozpoznaje część minutowych (czyli jak mam na 8:30, to i tak pokazuje pełną godzinę - reszta wydarzeń jest ok)
- wszystkie eventy są wypisane o 9 godzin za wcześnie

Czy wiecie jak to naprawić? Może jest jakaś aplikacja kalendarzowa która by sobie z tym poradziła?

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 września 2011 - 13:47

sprawdź jak masz ustawione strefy czasowe komputera i telefonu.

#5 Rybzorek

Rybzorek
  • 7 postów

Napisano 30 września 2011 - 14:05

Ooo jest. Miałem ustawioną strefę czasową na los angeles, to wyłączyłem strefy czasowe w kalendarzu i śmiga! Dzięki za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych