Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Raisoo New Peel Czyli jak zrobic z iPod touch 4g iPhona 4G!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Raisoo New Peel Czyli jak zrobic z iPod touch 4g iPhona 4G!! (0 użytkowników oddało głos)

1. Pozytywnie (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Negatywnie (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Popiel1903

Popiel1903
  • 3 postów

Napisano 29 września 2011 - 13:34

Witam ostatnio w internecie natknąłem się na coś takiego [url=http://www.raisoopeel.net/]The new Raisoo Peel T3 and T4 turns your iPod Touch into an iPhone! - RaisooPeel.net[/url] jest to urządzenie do iPod touch które dodaje możliwość włożenia aż 2 kart Sim do iPoda :o I tu jest moje pytanie czy ktoś tego używał i jakie macie nastawienie do tego "cuda"? bardzo zwiększa się waga?? Czy jest możliwość używania transmisji danych bez wifi internet z telefonu :). Chodzi mi o model dla iPod touch 4g
Pozdrawiam

#2 kpawel889

kpawel889
  • 35 postów
  • SkądKielce

Napisano 26 października 2011 - 19:48

Witam, też zastanawiam się pomiędzy zakupem tego urządzenia Yosion Apple Peel 520 II for IPT4 Review - NIKINGSTORE OFFICIAL BLOG | NIKINGSTORE OFFICIAL BLOG, a Raisoo T4 New Peel for Apple iPod Touch 4 Dual SIM [II00095] - $89.99 : NIKINGSTORE, Buy Cool Gadgets Online with Better Price and Better Service .Nie wiem które lepsze, aż dwóch kart nie potrzebuję, a wiem, że w Yosion działa internet z sieci komórkowej. Ma także dwa mikrofony. Proszę o porady. Aha no i jest mały problem czy aplikacja Yosion albo Raisoo działa na ios 5 lub iso 4.3.5

#3 kpawel889

kpawel889
  • 35 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 października 2011 - 21:19

Dobra, przemuślełem sytuację i kupuję pell 520 2 generacji. Zna ktoś maoże jakąś strone, dzie mozna zapłacić polską walutą? Bo w Polsce tego wogóle nie ma.

#4 Popiel1903

Popiel1903
  • 3 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 17:43

Dobra, przemuślełem sytuację i kupuję pell 520 2 generacji. Zna ktoś maoże jakąś strone, dzie mozna zapłacić polską walutą? Bo w Polsce tego wogóle nie ma.

Oglądając specyfikację obu przedmiotów wybrał bym Raisoo T4 przemawia do mnie dual sim oraz większa bateria która jak myślę może służyć za baterię dodatkową :) a na dodatek jest tańszy :)

#5 WhY?

WhY?
  • 126 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 16:09

Widzieliście gdzieś Peel 520 do kupienia w Polsce? Jak tamto urządzenie mogło i to może :D

#6 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 18 stycznia 2012 - 23:43

A co sądzicie o tym? Chyba lepsza wersja.
C Peel T288 - Unboxing - Tutorial - Review - Update - EDGE - YouTube
Jest w ogóle sens w to inwestować jeżeli się już ma ipoda 4 32gb i nie stać na iphona 4 32gb?
koszt : ~300zł
W przeciwieństwie do Apple Peel 520 2G, to obsługuje EDGE i jest mniejszych wymiarów.

#7 Basia_508

Basia_508
  • 2 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 21:55

A co sądzicie o tym? Chyba lepsza wersja.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=pPnUWy7gjgY&feature=related]C Peel T288 - Unboxing - Tutorial - Review - Update - EDGE - YouTube[/url]
Jest w ogóle sens w to inwestować jeżeli się już ma ipoda 4 32gb i nie stać na iphona 4 32gb?
koszt : ~300zł
W przeciwieństwie do Apple Peel 520 2G, to obsługuje EDGE i jest mniejszych wymiarów.

C Peel T288 widziałam gdzieś na allegro, cena była jednak znacząco wyższa niż 300 zł (chyba 400+ z tego co pamiętam)

#8 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 30 stycznia 2012 - 22:44

C Peel T288 widziałam gdzieś na allegro, cena była jednak znacząco wyższa niż 300 zł (chyba 400+ z tego co pamiętam)

Te 300zł to z zagranicznych źródeł. Chodzi mi jednak o opinie na temat samego sprzętu, czy ktoś już to ma/miał i się zaznajomił bo trochę się boję kupować w ciemno. Ew. jakiś lepszy zamiennik.

#9 BlueRay

BlueRay
  • 134 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 lutego 2012 - 21:29

Te 300zł to z zagranicznych źródeł. Chodzi mi jednak o opinie na temat samego sprzętu, czy ktoś już to ma/miał i się zaznajomił bo trochę się boję kupować w ciemno. Ew. jakiś lepszy zamiennik.

Mam Peel T288 i powiem, że fajna sprawa :) Może przedstawię plusy i minusy tego urządzenia:

Plusy:
- Rozmowy telefoniczne oraz sms działają b. szybko
- Posiada motor wibracyjny, który akurat tutaj jest bardzo przydatny (w minusach wyjaśnię)
- Urządzenie posiada własną baterię, która może służyć jako bateria zapasowa
- Materiały z jakiego zrobiono urządzenie- Tył jest plastikowy, aczkolwiek plastik jest porządny a boki są z... w zasadzie nie wiem co to jest... Taki gumo-plastik antypoślizgowy przyjemny w dotyku :D

Minusy:
- GPRS chodzi bardzo wolno- Proste strony mogą się ładować po kilka minut
- Głośnik- I tutaj właśnie dobrze, że jest motor wibracyjny, bo idąc przez miasto i mając Ipoda w kieszeni jest go baaardzo trudno usłyszeć
- Rozmiar- Zaletą Ipoda są jego wymiary, jest cieniutki, mały, po prostu ładny... Nakładka niestety to psuje
- Z tyłu obudowy aparat chroni szybka, która niestety negatywnie wpływa na jakość zdjęć/filmów robionych Ipodem
- Drobne bugi- Czasami urządzenie gubi sygnał i trzeba je zresetować, trwa to około 10 sec i występuje rzadko :)

#10 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 19 lutego 2012 - 22:49

Naprawdę nikt więcej z tego forum nie ma tego urządzenia, albo innego o podobnych funkcjach ?

#11 Talar20

Talar20
  • 7 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:23

[CIACH] <- to nie dział GIEŁDA. renqien

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych