Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny Minecraft

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#26 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 26 września 2011 - 21:44

Wyglada jak na PC :D Jeszcze tylko konsole. 29 ....o zapowiada sie ciekawie tego samego dnia ma byc beta Battlefield'a 3 ;)

#27 kuro

kuro
  • 103 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 19:26

App Store - Minecraft – Pocket Edition - łiłi

#28 TheGinGers

TheGinGers
  • 236 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 16 listopada 2011 - 20:13

Łoooo to już?? Szybcy są :D

#29 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 16 listopada 2011 - 21:58

Czy ktoś ma informacje kiedy będzie dostępny w innych krajach? Czy w ogóle będzie...? Chodzi mi o Norweski AppStore.. kurdę, oni jakiś wybrakowany mają, aplikacje wychodzą kilka dni potem albo wcale :<

#30 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2011 - 22:41

Powinien się pojawić jeszcze dzisiaj, a jeżeli nie, to jutro z rana podejrzewam :).

#31 yUlekk

yUlekk
  • 119 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 22:48

Aplikacje wchodzą według stref czasowych - gra jest dostępna w Australii czy Nowej Zelandii bo tam jest już czwartek. U nas w Europie będzie rano.

#32 goolk

goolk
  • 35 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 13:04

O! Witam wirtualnych górników!
Aplikacja dostępna w appstore to wersja alfa. Mojang, a właściwie sam "Notch" jasno określił że zarówno wersje mobilne iOS/android jaki i na xKlocka będą identyczne jak wersja PC/Mac. Tak więc możemy liczyć na częste aktualizacje i końcowy efekt zgodny z tym co już mamy na komputerach.
Polecam źródło, jaki i całą minecraftwiki

Pocket Edition - Minecraft Wiki

Minecraft Wiki - The ultimate resource for all things Minecraft

#33 savar

savar
  • 89 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 16:04

A będą potwory i tryb survival?

#34 goolk

goolk
  • 35 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 18:35

Wg najlepszego źródła (Minecraft Wiki) +
Say hello to Minecraft – Pocket Edition

Wszystko wskazuje na to że będzie tryb survival, a obecna wersja to wersja Alfa, która będzie nieustanni powiększana/aktualizowana.

I strasznie mnie to cieszy :D

#35 savar

savar
  • 89 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 19:37

Ufff.... To dobrze. Bo tryb Creative mnie nudzi. Wolę sam zdobywać przedmioty.

#36 m1804

m1804
  • 7 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 13:50

Tak super piknie i wgl. Ale gdzie minecraft na iphone'y 3G i 2G!?

#37 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopada 2011 - 13:56

Tak super piknie i wgl. Ale gdzie minecraft na iphone'y 3G i 2G!?

A może frytki do tego ?

#38 Klima1910

Klima1910
  • 121 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 22:18

Minecraft na Iphona Siemka wszystkim mam taki problem iż mam Iphona 3GS 4.1 I mam takiego minecrafta (EDEN) troche poszperałem i znalazłem Minecraft pocket edition okazuje się iż gra chodzi tylko w 4.3 więc co nie pogram sobie??Jeśli są jakieś sposoby inne niż update softa prosze o pomoc nie umiem się tym obsługiwać itp. ;D

#39 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 23:27

Ten Minecraft Pocket Edition jest oficjalny, wydany przez autorów tego pecetowego, jak coś. I czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego nie chcesz wykonać update oprogramowania? To jest jedyna możliwość, aby on działał. Innej nie ma.

#40 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 21:46

Ten Minecraft Pocket Edition jest oficjalny, wydany przez autorów tego pecetowego, jak coś. I czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego nie chcesz wykonać update oprogramowania? To jest jedyna możliwość, aby on działał. Innej nie ma.

o przepraszam, on wcale nie jest wydawany przez twórców pecetowego, tylko przez pana Kappische czyli developera biznesowego który nie stwożył pecetowej :) taki szczegół ale zawsze coś

#41 goolk

goolk
  • 35 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:16

Ale generalnie Mojang to Mojang. Jedno i to samo studio, zajmuje się wersją PC i Pocket (na XKlocka port robi ktoś inny).
Warto poczytać sobie o Pocket edition tutaj:
The Plan for Minecraft – Pocket Edition

#42 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 lutego 2012 - 11:27

Już jest tryb survival! Niestety, gdy próbuję zaktualizować, pojawia się taki napis:

The item you tried to buy is no longer available

Nie wiem jaka jest przyczyna :(:(:(

Nadal nie działa :/

Już działa! Gra jest super!!!

#43 suchy_

suchy_
  • 74 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 20:20

Podobno nie można zapisywać stanu gry. To prawda?

#44 BlueRay

BlueRay
  • 134 postów
  • SkądTychy

Napisano 18 lutego 2012 - 20:55

Ja mogę zapisywać bez problemu :)

#45 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 lutego 2012 - 20:56

Można zapisywać ;)

#46 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 18:44

Nuuuuuuda. Nadal. Nie widzę w tym nic ciekawego. Uważam, że niektóre podróbki są lepsze niż to :) Po prostu jest nudno. Jeden zombie gry nie uratuje. Nadal nie ma craftingu, który jest podstawą tej gry. Dopiero gdy go wprowadzą, będzie można pomyśleć o zainstalowaniu gry. Teraz to nie jest survival a creative, w którym od czasu do czasu mignie nam przed oczami owca.

#47 BlueRay

BlueRay
  • 134 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 lutego 2012 - 18:55

Nuuuuuuda. Nadal. Nie widzę w tym nic ciekawego. Uważam, że niektóre podróbki są lepsze niż to :) Po prostu jest nudno. Jeden zombie gry nie uratuje. Nadal nie ma craftingu, który jest podstawą tej gry. Dopiero gdy go wprowadzą, będzie można pomyśleć o zainstalowaniu gry. Teraz to nie jest survival a creative, w którym od czasu do czasu mignie nam przed oczami owca.

Tak, racja... No ale skoro wprowadzili już tryb survival, myślę, że będą do niego co chwilę coś dodawać, lecz pewnie tylko następne zombie i zwierzęta. Craftingu, chociaż to podstawa MC jeszcze raczej dłuuugo nie zobaczymy...

#48 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 19:02

No Notch mówił, z tego co słyszałem, że to początek do normalnego MC w wersji mobilnej. Problem jest taki, że normalny Minecraft też jest aktualizowany i to dużo częściej. Kiedy w PE dostaniemy crafting to będzie nam brakować 100 innych rzeczy, które są w wersji na komputer ;/ Jednak to, co robią jest proste. Mam na myśli ich politykę. Jak pojawiła się wersja 1.0 to od razu był to TOP 25 przez długi czas. Potem cisza, a teraz dodali niby survival, znów, nie zmieniając ceny, PE jest w TOP 25 od tamtego momentu. Potem dodadzą kurczaka, znów będzie to rozgłoszone na cały świat i znów zarobią... tak, jak pewnie będę chodził o lasce, dojdziemy do wersji MC PE, która będzie zadowalająca. Pieniędzy byłoby mniej, gdyby od razu wyszła wersja z craftingiem etc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych