Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny Minecraft

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 09:18

Wyszedł oficjalny Minecraft na Sony Ericsson Xperia Play SE wykupiło po prostu wyłączność na jakiś miesiąc prędzej przed innymi urządzeniami Android. Minecraft został zapowiedziany na wszystkie urządzenia z Android typu Galaxy S (specyfika urządzenia) oraz na iPhone jak sądzicie kiedy można się doczekać na iOS Minecraft? Są niby takie badziewne próby podrobienia MC ale to nie to samo... W tym MC Pocket Edition jest dopiero alpha lecz mają dopracować potwory, dzień, noc itp... Ma być to tak samo rozwinięta wersja jak na PC i oczywiście Multi... Coraz częściej Android mnie zaskakuje: Heroes 3, Minecraft itp... Kusi mnie teraz przejście na Android... Pozdrawiam

#2 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 11:04

Nie polecam Androida xd Sam mam Galaxy S i jedyne gry jakie posiadam to wszystkie angry birds :P Jest kilka dobrych tytulow, ale na tym koniec... Niestety reszta gier nie wykorzystuje nawet w 10% mozliwosci tych najlepszych telefonow z androidem. Malo kto wypuszcza gra tylko na tych kilka najlepszych urzadzen. Co do MC: Coz... Notch juz dawno mowil, ze pracuja nad wersja na telefon. Bardzo slusznie. Bedzie bardzo milo popykac sobie w MC w autobusie czy gdziekolwiek indziej... Mysle ze jeszcze troche poczekamy. Ciesze sie, że bedzie wersja na androida, bo wersji na iPada sie raczej nie spodiewam. To byloy za piekne.

#3 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 11:46

ta gra ma sens tylko na xperii play, albo na ipadach. na iphonie bez przyciskow bedzie slabo sie gralo

#4 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 22:19

Nie polecam Androida xd Sam mam Galaxy S i jedyne gry jakie posiadam to wszystkie angry birds :P
Jest kilka dobrych tytulow, ale na tym koniec... Niestety reszta gier nie wykorzystuje nawet w 10% mozliwosci tych najlepszych telefonow z androidem. Malo kto wypuszcza gra tylko na tych kilka najlepszych urzadzen.

Co do MC:
Coz... Notch juz dawno mowil, ze pracuja nad wersja na telefon. Bardzo slusznie. Bedzie bardzo milo popykac sobie w MC w autobusie czy gdziekolwiek indziej... Mysle ze jeszcze troche poczekamy. Ciesze sie, że bedzie wersja na androida, bo wersji na iPada sie raczej nie spodiewam. To byloy za piekne.

Jeśli wyjdzie na iPhone to i na iPad Notch nie przepuści dodatkowej kasy... On głupi nie jest :D

#5 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 22:24

Moze i masz racje... A co do tej gry... Tak sie zastanawiam i jakos sobie tego nie wyobrazam. Na kompie jest to wszystko takie latwe, proste i przyjemne. Instynktowne. Jestem ciekawy jak to rozwiaza na iPhone...

#6 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 22:42

Takie samo będzie proste... Czy granie w Nova itp... Sprawia Ci trudność? Na android jest nawet dopracowany Quake 3 który działa bajecznie... Nie widzę większych problemów z MC P.S na Twoim miejscu bym pobrał na Galaxy S bo niektórym działa... Możesz np. podłączyć pada od xbox czy psp ten bezprzewodowy i działa ten Minecraft z SE X Play :)

#7 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 26 sierpnia 2011 - 01:10

rzeczywiście na iPhone minecraft by się nie sprawdził, na Xplay-u pewnie w miarę się gra.

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 26 sierpnia 2011 - 06:00

Nie rozumiem tej gry ale może dla tego że wychowałem się na klockach Lego :P Nie wszystkie duże gry da się wygodnie grać na smartphone albo tablecie. Przykładem jest Hedgewars w co bez myszki nie da się grać a pole widzenia jest bardzo małe.

#9 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 09:18

No coz... Poprobuje dzisiaj odpalic mc na swoim galaxy s. Dam znac jak poszlo... Ja za to gram w mc dlatego, ze przypomina mi to wszystko klocki lego. Wszystko zalezy od kreatywnosci... Swietna sprawa :)

#10 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 10:21

No coz... Poprobuje dzisiaj odpalic mc na swoim galaxy s. Dam znac jak poszlo...

Ja za to gram w mc dlatego, ze przypomina mi to wszystko klocki lego. Wszystko zalezy od kreatywnosci... Swietna sprawa :)

I jak idzie? :) Masz może pada od xbox czy ps3? Bo na padzie u kumpla na galaxy s grałem w tego MC dziś i powiem bajka... Czekam aż wersja alpha się zmieni na pełną (taką jak z pc).

#11 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 10:35

Mam pada od ps3 :) zaraz pokombinuje. Jak tylko cos zjem xd

#12 iShogun

iShogun
  • 58 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:17

I jak idzie? :) Masz może pada od xbox czy ps3? Bo na padzie u kumpla na galaxy s grałem w tego MC dziś i powiem bajka... Czekam aż wersja alpha się zmieni na pełną (taką jak z pc).

Na PC nie ma "pełnej" wersji to jest Beta dopiero :)

#13 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 14:04

Pelna wersja ma byc niedlugo... :) W listopadzie czy cos takiego :D

#14 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 14:05

nie porownuj innych gier do minecrafta. Tam musza byc przyciski. na malutkim ekranie iphona analog i przyciski beda zaslanialy pol ekranu.

#15 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 19:11

Mam pada od ps3 :) zaraz pokombinuje. Jak tylko cos zjem xd

Jeśli nie wiesz jak to zrobić to mogę Ci napisać dokładnie co musisz pobrać by pad działał...

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:10 ----------

https://market.andro...xaxiscontroller

#16 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 11:36

Wiem, wiem. Chyba nawet ten sam temat czytalismy :D Niestety sciagniete na telefon demo nie dziala poprawne i pojawia sie blad parsowania. Z tego co slyszalem to nie ja jeden mialem ten blad...

#17 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 21:25

Kurde a chciałem znów przejść ponownie z iP4 na SGS albo SGS2 :/ Mam nadzieję że na inne urządzenia z Android wyjdzie bo na iP nie ma co liczyć. Pozdrawiam

#18 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 23:21

Ale z tego co widze to kwestia mojego telefonu. Moze przez to, ze nie mam uaktualnienia do 2.2. A SGS jest fenomenalny z:)

#19 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 00:42

U brata na SGS śmiga xD

#20 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 08:35

Kurcze... I jak? :) Musze nad tym popracowac koniecznie... Musze znalezc kogos, kto mial ten problem.

#21 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 10:29

Wgraj 2.3.3 Android

---------- Wpis dodano o 11:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:18 ----------

To jest wina Android 2.1 bo Minecraft działa od 2.2+

#22 BlueRay

BlueRay
  • 134 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 września 2011 - 19:09

Oficjalny Minecraft

Przed chwilką Mojang udostępnił film, który prezentuje Minecrafta, który zostanie wydany na urządzenia dotykowe. Najpierw zostanie udostępniony na androida, a następnie na IOS. Nie wiem jak wy, ale ja już nie potrafię się doczekać.

Link do filmu:
Minecraft - Pocket Edition Touch Controls - YouTube

#23 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 26 września 2011 - 19:28

Wygląda rewelacyjnie.

#24 savar

savar
  • 89 postów

Napisano 26 września 2011 - 19:44

Eh. Myślałem że będzie tryb survival z mobami i zdobywaniem rzeczy samemu.

#25 kuro

kuro
  • 103 postów

Napisano 26 września 2011 - 21:11

Eh. Myślałem że będzie tryb survival z mobami i zdobywaniem rzeczy samemu.

jeśli tego nie wprowadzą , to Eden mi wystarczy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych