Witam wszystkich. Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone 4. Sprzęt dotarł do mnie już w wersji 4.3.5, więc jedyną opcją odblokowania go pozostaje na razie Gevey Sim. Odblokowałem, śmiga bezproblemowo.
Natomiast zastanawiam się, czy da się zrobić jailbreak na maszynce już odblokowanej Geveyem, a jeśli tak - jakie kroki należy wykonać. Gevey i tak trzeba uruchamiać od zera przy każdym uruchomieniu telefonu, więc tethered mi niestraszny. Pytanie tylko jak to zrobić. Ktoś pomoże?
Pozdr.

Jailbreak z Gevey Sim - jak to zrobić?
Started by
Halibutt
, 24 Sep 2011 23:27
6 replies to this topic
Posted 24 September 2011 - 23:27
Posted 24 September 2011 - 23:33
Posted 24 September 2011 - 23:41
No fajnie, tylko jak się to ma do Geveya? Mam wyłączyć telefon, uruchomić z jailbreakiem via RedSn0w, wyłączyć i uruchomić Geveya? Czy jedno z drugim się nie pogryzie? Sprawdzał ktoś?Please plug your iPhone into the computer and make sure its OFF then click the Next button
EDIT/ Jak znam życie skończy się tym, że i tak sam będę musiał spróbować.
Posted 25 September 2011 - 00:12
Jailbreak do geveya nic nie ma. Wiec na luzaku mozesz zrobic jailbreak tym redsnowem
Posted 25 September 2011 - 00:19
Ale ja nie pytam czy mogę. Wiem, że mogę. Może nie dość precyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi wyłącznie o to, czy Gevey zaskoczy po restarcie za pomocą redsnowa. Ale cóż, sprawdzę i dam znać.
Pozdr.
Posted 25 September 2011 - 03:14
Ha! Działa! (No trudno, prosił pan, musiał sam.)
A więc tak, jeśli masz już aktywowany telefon z Geveyem zainstalowanym i odpalonym, wymień kartę sim na neutralną (po przywracaniu telefon musi się aktywować od nowa, z Geveyem ten numer nie przejdzie). Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami zlinkowanymi przez kummera w tym wątku. Jailbreak z użyciem RedSn0w, aż do końca instrukcji. Po wyłączeniu telefonu a przed restartem z użyciem RedSn0w należy kartę napowrót wymienić na Gevey i wystartować.
Teraz ta trudniejsza część: nie pojawi się ekran powitalny Gevey (ten po chińsku). Ale to nic strasznego. Dzięki [URL="http://www.youtube.com/watch?v=wheme14BYts&feature=colike"]gościowi z jamajskim akcentem[/URL] jest na to sposób. Po prostu odblokuj telefon, daj mu chwilę, a następnie wyjmij i włóż jeszcze raz kartę (z włączonym telefonem!). Gdy pojawi się "Invalid SIM" lub jakiś inny błąd, wejdź w ustawienia i na chwilę włącz tryb samolotowy.
Po chwili powinna się pojawić wiadomość powitalna. Dalej postępuj zgodnie z instrukcją Gevey. Śmiga jak burza
Pozdr.
A więc tak, jeśli masz już aktywowany telefon z Geveyem zainstalowanym i odpalonym, wymień kartę sim na neutralną (po przywracaniu telefon musi się aktywować od nowa, z Geveyem ten numer nie przejdzie). Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami zlinkowanymi przez kummera w tym wątku. Jailbreak z użyciem RedSn0w, aż do końca instrukcji. Po wyłączeniu telefonu a przed restartem z użyciem RedSn0w należy kartę napowrót wymienić na Gevey i wystartować.
Teraz ta trudniejsza część: nie pojawi się ekran powitalny Gevey (ten po chińsku). Ale to nic strasznego. Dzięki [URL="http://www.youtube.com/watch?v=wheme14BYts&feature=colike"]gościowi z jamajskim akcentem[/URL] jest na to sposób. Po prostu odblokuj telefon, daj mu chwilę, a następnie wyjmij i włóż jeszcze raz kartę (z włączonym telefonem!). Gdy pojawi się "Invalid SIM" lub jakiś inny błąd, wejdź w ustawienia i na chwilę włącz tryb samolotowy.
Po chwili powinna się pojawić wiadomość powitalna. Dalej postępuj zgodnie z instrukcją Gevey. Śmiga jak burza

Pozdr.
Posted 27 September 2011 - 08:14
Problem rozwiązany. Gdyby trzeba było otworzyć proszę pisać na PW.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users