Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wychodzenie z aplikacji

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Keldorn

Keldorn
  • 8 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 24 September 2011 - 16:56

Witam. Problem z jakim sie ostatnio borykam wystepuja na mojej wersji Ipad 16gb 3g. Problem jest nastepujacy: uruchamiam jakis program/gre (oczywiscie orginalny zakupiony w Appstorze) i losowo potrafi mi z niego wyjsc znowu na "pulpit". Nie jest to problem z miejscem na dysku (tez na poczatku tak myslalem, ale na chwile obecna jest ponad 10Gb wolnego). Nie wiem co mam zrobic. Na poczatku myslalem ze jest to problem z jakas aplikacja czy gra, ale teraz dzieje sie to coraz czesciej, a te same aplikacje wgrane na Iphona dzialaja bez problemu. Czy ktos sie z tym zetknał lub mial podobna stycznasc z problemem? Soft jest 4.2.1 bez JB. Prosze o pomoc co z tym dalej robic. Bo moze trzeba oddac do serwisu a czas niestety ucieka.

#2 soko

soko
  • 135 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 September 2011 - 17:21

mam to samo na ip 4 w nie ktorych grach najczesciej jak jest filmik np. assassin cred

#3 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 September 2011 - 18:07

też miałem taki sam efekt. spróbuj tak: naciśnij dwa razy przycisk "home" aby dostać się do aplikacji działających w tle. pozamykaj je. jeżeli nie przyniesie to efektu to coś z ios

#4 Keldorn

Keldorn
  • 8 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 24 September 2011 - 19:48

mam to samo na ip 4 w nie ktorych grach najczesciej jak jest filmik np. assassin cred

Ogolnie tez o tym myślałem, ale jest to w losowych momentach, np w aplikacjach.

też miałem taki sam efekt.
spróbuj tak:
naciśnij dwa razy przycisk "home" aby dostać się do aplikacji działających w tle.
pozamykaj je.
jeżeli nie przyniesie to efektu to coś z ios

Nie chodzi nic w tle, tez to sprawdzałem :/ A IOS byl ponownie reinstalowany. Bez rezultatu.
Boje sie ze po prostu cos polecialo na "dysku" jakies bad sectory lub inne oznaczenie dziur.

#5 mosiek95

mosiek95
  • 413 posts
  • SkądWadowice

Posted 24 September 2011 - 23:10

Miałem to samo , Tyle że w dodatku wychodził z systemowych nawet aplikacji. U mnie nie działało nawet Restore bo najpierw wyskakiwał błąd że mam złe oprogramowanie iTunes dobra , Wgrałem najnowszego iTunes'a i wyskakiwał błąd że brak miejsca na dysku Po około tygodniu samo mu przeszło. Teraz działa bez zarzutu.

#6 Keldorn

Keldorn
  • 8 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 26 September 2011 - 16:44

tylko ze problem juz jest od jakiegos miesiaca. Z restorem nie mialem najmniejszego problemu. Synchro z Itunsem tez jest bez problemu. Ktos moze ma jakis jeszcze pomysl co mozna zrobic?

#7 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 28 September 2011 - 14:36

Aplikacja/gra która Ci się wysypuje spróbuj ją przeinstalować...

#8 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 September 2011 - 17:14

Ram sie kończy i aplikacja sie wywala, co w tym dziwnego? Wywalić z MT wszystko i zrobić raz na tydzien reboot i będzie ok. Na 4.3.5 bez JB mi też tak robi czasem, wchodze do programiku memory a tam 3-5 MB wolnego ram.

#9 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 29 September 2011 - 10:18

Ram sie kończy i aplikacja sie wywala, co w tym dziwnego? Wywalić z MT wszystko i zrobić raz na tydzien reboot i będzie ok. Na 4.3.5 bez JB mi też tak robi czasem, wchodze do programiku memory a tam 3-5 MB wolnego ram.

Przecież kolega napisał, że ma powyłączane programy z multitaskingu. Z resztą nawet jeśli masz pełno programów w tle, to domyślnie iOS zwalnia ram wyłączając programy chodzące w tle zaczynając od tych których od dłuższego czasu nie używaliśmy. Jeśli klikniemy dwa razy przycisk HOME to widzimy menu multitaskingu- ułożenie programów nie jest przypadkowe- programy używane wcześniej są na końcu "listy" i to one będą w pierwszej kolejności wyłączane. Zjawisko to można najłatwiej zaobserwować przez włączenie dużej ilości programów a potem otwarcie w safari kilku kart. Programy które są najdalej na liście zostaną wyłączone kompletnie pomimo tego, że ikona będzie nadal widoczna w menu multitaskingu. Zauważyłem to na swoim iPadzie 2 i iPhone 4, więc nawet jeśli programów jest zbyt dużo i ram zajęty to wywalanie aplikacji której aktualnie używamy nie powinno mieć miejsca, przynajmniej u mnie tak się nie dzieje.

#10 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 29 September 2011 - 20:45

lJa także zaobserwowałem u siebie,ale zwolnienie pamięci RAM kompletnie załatwiało sprawę.

#11 Keldorn

Keldorn
  • 8 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 01 October 2011 - 14:26

u mnie zwolnienie pamiecy RAm nie pomaga. Dodatkowo widze na niektórych aplikacjach ze nawet zmiana orientacji tabletu tez powoduje wyjscie do "pulpitu". Przedtem tego nie zauwazylem, gdyz zazwyczaj tablet lezał na biurku.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users