Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad 2 16 / wifi , 4.3.3 - jb - Problem z ładowaniem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pocztakg1974

pocztakg1974
  • 115 postów
  • Skądaleosochozi

Napisano 24 września 2011 - 16:33

Serdecznie witam koledzy jest mały problem - help me ... Rzecz dotyczy Ipad 2 16 / wifi , 4.3.3 - po opcji JB - nowy tablet i porażka , zakupiony w piątek i aktywowany w Itunes , niestety po wyjęciu z pudełka nie naładowałem ....a więc - pobrałem kilka aplikacji free z AppStore - komunikat o wymaganym restarcie tabletu.Po tej czynności wiszę na ciemnym ekranie z nadgryzionym jabłkiem lub po 10s trzymaniu POWER na ikonce BATERIA + PIORUN - po podpięciu pod ładowarkę 230v lub kabel USB - znika PIORUN - zostaje ikonka Baterii z minimalnym paskiem naładowania.Niestety ten stan akumulatora jest za mały do uruchomienia systemu tabletu ...zmiana ładowarek od Iphone 4 , Ipod Classic 160 ruwniez nie zmienia sytuacji - po 12 h ładowaniu na innej ładowarce nadal poziom naładowanie na poziomie minimalnym ....Wiem ze temat beznadziejny - powiecie tylko serwis ...szukam jakiejś nadziei w Was bardziej doświadczonych ...może ktoś ma jakiś genialny pomysł by podnieść Ipada ??? ps. w poniedziałek udaje się do autoryzowanego serwisu by jakoś "reanimować" lub wyslać na reklamacje pozdrawiam i dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc ....tymbardziej ze weekend a ja bez "zabawki" :x

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 24 września 2011 - 16:35

podłącz pod kompa uruchom itunes i spróbuj przywrócić oprogramowanie może to coś da

#3 pocztakg1974

pocztakg1974
  • 115 postów
  • Skądaleosochozi

Napisano 24 września 2011 - 16:51

Therion - i tez tak myślałem - i zrobię restore nawet do 4.3.5 ( szkoda 4.3.3 I JB bo chyba 4.3.3 juz nie wgram - nie mam SHSH ,chyba ze sie mylę ??? ) Niestety , wprowadzam w DFU - pojawia sie ikonka Itunes + kabel - naciskam RESTORE + SHIFT - wskazuje pobrany wcześniej soft np : 4.5.5 -/ po wskazaniu 4.3.3 - wywala oczywiście error 3194 / Itunes mnoży ...mnoży około 1-2 min a w tym momencie Ipad 2 "pada na twarz" prąd sie kończy i robi się ciemno ...po naciśnięciu POWER wlącza sie na ikonkę jabłka i nic ...w tej chwili podpięty pod ścienną ładowarkę - wisi na jabłku a powinien pokazywać AKUMULATOR i postęp ładowania , prawda ???? jakieś fatum - sprzęt 2 dniowy i prawdopodobnie problem hardware .... :-/ pozdrawiam PS- najlepsze w/g mnie rozwiązanie to "jakoś" wybudzić go z tego letargu na sofcie macierzystym czyli 4.3.3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych