Dodałem album z około 20 utworami gdzie każdy z tych utworów ma inną nazwę. Niestety w ipodzie mam teraz do każdego jednego utworu jakby folder płyty. Robi się naprawdę spory bałagan. . W jaki sposób dodawać do itunsa pliki by po synchronizacji byly w jednym folderze, a nie 20 różnych?

Jak dodawać muzykę do itunes aby zachować je w jednym folderze?
Rozpoczęty przez
tabun69
, 24 wrz 2011 08:28
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 września 2011 - 08:28
Napisano 24 września 2011 - 08:59
Musisz zaznaczyć wszystkie utwory, kliknąć na nie prawym, informacje i tam ustaw wspólną nazwę albumu

Napisano 24 września 2011 - 09:15
oraz możesz ustawić również w informacjach, że jest to składanka
Napisano 24 września 2011 - 12:08
Czyli krótko mówiąc - o porządkach w iTunes decyduje nazwa pliku(ów). Otaguj je więc jak należy (i każde inne w przyszłości) a porządek taki jaki chcesz zrobi się praktycznie sam.
Napisano 25 września 2011 - 22:47
dzieki za pomoc!
Napisano 26 września 2011 - 22:37
Nie chcę wyjść na głupka ale nie umiem poradzić sobie z tym aby rózne utwory były w jednym folderze. Ściągnałem program MP3Tag żeby zmienić nawę folderu zaznaczonych plików ale niestety po wrzuceniu do itunsa. . kaszanka. Każdy jeden utwór tworzy swój folder. . Czy mógłby ktoś w swej wspaniałomyślności zrobić taki mini tutorial jak to się powinno robić właściwie? Będę dozgonnie wdzięczny, a myślę że takim przyszłym 'ipod'owym nooobom' jak ja, może się to kiedyś przydać. .
Napisano 28 września 2011 - 09:16
Pliki, które składają się na jeden album, muszą mieć taką samą nazwę albumu, a jeżeli w albumie każdy z utworów wykonywany jest przez innego wykonawce, wówczas za radą poprzedników należy zaznaczyć opcję "część składanki". Po tych zabiegach wszystko działa poprawnie. Problemy o których piszesz spowodowane są błędnym otagowaniem plików. mp3tag radzi sobie dobrze z tym, choć taki sam efekt uzyskasz za pomocą itunes.
Napisano 03 marca 2014 - 16:05
Witam, odświeżam, żeby nie zakładać nowego tematu.
Mam pytanie - elegancko poustawiałem albumy jako składanki, są w nich utwory itd. Teraz np. chciałbym dodać jakiś utwór do folderu "Klubowa", gdzie mam 80 kawałków. Czy mogę jakoś w iTunes po prostu dodać konkretną piosenkę do konkretnego folderu "Klubowa", czy też muszę na piechotę zaznaczyć ręcznie 81 piosenek i od początku powpisywać pola "wykonawca albumu", "wykonawca utworu", "nazwa albumu", ustawić grafikę okładki itd.?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Napisano 03 marca 2014 - 16:30
Nie wpisujesz typ muzyki w info klubowa i powino śmigac.
Napisano 05 marca 2014 - 13:21
Dzięki!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych