Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 problem z projektorem

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 adam04

adam04
  • 8 posts
  • SkądWarszawa, Grochów

Posted 23 September 2011 - 15:24

Witam, jestem posiadaczem ipada2 (soft4.3.5) od miesiąca i od miesiąca mam problem: po połączeniu przejściówki digital AV i kabla HDMI do projektora/ EPSON EB1775W, naprawdę b.dobry sprzęt/ po czasie (różnym) projektor wyświetla komunikat: no signal, i po krótkiej chwili obraz wraca ale bez dźwięku. I za chwilę znów i tak powraca ten problem w różnych odstępach czasowych praktycznie uniemożliwiając oglądanie. Żeby utrudnić sprawę, wymieniałem na inne: kabel HDMI, przejściówke AV, inny ipad2(soft4.3.3) na tym projektorze wyświetla ok, inny ipad2 (soft4.3.5) z moim projektorem-problem wystąpił, iphone z tym samym softem4.3.5 wyświetla na moim projektorze ok, mój ipad na TV wyświetla ok, mój ipad na innym projektorze(starszy model epsona)-niestety problem występuje... Praktycznie wypróbowałem wszystkie kombinacje i bez poprawy. Takie proste działania jak przywrócenie ustawień fabrycznych i ustwaienie jako nowego ipada także(3x). Dzieje się to przy różnych programach np.odtwarzanie video, keynote. Problem występuje także przy KAŻDYCH ustawieniach wideo w ipadzie. Dzwoniłem na infolinię(3x-oddzwonią czekam już tydzień), byłem w serwisie(tu cytat..."w serwisie nie spotkali sie z takim objawem, ale tak że obawiam się, że reklamacja tego ipada może być trudna bo na pewno muszą wiedzieć czy dany model projektora nie jest uszkodzony/wadliwy itp, dostałem info, że jeśli na ich sprzecie np. projektorze, tv będzie oki,to niestety nie uwzględnią gwarancji.") Sam już nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Pls pomóżcie... A.

#2 adam04

adam04
  • 8 posts
  • SkądWarszawa, Grochów

Posted 26 September 2011 - 12:52

Bez choćby jednej podpowiedzi? pls!

#3 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2011 - 13:11

inny ipad2(soft4.3.3) na tym projektorze wyświetla ok, inny ipad2 (soft4.3.5) z moim projektorem-problem wystąpił, iphone z tym samym softem4.3.5 wyświetla na moim projektorze ok, mój ipad na TV wyświetla ok, mój ipad na innym projektorze(starszy model epsona)-niestety problem występuje...

Nie rozumiem za bardzo, czego jeszcze oczekujesz, sam sobie odpowiedziałeś na problem - iPad 2 z iOS 4.3.5 nie współpracuje prawidłowo z owym projektorem Epsona - jest to wina samego iOS, skoro przy 4.3.3 wszystko działa prawidłowo.
Nikt Ci nic nie pomoże, to wina iOS, możesz jedynie do Apple się odezwać, albo mieć nadzieję, że iOS 5 nie będzie miał tego problemu...

#4 adam04

adam04
  • 8 posts
  • SkądWarszawa, Grochów

Posted 26 September 2011 - 13:36

... dzięki za odpowiedź, no tak, ale iphone z tym samym softem i projektorem działa ok.

#5 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2011 - 13:45

Wiem, ale iPhone to nie iPad niestety... Wykonałeś bardzo dobrze metodę eliminacji przyczyn i kombinacja "iPad 2 + iOS 4.3.5" wydaje się jedynym powodem problemu. Podobną sytuację miałem za czasów iOS 4, gdy tylko się pojawił, a miałem wtedy jednocześnie iPhone 3G i 3Gs - iPhone 3G działał z moim radiem w aucie bez zarzutu przez dock-connector, za to 3Gs wariował i nie szło go podłączyć. Problem sam znikł po wydaniu iOS 4.2. Czekaj więc cierpliwie na iOS 5, może usunie problem.

#6 adam04

adam04
  • 8 posts
  • SkądWarszawa, Grochów

Posted 26 September 2011 - 13:50

dzięki raz jeszcze, widzę, że nie pozostaje mi nic innego niż czekać cierpliwie na ios5.

#7 adam04

adam04
  • 8 posts
  • SkądWarszawa, Grochów

Posted 06 October 2011 - 20:37

i po problemie... Witam ponownie, problem z HDMI wciąż jest, ale po 5 (pięciu) wizytach, w jednym z iSpotów znalazł się sprzedawca, który słyszał od klienta o podobnym problemie. Pomógł zakup kolejnej przejściówki tym razem na VGA /125zł :-)/ Obraz "troszkę" gorszej jakości, ale nadal akceptowalny. Przejściówka Na HDMI czeka na aktualizację systemu i/lub na Apple TV. pozdrawiam i dziękuję za uwagi. Temat zamknięty do pojawienia się iOs5. Ciekawe czy będzie działać :-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users