Witam,
tak naprawdę do programowania potrzebuję notatnika z kolorowaniem składni.
MacBook Air wystarczy do tego, ale czy mogę pisać w wygodny sposób na iPad 2?
Są aplikacje do tego?
Jakie?
Nie posiadam w chwili obecnej iPada, ale ten temat może zadecydować czy będę posiadał.

iPad dla programisty
Rozpoczęty przez
mrwogu
, 23 wrz 2011 07:22
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 września 2011 - 07:22
Napisano 23 września 2011 - 07:38
Po pierwsze należy sobie chyba zadać pytanie czy łatwo się pisze na iPadzie. O ile krótkiego maila, adres internetowy czy coś w tym stylu napiszemy szybko i łatwo, to z długim tekstem może być różnie. Zapewne będzie konieczność dokupienia klawiatury.
Programów do notowania/pisania/edycji jest całe stado. Ot choćby Pages. Pewnie są również inne prostsze i tańsze
Napisano 23 września 2011 - 07:52
Dziękuje, za odpowiedź.
Jakie są te inne?
Napisano 23 września 2011 - 08:00
Chociażby aplikacje jak ta: Koder App - Code Editor for iPad - PHP Editor, CSS, HTML, JS and more
O ile do przeglądania kodu to to jest ok, o tyle do pisania potrzebna jest klawiatura. Klikanie dłuższego kodu na ekranie iPada byłoby udręką.
O ile do przeglądania kodu to to jest ok, o tyle do pisania potrzebna jest klawiatura. Klikanie dłuższego kodu na ekranie iPada byłoby udręką.
Napisano 23 września 2011 - 08:01
Napisano 23 września 2011 - 08:21
Zdaje sobie z tego sprawę, ale wolałem zapytać też o sens szukania.
Aplikacja Koder App wygląda świetnie i spełniłaby moje oczekiwania.
Nie chce pracować na tym nałogowo, bo komputera nic nie przebije,
ale jednak są miejsca gdzie cichaczem można coś skrobnąć, a nie chce mi się tego z kartki przepisywać
Teraz pytanie, co lepiej mieć w teczce: MBA czy iPad2?

Napisano 23 września 2011 - 08:28
Pomyśl czy łatwo będzie wykonywało się kopiuj, przenieś/wklej na ipadzie. Wcięcia w kodzie, formatowanie. To jak dla mnie największe ograniczenie tabletu.
Napisano 23 września 2011 - 10:46
iPad bez fizycznej klawiatury kompletnie nie nadaje się do pisania kodu. Z fizyczną klawiaturą zajmuje miejsca niemniej niż MBA, a do tego nawet nie ma w połowie takiej funkcjonalności jak MBA z punktu widzenia programisty.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych