Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Pro - ładowarka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 22 września 2011 - 23:05

Czesc, Jakieś pół roku temu wymieniałem zasilacz bo końcówka się trochę schrzaniła - odkleiła się od kabli.. dziś mam natomiast inny problem, również z zasilaczem. Zasilanie - raz jest raz nie ma, nie wiem czy jest to problem z kablem, bo po kilku ruchach zasilanie jest jednak gdy bateria ładuje się ok 10 minut, końcówka ta na magnes jest tak gorąca że już kilka razy paluchy poparzyłem - czy to normalne? Komputer też mi się jakoś strasznie grzeje , przy większym obciążeniu (Adobe Photsohop CS5 + chrome) ręki nie wkładam pod komputer bo się zwyczajnie nie da.. Czy tylko ja tak mam :(? Najgorsze że komputer miesiąc temu stracił swoją gwarancję , jednak zastanawiam się powoli nad Apple Care.. Mac taki jak w opisie :)

#2 rusinu

rusinu
  • 372 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 23 września 2011 - 09:21

To przerwany przewód między zasilaczem a wtyczką magsafe. Zwijałeś kabel wokół zasilacza? Ja tak kiedyś robiłem zbyt ścisło zwijałem i kabel wtedy się nagrzewa od zasilacza, rozszerza, a jak zasilacz stygnie to kabel pęka w środku. Najwyraźniej tak się stało u Ciebie bo ja miałem podobne objawy 6 lat temu na PB jeszcze. Pozostaje wymiana zasilacza bo zlutować trudno.

#3 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 23 września 2011 - 09:23

Operacja MagSafe. #Apple #Mac | Krystian MacKozer Kozerawski

#4 mainrc

mainrc
  • 15 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 23 września 2011 - 12:34

Poza tym, o ile dobrze Cię zrozumiałem, to już raczej po ptokach, jeśli chodzi o Apple Care dla tego MBP.

#5 rusinu

rusinu
  • 372 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 23 września 2011 - 14:26

Może niekoniecznie po ptokach, bo skoro wymieniłeś pół roku temu na ten egzemplarz zasilacza, to czy gwarancja na sam zasilacz nie powinna być przedłużona? Tak chyba powinno to działać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych