Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Pro - ładowarka

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Slasheer

Slasheer
  • 150 posts
  • SkądStorrs, CT

Posted 22 September 2011 - 23:05

Czesc, Jakieś pół roku temu wymieniałem zasilacz bo końcówka się trochę schrzaniła - odkleiła się od kabli.. dziś mam natomiast inny problem, również z zasilaczem. Zasilanie - raz jest raz nie ma, nie wiem czy jest to problem z kablem, bo po kilku ruchach zasilanie jest jednak gdy bateria ładuje się ok 10 minut, końcówka ta na magnes jest tak gorąca że już kilka razy paluchy poparzyłem - czy to normalne? Komputer też mi się jakoś strasznie grzeje , przy większym obciążeniu (Adobe Photsohop CS5 + chrome) ręki nie wkładam pod komputer bo się zwyczajnie nie da.. Czy tylko ja tak mam :(? Najgorsze że komputer miesiąc temu stracił swoją gwarancję , jednak zastanawiam się powoli nad Apple Care.. Mac taki jak w opisie :)

#2 rusinu

rusinu
  • 372 posts
  • Skądwa-wa

Posted 23 September 2011 - 09:21

To przerwany przewód między zasilaczem a wtyczką magsafe. Zwijałeś kabel wokół zasilacza? Ja tak kiedyś robiłem zbyt ścisło zwijałem i kabel wtedy się nagrzewa od zasilacza, rozszerza, a jak zasilacz stygnie to kabel pęka w środku. Najwyraźniej tak się stało u Ciebie bo ja miałem podobne objawy 6 lat temu na PB jeszcze. Pozostaje wymiana zasilacza bo zlutować trudno.

#3 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 23 September 2011 - 09:23

Operacja MagSafe. #Apple #Mac | Krystian MacKozer Kozerawski

#4 mainrc

mainrc
  • 15 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 23 September 2011 - 12:34

Poza tym, o ile dobrze Cię zrozumiałem, to już raczej po ptokach, jeśli chodzi o Apple Care dla tego MBP.

#5 rusinu

rusinu
  • 372 posts
  • Skądwa-wa

Posted 23 September 2011 - 14:26

Może niekoniecznie po ptokach, bo skoro wymieniłeś pół roku temu na ten egzemplarz zasilacza, to czy gwarancja na sam zasilacz nie powinna być przedłużona? Tak chyba powinno to działać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users