Macbook Pro - ładowarka
Started by
Slasheer
, 22 Sep 2011 23:05
4 replies to this topic
Posted 22 September 2011 - 23:05
Czesc,
Jakieś pół roku temu wymieniałem zasilacz bo końcówka się trochę schrzaniła - odkleiła się od kabli.. dziś mam natomiast inny problem, również z zasilaczem. Zasilanie - raz jest raz nie ma, nie wiem czy jest to problem z kablem, bo po kilku ruchach zasilanie jest jednak gdy bateria ładuje się ok 10 minut, końcówka ta na magnes jest tak gorąca że już kilka razy paluchy poparzyłem - czy to normalne? Komputer też mi się jakoś strasznie grzeje , przy większym obciążeniu (Adobe Photsohop CS5 + chrome) ręki nie wkładam pod komputer bo się zwyczajnie nie da.. Czy tylko ja tak mam
? Najgorsze że komputer miesiąc temu stracił swoją gwarancję , jednak zastanawiam się powoli nad Apple Care..
Mac taki jak w opisie
Posted 23 September 2011 - 09:21
To przerwany przewód między zasilaczem a wtyczką magsafe.
Zwijałeś kabel wokół zasilacza?
Ja tak kiedyś robiłem zbyt ścisło zwijałem i kabel wtedy się nagrzewa od zasilacza, rozszerza, a jak zasilacz stygnie to kabel pęka w środku.
Najwyraźniej tak się stało u Ciebie bo ja miałem podobne objawy 6 lat temu na PB jeszcze.
Pozostaje wymiana zasilacza bo zlutować trudno.
Posted 23 September 2011 - 12:34
Poza tym, o ile dobrze Cię zrozumiałem, to już raczej po ptokach, jeśli chodzi o Apple Care dla tego MBP.
Posted 23 September 2011 - 14:26
Może niekoniecznie po ptokach, bo skoro wymieniłeś pół roku temu na ten egzemplarz zasilacza, to czy gwarancja na sam zasilacz nie powinna być przedłużona?
Tak chyba powinno to działać.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users