Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dodawanie Sampli/Sample Packów do biblioteki Logic

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 września 2011 - 15:17

Witam, ostatnio poszperałem sobie po sieci i ściągnąłem parę ciekawych sample/loop packów. I teraz mam pytanie jak najlepiej je zaimportować do Logic'a ? Zrobiłem to przez opcję Media-Files-Add audio file(nie mogłem nigdzie znaleźć innej podobnej opcji) ,natomiast jest to lekko nie wygodne bo po imporcie ,Logic każdy plik na liście wyświetla podwójnie( jak dodałem sobie ok 300 plików to ciężko się "przegląda" tą bibliotekę... Pozdrawiam

#2 ksamus

ksamus
  • 485 postów
  • SkądŁorsoł

Napisano 23 września 2011 - 11:12

Sample Logica sa w: HD systemowy>Audio>apple loops> i dalej do odpowieniego katalogu/podkatalogu/pod-odkatalogu.... Nie jestem pewien czy nie musisz do .caf przekonwertować. Może wrzuc coś do np/ bębnowych i po prostu zobacz, czy widoczne w logicu w media>loops (choc jesli nie masz wpisanych tagow to raczej nie będzie Ci poprawnie wyszukiwać) Do tworzenia Apple Loops masz w applications> utilities >Apple Loops Utility.

#3 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 września 2011 - 11:38

właśnie ja na jakimś filmiku widziałem ,że człowiek miał tylko bibliotekę ze "swoimi" samplami, tych od apple w ogóle tam nie było, ale dzięki za namiary. Wrócę do domu to powalczę trochę :)

#4 ksamus

ksamus
  • 485 postów
  • SkądŁorsoł

Napisano 23 września 2011 - 15:39

Koniecznie daj znać !

#5 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 września 2011 - 17:36

Hej,niestety nie działa taka opcja :( Loop nie jest widoczny w media-loops :(
Jak by ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to chętnie posłucham
Idę poszperam też w sieci może coś znajdę

---------- Wpis dodano o 18:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:19 ----------

Dobra poczytałem sobie i zrobiłem akcję na twardzela, wszystkie loopy wrzuciłem do 1 folderu i potem drag&drop na okno media-loops, niby dodało wszystko fajnie tylko teraz jak klikam na loop to albo komp sie zwiesza zanim odtworzy dany dźwiek albo w ogóle go nie odtwarza, jeszcze nad tym muszę popracować ;d

#6 ksamus

ksamus
  • 485 postów
  • SkądŁorsoł

Napisano 23 września 2011 - 17:38

A po prostu wrzuciles. czy uzywales Apple Loop Utility?

#7 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 września 2011 - 19:57

Wrzuciłem po prostu, przez loops utility chyba nie da rady wav wrzucać , bo nie widzi plików

#8 ksamus

ksamus
  • 485 postów
  • SkądŁorsoł

Napisano 23 września 2011 - 20:43

Adding Apple Loops to the Loop Browser Logic Pro must index Apple Loops before they are shown in the Loop Browser. Loops can reside in any directory, but you need to tell Logic Pro where to find them. To add Apple Loops to the Loop Browser If you drag a single loop to the Loop Browser, the loop will be copied to ~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/SingleFiles. If you drag a folder of loops that are located on the same drive and partition as the Loop Browser, the loops will be left at their current location, and an alias of the folder will be created in ~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops. If the loops are located on a different drive or partition, you are asked whether you want to copy them to the loop library, or index them at their current location (loops added from optical media are always copied). If you choose to copy them, the folder containing the loops are copied to ~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/. If you choose to index them at their current location, an alias to the folder is created in ~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/. Działa, nie mniej dobrze jest "otagpwac" w ALU

#9 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 września 2011 - 21:39

Hmm ok spróbuję jutro i dam znac jak poszło :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych