Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad nie reaguje na dotyk

• This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1 paca19

paca19
  • 5 posts

Posted 21 September 2011 - 12:50

Witam. Mam taki mały problem z iPadem 64gb wifi+3g. Od 2 dni ipad nie reaguje na dotyk i ekran jest przyciemniony. Miałem soft 4.3.3 zrobiłem na nim jailbreak wszystko chodziło super aż do dnia kiedy mój brat go wziął na parę godzin. Wszystko zaczęło się walić. Przyznał mi się że chciał się połączyć z itunsem, a itunes poprosił go o restart. Wtedy mój brat sobie pomyślał, że może nie ma zrobionego jailbreaka i zrobił znowu jailbreaka programem GREENPOIS0N RC6. Po tym iPad się nie włączył i oddał mi takiego. Wtedy użyłem redsn0w i zaznaczyłem opcję JUST BOOT TETHERED RIGHT NOW i uruchomił się, ale na jeden dzień po nocy jak chciałem go włączyć z rana nawet nie zareagował to znowu użyłem redsn0wa i opcję JUST BOOT TETHERED RIGHT NOW oczywiście się uruchomił, ale tak jak wcześniej pisałem ekran przyciemniony że ledwo widać cokolwiek i nie reagował na dotyk. Itunes widzi go normalnie wszystko można wgrać i wykasować z poziomu Itunsa. Łączyłem się jeszcze programem iPhone PCsuit też go widzi. Po tym sobie pomyślałem że może system się uwalił i wgrałem najnowszy soft 4.3.5 oczywiście miałem problem jak go wgrywałem (błąd 3194) wtedy użyłem programu Tinyumbrella i opcji Start TSS Server po tym wszystko poszło super. Tylko na końcu Itunes poinformował mnie, że iPad jest nadal w trybie awaryjnym, to znowu użyłem redsn0wa i opcji JUST BOOT TETHERED RIGHT NOW wtedy uruchomił się ale ekran jest nadal przyciemniony i nie reaguje na dotyk. Teraz nawet jak odłączę iPada od komputera nawet na 15 minut to żeby go uruchomić muszę znowu użyć redsn0wa żeby się uruchomił. Ekran jest nadal przyciemniony i nie reaguje na dotyk. Taki jest mój problem. Może ktoś z was będzie mi umiał pomóc bo już po prostu opadam z sił. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za każdą pomoc :) P.s. Przepraszam za tak chaotyczne opisanie problemu ale nie umiem inaczej :)

#2 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2011 - 13:08

A czy na pewno Twój brat mówił prawdę? Mam młodszego brata i już nie jedną ściemę od niego słyszałem po tym, jak pożyczył coś ode mnie i nagle przestało to działać, albo samo się zepsuło... Skoro robiłeś restore do najnowszego iOS i dalej jest ten sam problem, to spróbuj zrobić ponowny restore, ale tym razem bez przywracania kopii zapasowej (tzw. czysty restore). Jeśli to dalej nie pomoże, to masz iPada z potrzebą wizyty w serwisie :/

#3 paca19

paca19
  • 5 posts

Posted 21 September 2011 - 15:09

Tego nie wiem czy mówi prawdę czy nie :) ale już w to nie wnikam. Tak jak podpowiedziałeś zrobiłem czyste restore ale to nic nie pomogło. Nawet zrobiłem restore do 4.3.3 i oczywiście ten system się wgrał bez problemu. Itunes normalnie widzi iPada z softem 4.3.3 mogę wgrać wszystko do ipada i kasować ale tak jak wcześniej ekran na nic nie reaguje. Myślę że ten program greenpois0n namieszał coś i przez niego tak się dzieje. Ale nie mam pojęcia jak go wykasować. Myślałem żeby zrobić format Ipada (ale nie wiem jak :) ) wtedy bym wgrał na nowo czysty soft i może by poszło. Czekam na dalsze propozycje :) P.s. Nie mogę zanieść go do serwisu bo mieszkam w Islandii a Ipad jest odkupiony od mego kolegi który wyjechał do Anglii i na razie muszę czekać na niego jak przywiezie papiery.

#4 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2011 - 15:12

Gwarancja jest na podstawie numeru seryjnego urządzenia.

#5 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2011 - 15:15

Zrób restore (odtwórz) przez iTunes, po tym zabiegu ustaw iPada jako nowe urządzenie (nie wgrywaj kopii)

No przecież to zrobił i napisał, że nie pomogło...
Zostaje serwis, iPad najpewniej mógł "samoczynnie" upaść i mogła rozłączyć się tasiemka, albo coś innego się stało...

#6 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 September 2011 - 16:00

Mógł powgrywać jakieś pierdoły z Cydii, których teraz się nie wykasuje... Bo niestety, niektóre śmieci zostają. Choć w sumie wygląda to bardziej na sprzętową rzecz. iPad na gwarancję, a brat do klatki.

#7 paca19

paca19
  • 5 posts

Posted 21 September 2011 - 18:25

Dzięki za informacje. Brat mówi że mu nie spadł tylko próbował zrobić jailbreaka tym greenpois0n i od tego się zaczęło. Dziwne jest tylko to że nawet wgrałem soft 4.3.3 i Itunes go widział normalnie a teraz wgrałem soft 4.3.2 i Itunes normalnie go widzi. To jest dziwne może macie jakieś logiczne wytłumaczenie na to?? Tak jeszcze myślałem że iPad jest chyba cały czas w tym DFU i nie chce z niego wyjść coś go blokuje. Poczekam jeszcze do piątku może ktoś będzie miał jakiś pomysł jeśli nie to w piątek do serwisu wiozę. Właśnie wgrałem nawet soft 4.3.1 bez jailbreak a zachowuje się jakby miał jailbreak Tethered. Eh nie wiem o co już chodzi...

#8 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 September 2011 - 10:55

Czy ten czysty restore, o którym wcześniej pisałeś polegał an wgraniu softa 4.3.5 ?

#9 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2011 - 11:02

Mógł powgrywać jakieś pierdoły z Cydii, których teraz się nie wykasuje... Bo niestety, niektóre śmieci zostają.

Bzdura! Przy czystym restore nie pozostaje po Cydii absolutnie nic!
Jak robisz format dysku w swoim komputerze, to po nowej instalacji Windows zostają Ci ustawienia po starych grach?!

#10 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 September 2011 - 11:16

Pytanie jak autor robi to restore i co przez to rozumie. Jak robi poprzez odtwórz w iTunes to nie ma prawa mu zostać nić po JB.

#11 paca19

paca19
  • 5 posts

Posted 22 September 2011 - 15:23

Witam. Restore robię w iTunes. Naciskam odtwórz wtedy iTunes informuje mnie że odtworzy i wgra najnowszy soft, potwierdzam i czekam. Po wgraniu najnowszego softu 4.3.5 iTunes znowu krzyczy że mam iPada w trybie awaryjnym. Wtedy używam redsn0w opcji "Just boot tethered right now" i iPad dalej się uruchamia. W iTunes pokazuje się żeby odtworzyć go jako nowego iPada albo wgrać wcześniejsze kopie, naciskam nowe. Ale iPad nadal tak jak by był w tym jailbreak tethered. Nie wiem o co kaman :)

#12 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 23 September 2011 - 15:08

Uruchom Umbrelle, WYŁĄCZ opcje 'set hosts to Cydia on Exit', zrestartuj komputer i zrób ponownie restore. Nie uruchamiaj serwera TSS w Umbrelli podczas restore'a. //T

#13 paca19

paca19
  • 5 posts

Posted 25 September 2011 - 01:15

OOOOOOOOO Dyndas masz u mnie dużego browara. Dziękuję bardzo za Twoją podpowiedz pomogła :D i nie muszę teraz do serwisu wieźć 300km :D uffffff. Zrobiłem tak jak napisałeś wyłączyłem tą opcję w Umbrelle, wykasowałem z pliku host wpisy z apla, reset kompa. Po tym włączyłem iTunes zrobiłem Restore i wyskoczył błąd 3194 ale nie poddałem się zmieniłem USB i wyłączyłem w ogóle program Umbrelle za 4 razem poszło :))) ale jestem Happy. Pozdrawiam z Islandii :) Temat do zamknięcia.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users