Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone działa tylko pod ładowarką(chyba problem z baterią)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:51

Witam z moim iPhone 3 GS z softem 4.3.3 jest problem.Działa tylko pod łądowarką/komputerem. Kupiłem go na allegro kilka dni temu i tak jest od początku. Może gdy szedł pocztą zawilgotniał? Ma ktoś jakeis pomysły. Dodam ze ładowarke mam oryginalną tyle że z przejściówką na normalne gniazdko bo łądowarka jest angielska. Myśle że to nie wina ładowarki. Gdy odłaczam go od ładowarki troche pochodzi. Później wyłacze to sie juz nei właczy. Tzn jest logo apple tak jakby sie właczał ale zaraz sie wyłacza. I teraz widze nagle bateria na czerwono jakby była całkiem rozładowana a przeciez była ładowana tyle czasu i pasek doszedł do końca i niby wsyztsko sie pomyślnie naładowało a tu placek. Ma ktoś jakieś pomysły? Może bateria?Styki? Nie wiem co robić czy wymienaić w nim baterie?

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:04

Na allegro był w kategorii uszkodzony ?

#3 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:37

nie

#4 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:42

jeżeli sprzedawca nie opisał tej wady na aukcji, jak najbardziej masz prawo go zwrócić bo różni się od opisanego w ofercie. I wydaje mi się że to jest wada mechaniczna, coś z nim jest nie tak a nie z ładowarką A, mógłbyś podać nick gościa na allegro od którego kupiłeś iP?

#5 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:49

Nick to : Adek_82 Niestety co do ceny sie ugadalismy i wszystko odbyło sie poza allegro. Kontaku ze sprzedającym niestety nie mam wiec zwrot jest nie możliwy. Myślicie ze to coś poważnego? Wymiana baterii by tutaj nie pomogła?

#6 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 20 września 2011 - 22:02

Jeżeli zwrot nie jest możliwy, to wydaje mi się że sprzedał Ci wadliwy towar którego po prostu chciał się pozbyć. Mój znajomy miał kiedyś podobny problem z kupionym iP, był chyba w 3 różnych serwisach i w każdym powiedzieli mu że to coś z baterią. Tutaj może być to samo. Działał tylko po podłączeniu do zasilania, po odłączeniu stan baterii zchodził do zera i po chwili sie wyłączał. Możliwe jest też, że kiedyś był zalany

#7 qwerdt

qwerdt
  • 128 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 22:39

Może wymiana baterii coś pomoże jak nie to raczej coś z płytą główną. Baterie nie są drogie a z wymianą powinieneś sobie poradzić.

#8 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 20 września 2011 - 22:48

Według mnie, to wszystkie znaki na niebie wskazują na wyeksploatowaną baterię.

#9 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 20 września 2011 - 22:48

Bateria to chyba nie problem bo anwet servis znalazlem to wymienia za grosze odrazu. A jesli by to była płyta główna to gdzie w Warszawie znaleźc dobry servis i jaki byłby mniej więcej koszt?

#10 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 20 września 2011 - 22:57

Nie martw się na razie płytą główną bo z Twojego opisu wynika że to wina starej baterii, podobne przypadki dzieją się w laptopach do puki jest na zasilaczu to chodzi po odłączeniu gaśnie, gdyby to była płyta to nie chodził by raczej wcale i pamiętaj że na samej ładowarce telefon nie pójdzie jeśli nie ma baterii bo musi być nawet stara, więc na razie nie ma tragedii.

#11 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 21 września 2011 - 13:25

Jeśli szukasz dobrego serwisu w Warszawie, zajrzyj tutaj : http://myapple.pl/co...one-serwis.html
Z tego co wiem to chyba w iSense jest darmowa diagnoza, zawsze możesz sie przejść :P

#12 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2011 - 14:02

Wspomnij jeszcze, co jest, gdy iPhone jest podłączony? Ile pokazuje wskaźnik baterii? 100% cały czas?

#13 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 21 września 2011 - 14:30

Pod ładowarką normalnie napoczatku ładuje baterie potem jest naładowana cała i tak juz zostaje czyli póxniej wskaźnik walsnie jestna 100%

#14 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2011 - 14:58

No to najpierw spróbuj zmienić baterię!
Ale jeśli okaże się, że markery wilgoci nie są białe (po otwarciu iPhone), to znaczy, że pięknie się władowałeś z tym zakupem :/

Takie moje przemyślenie:

Dlaczego ludzie tak kombinują, zamiast bezpiecznie używać zakupów przez Allegro? Po coś przecież wymyślono ten system i chyba warto poświęcić te parę dodatkowych złotych, ale mieć spokój ducha, że będzie można zwrócić kupiony (za niemałe pieniądze) sprzęt, jeśli coś będzie z nim nie tak...

#15 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 21 września 2011 - 15:10

Pewnie dlatego że większość z nas chce kupić telefon bo jak najmniejszej cenie. Sam jestem przykładem. Kupiłem 3gs za 750 zł (16 gb z softem 3.1.3 w stanie bardzo dobrym wizulanie). Potem okazało się ze telefon miał simlocka na irlandzką sieć, ja przez przypadek zablokowałem tel po nieudolnym wgraniu 4.0.1. Oddałem go do serwisu gdzie wgrali mi najnowszy soft (prosiłem ich aby tego nie robili) za co zapłaciłem 50zł. Dokupiłem słuchawki co dało mi już 850zł, tak naprawdę mam nie do końca sprawny telefon (nie działa gps przez bb od ipada i bateria trzyma mi nie całe 24h). Gdybym wtedy posiadał wiedzę jaką mam teraz dołożyłbym te 200zł i kupił telefon bez simlocka, lub też rozważał zakup 4g.

#16 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 21 września 2011 - 16:39

tyle ze cena nie byla okazyjna;] bo aż 1000zł ...a po tyle stoją na allegro;] Poprostu zostałem oszukany na aukcji pisało że bez żadnych wad ideał bez simlocka fabrycznie. Aukcja byla licytacja a co do ceny sie dogadalismy ,chcialem zeby wszystko odbyło sie przez allegro ale sprzedajacy jakos mnei zbywał... A że na telefon sie napaliłem bo ładny, biały i miałbyć niby bez simlocka fabrycznie wiec mysle nie ma co sie zastanawiac. Jeśli to bateria to w sumie nie ejstem jakos stratny. Bateria- 50zł (znalazłem servis) i zdjecie simlocka za 150zł(na zawsze przez operatora tak jak to w przypadku strony simlock.pl) A co do iPhone nie moge powiedzieć bo wizualnie jest złotko, fabryczna folia na wyświetlaczu,bez rys, bez tego charakterystycznego pęknięcia przy wejściu do łądowarki jak to widzialem na allegro.

#17 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 21 września 2011 - 18:42

Nowy wyświetlacz to 40 zł na allegro obudowa to 60zł ....

#18 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 21 września 2011 - 20:15

oryginalne?

#19 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 21 września 2011 - 20:44

Nie. Ale wyglądające jak oryginalne. Na pierwszy rzut oka nie poznasz podróby. Bateria daje "ciała" a Ty piszesz ze telefony wizualni wygląda jak nowy. Heh wg mnie koleś w nową obudowę i wyświetlacz wepchną stare bebechy które teraz powoli padają.

#20 teddyboys

teddyboys
  • 23 postów

Napisano 22 września 2011 - 20:15

Byłem w servisie i wsyztsko jest ori... co do bebchów to nic nei siada cos sie stało z bateria tylko która jest do wymiany tyle ze na wymiane mam przyjsc za 2 dni bo nie miał akurat baterii do 3gs tylko do 3g chyba. A telefon wygląda jak nowy, wyświetlacz idealny a klapa bez większych rys(ma kilka mikro)

#21 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 22 września 2011 - 22:55

oby posłużył Ci jak nadłużej :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych