Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

blokowanie ekranu dotykowego podczas odbierania połaczenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 19 września 2011 - 14:54

Witam, pisałem tu z 2 tygodnie temu o tym problemie, że czasami jak ktoś do mnie dzwoni ekran dotykowy przez chwilę się blokuje i nie mogę odebrać rozmowy, w ogóle dotyk nie reaguje, potem się odblokowuje, ktoś mi doradził , żeby dać na gwarancję i dadzą mi nowy. I tak zrobiłem, ale zanim dałem na gwarancję przywróciłem ustawienia fabryczne(bo tam były moje ważne dane i chcciałem je skasować), nie podłączając po tym do itunes. Telefon gdy wrócił, napisali, że przywrócili do ustawień fabrycznych i telefon jest sprawny, co w takim razie robić, już raz słyszałem, że w t-mobile(dawnej erze) robią takie problemy z gwarancją iphonów, bo ten iphone był w erze kupowany.

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 września 2011 - 14:56

Zerknij na ten temat może znajdziesz pomocną wskazówkę http://myapple.pl/ip...-odebrac-2.html

#3 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 19 września 2011 - 14:59

Mam identyczny problem jak w tym temacie, ale do takiej modyfikacji jest wymagany jailbreak, żeby zmienić odbiór rozmowy z przesunięcia na pacnięcie, a na tym telefonie nigdy nie był robiony jailbreak i nie będzie. Czy ktoś z tym problemem miał już wymieniony telefon na nowy?

#4 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 15:06

Eeee tam, mi się też zdarza to nie raz, zawsze pomaga mi wciśnięcie przycisku home (czasem 2 razy) i już dotyk działa prawidłowo i można odebrać :)

#5 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 20 września 2011 - 18:17

w telefonie za 3k, to niedopuszczalne..

#6 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2011 - 18:20

Moim zdaniem to wada, która wymaga reklamacji i naprawy. Skoro restore nie rozwiązuje problemu to uważam, że należy oddać telefon do naprawy. Mam 4 i nie mam tego typu kłopotów zatem nie jest to nic typowego.

#7 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 21 września 2011 - 12:42

Moim zdaniem to wada, która wymaga reklamacji i naprawy. Skoro restore nie rozwiązuje problemu to uważam, że należy oddać telefon do naprawy. Mam 4 i nie mam tego typu kłopotów zatem nie jest to nic typowego.

Pisałem przecież, że oddałem w salonie T-mobile na naprawę gwarancyjną i zwrócili po 10 dniach, napisali, że telefon jest sprawny i że przywrócili fabryczne ustawienia(co ja też zrobiłem, oddając im na gwarancję) ..

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 września 2011 - 12:54

Pisałem przecież, że oddałem w salonie T-mobile na naprawę gwarancyjną i zwrócili po 10 dniach, napisali, że telefon jest sprawny i że przywrócili fabryczne ustawienia(co ja też zrobiłem, oddając im na gwarancję) ..

Wysłałabym jeszcze raz wskazując że przywrócenie ustawień nie rozwiązało problemów i że telefon nadal nie jest sprawny. Chyba że chcesz z tym dalej żyć.

#9 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2011 - 13:04

Wysłałabym jeszcze raz wskazując że przywrócenie ustawień nie rozwiązało problemów i że telefon nadal nie jest sprawny. Chyba że chcesz z tym dalej żyć.

Szczerze mówiąc znów dostałby odpowiedź, że zrobiono restore i działa, a za chwilę zacinanie się systemu powróci... taki ping-pong z serwisem będzie ;)

Może i w sprzęcie za 3k PLN to niedopuszczalne, ale ja jestem w stanie z tym żyć, bo nie chcę tracić czasu i nerwów na wysyłanie aparatu do serwisu i potencjalne użeranie się z nimi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych