Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak podłączyć słuchawki od iPhone'a do PC, żeby działał mikrofon?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 18 września 2011 - 20:43

Witam, wie może ktoś jak podłączyć słuchawki od iPhone'a albo Monster Beats'y Tour do komputera, żeby działał mikrofon oraz było słychać rozmówcę na Skype?Czytałem jeden temat na myapple o tym, i wyszło, że trzeba jakieś dodatkowe kable rozdzielające, tylko temat utknął na niczym i nie ma tam nigdzie gdzie mogę takie kable kupić, a sam nie wiem nawet jak sformułować zapytanie na jakimś allegro...tam było coś, żebym na giełdzie takich cudów szukał, tylko u mnie w mojej wiosce nie ma takich giełd...i wolałbym gdzieś gotowe na allegro/w sklepie internetowym. PS.Naprawdę ciężko było mi wybrać dział w którym to umieścić.

#2 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2011 - 16:36

Będzie ciężko, bo mikrofon i słuchawki to 2 inne wyjścia na kompie.

#3 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:02

No, dokładnie...i tak się zastanawiam czy nie ma jakiegoś konwertera, ale widzę, że nikt nic takiego nie widział.

#4 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 26 września 2011 - 14:58

ja widziałem taki "konwerter" u siebie w pudełku z słuchawkami "soundmagic mp21 "
zestaw wyglądał tak (znalazłem w google)
Dołączona grafika

#5 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 września 2011 - 17:03

A czy to się nie nazywa "przejściówka lotnicza"? :)

#6 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 26 września 2011 - 17:32

nie, używałem tego do skype jak mialem zwykle pc, na macu nie potrzeba przejściówki bo mikrofon i słuchawki sa na jednym wejściu/wyjściu

#7 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 18:46

A wie ktoś, może gdzie to mogę dostać? W Polsce oczywiście albo jak to dokładnie się nazywa? Bo ciężko mi sformułować zapytanie o to na allegro, a słuchawek dla tego adaptera nie będę kupował. @odkopałem, bo nie zauważyłem kiedyś tych odpowiedzi.

#8 kamilos876

kamilos876
  • 4 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 00:13

A wie ktoś, może gdzie to mogę dostać? W Polsce oczywiście albo jak to dokładnie się nazywa? Bo ciężko mi sformułować zapytanie o to na allegro, a słuchawek dla tego adaptera nie będę kupował.
@odkopałem, bo nie zauważyłem kiedyś tych odpowiedzi.

[url=http://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=Headphone+Splitter+Cable+Adapter+Jack&_sacat=0&_odkw=splitter+cable&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313]Headphone Splitter Cable Adapter Jack | eBay[/url]
[url=http://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=Jack+to+Splitter+Cable&_sacat=0&_odkw=Jack+to+2+x+Plugs+Splitter+Lead+Cable&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313]Jack to Splitter Cable | eBay[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych