Witam. Zastanawia mnie pewien fakt. Moi znajomi byli ostatnio w Francji i mieli problemy z iPhonem. Ponoć mieli włączony Roaming, a nie mogli nic zrobić. Nawet aplikacje off-line im nie działały? Jak to jest, bo ja z swoim iPhonem byłam za granicą, ale roaming miałem wyłączony więc nie wiem. Czy to jest związane z ograniczeniami w OS? Dodam jeszcze, że tamtejsze iPhony działały bez problemu.

iPhone za granicą nie działa
Rozpoczęty przez
JPG99
, 18 wrz 2011 17:54
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 września 2011 - 17:54
Napisano 18 września 2011 - 18:16
Przede wszystkim należy mieć włączony roaming u operatora i upewnić się przed wyjazdem że wszystko po stronie operatora jest włączone. Potem wystarczy już tylko włączyć roaming w iPhonie i wszystko powinno działać bez problemów.
Napisano 18 września 2011 - 18:20
Mam abonament w Play i włączony roaming u operatora oraz w iPhone. Jestem częściej za granicą (Czechy, Słowacja, Węgry, Ukraina) niż w Polsce i nie mam najmniejszych problemów.
Napisano 18 września 2011 - 19:43
Byłem niedawno w Grecji - iP 4, włączony roaming, wyłączona transmisja danych. Wszystko śmigało jak w kraju, nie było żadnego problemu z żadną aplikacją. Oczywiście te, które wymagały dostępu do internetu nie działały prawidłowo (bo jak może działać np. AppStore bez neta?).
Napisano 19 września 2011 - 13:37
A właśnie jak z tym internetem? Czy działa? Gdzie się wyłącza transmisje danych? Czy włączony u operatora (i w iPhone) roaming pozwala na korzystanie z edge i 3G za granicą, czy trzeba mieć jakiś specjalny roaming włączony? Czy żeby wysłać MMS trzeba mieć internet w iPhone?
Napisano 19 września 2011 - 13:43
Ustawienia > ogólne > sieć > Roaming danychGdzie się wyłącza transmisje danych?
Masz tam również odpowiedź na inne pytanie. Po wyłączeniu tej opcji nie będziesz mógł wysyłać mmsów poza granicami kraju. Pozdro
Napisano 19 września 2011 - 15:19
dzięki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych