Jestem świeżo po kursie obsługi Logic'a Pro i jestem wręcz oszołomiony możliwościami tego programu

Postanowiłem zrezygnować z zakupu Yamahy AN1X - tak jak wcześniej planowałem i zakupić klawiaturkę sterującą CME UF8 i do tego wspomnianego wcześniej Logic'a Pro

Mam jednak pewien problem: jego cena w Polsce powala z nóg! 4199 złotych to więcej niż pianino, które zmuszony jestem sprzedać aby móc zakupić ten zestaw - zresztą nie bez żalu.
Tak więc moje pytanie brzmi - gdzie i jak, biorąc pod uwagę konieczność wysyłki programu do Polski lub ewentualny zakup w Szkocji, najtaniej można zakupić Logic'a Pro?
Jestem uczniem, więc przysługuje mi zniżka edukacyjna i możliwość zakupu wersji Academic, więc moje możliwości do których narazie dotarłem wyglądają mniej więcej tak:
1) Zakup u SADystów razem ze zniżką edukacyjną za 3779 złotych. Nie ma problemu z dostawą.
2) Zakup w Apple Store w Szkocji za 448 funtów, wraz ze zniżką, co w przeliczeniu wychodzi ok. 2514 złotych.
Problem jest z udowodnieniem, że jestem uczniem - nie wiem, czy nie trzeba by było udać się do tłumacza przysięgłego i poprosić o tłumaczenie co niestety kosztuje. Mógłbym go zakupić będąc w Szkocji więc nie ma problemu.
3) Zakup w Apple Store w USA wersji Academic za 499$ co wychodzi w przeliczeniu... 1410 złotych! Tylko są 3 "ale": nie mógłbym jej później upgradeować, na czym w sumie mi zależy, musiałbym posłużyć się tłumaczem przysięgłym, a także nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z wysyłką...
4) To co mi zaproponujecie i doradzicie. Licze na Wasze pomysły i podpowiedzi co do 3 powyższych punktów

Z góry dzięki,
Grzesiek Simborowski