Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gdzie i jak najtaniej kupić Logic'a Pro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 24 maja 2007 - 16:57

Witam!

Jestem świeżo po kursie obsługi Logic'a Pro i jestem wręcz oszołomiony możliwościami tego programu :D.

Postanowiłem zrezygnować z zakupu Yamahy AN1X - tak jak wcześniej planowałem i zakupić klawiaturkę sterującą CME UF8 i do tego wspomnianego wcześniej Logic'a Pro :)

Mam jednak pewien problem: jego cena w Polsce powala z nóg! 4199 złotych to więcej niż pianino, które zmuszony jestem sprzedać aby móc zakupić ten zestaw - zresztą nie bez żalu.

Tak więc moje pytanie brzmi - gdzie i jak, biorąc pod uwagę konieczność wysyłki programu do Polski lub ewentualny zakup w Szkocji, najtaniej można zakupić Logic'a Pro?

Jestem uczniem, więc przysługuje mi zniżka edukacyjna i możliwość zakupu wersji Academic, więc moje możliwości do których narazie dotarłem wyglądają mniej więcej tak:

1) Zakup u SADystów razem ze zniżką edukacyjną za 3779 złotych. Nie ma problemu z dostawą.

2) Zakup w Apple Store w Szkocji za 448 funtów, wraz ze zniżką, co w przeliczeniu wychodzi ok. 2514 złotych.
Problem jest z udowodnieniem, że jestem uczniem - nie wiem, czy nie trzeba by było udać się do tłumacza przysięgłego i poprosić o tłumaczenie co niestety kosztuje. Mógłbym go zakupić będąc w Szkocji więc nie ma problemu.

3) Zakup w Apple Store w USA wersji Academic za 499$ co wychodzi w przeliczeniu... 1410 złotych! Tylko są 3 "ale": nie mógłbym jej później upgradeować, na czym w sumie mi zależy, musiałbym posłużyć się tłumaczem przysięgłym, a także nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z wysyłką...

4) To co mi zaproponujecie i doradzicie. Licze na Wasze pomysły i podpowiedzi co do 3 powyższych punktów :D

Z góry dzięki,

Grzesiek Simborowski

#2 pi

pi
  • 616 postów

Napisano 24 maja 2007 - 17:06

opcja, ktora sam przetestowalem, ebay, kupilem uzywany 7.2 full wersja od kolesia z anglii,poprzez paypal, z transportem do polskiponizej 1800, co wazne wersja full -nie academic dwie rady, -paypal -sprawdz sprzedawce pozdrawiam p!
  • Simborek lubi to

#3 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 24 maja 2007 - 19:30

Dzięki :) W sumie to nawet przy obecnych cenach to nówkę mogę załatwić za około 1900 złotych :D

#4 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 24 maja 2007 - 20:01

Tlumaczenie papierow Ci wyjdzie okolo 100 zl co przy roznicy miedzy cenami Logica wciaz powinno Ci sie kalkulowac (ja musialem do Niemiec tlumaczyc kiedys caly indeks, strona po stronie, jak jechalem na stypendium :) ) Ta Yamaha to fajna maszynka, czesto ja widac na scenie .

#5 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 24 maja 2007 - 20:25

Jak byłem w Anglii to w apple store do zniżki studenckiej wymagali papierów z uczelni angielskiej.
  • Simborek lubi to

#6 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 24 maja 2007 - 21:17

i tak jest niestety w wiekszosci krajow (jesli nie wszystkich). znizka obowiazuje jesli uczysz sie na terenie danego kraju, bez wzgledu na obywatelstwo. zatem znizka studencka w austrii tylko dla uczacych sie w austrii. nie ma lekko niestety. oczywiscie jest plusik tego, ze z lokalnej uczelni dostaje sie papiery w lokalnym jezyku, ale nie pomaga to chyba w tym wypadku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych