Dlaczego w iPad2 niektóre strony otwierają sie w wersji mobilnej? Np. po wpisaniu Onet - informacje, rozrywka, emocje, otwiera sie m.Onet.pl! C zrobić by sie tak nie robiło? Jest to wqrzajace:-)
#edit
Poradzilem sobie, zainstalowalem z cydi program UA faker i wybrałem w ustawieniach tego programu aby moje safari było róż oś awans jako safari z osx-a.
Temat mozna zamknąć.

Mobilne www a iPad
Rozpoczęty przez
EMU
, 15 wrz 2011 14:32
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 września 2011 - 14:32
Napisano 15 września 2011 - 14:50
Onet też zaczął mnie wkurzać, działa ten program z Dolphinem?
Jakie to repo, bo can't find!
Napisano 15 września 2011 - 14:54
Gwoli wyjaśnienia tego problemu - każda przeglądarka, nie ważne, na jakim urządzeniu, gdy otwiera stronę, wysyła krótki kod-informację o sobie i na tej podstawie serwer danej strony WWW wysyła odpowiednią wersję strony (zwykła/mobilna/bez flash/itp.). A że nie każdy serwis WWW ma wersje stron przeznaczone np. pod iPada, to wtedy "dostajesz" stronę w domyślnej wersji.
Ja omijam sprawę korzystając np. z Mercury Web Browser, który pozwala na ustawienie wybranego identyfikatora, bez gmerania w iOS poprzez dodatki z Cydii.
---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:53 ----------
Podejrzewam, że inne programy-przeglądarki WWW, dostępne na App Store, też mają taką funkcjonalność, ale to zależy od samego twórcy programu...
Ja omijam sprawę korzystając np. z Mercury Web Browser, który pozwala na ustawienie wybranego identyfikatora, bez gmerania w iOS poprzez dodatki z Cydii.
---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:53 ----------
Podejrzewam, że inne programy-przeglądarki WWW, dostępne na App Store, też mają taką funkcjonalność, ale to zależy od samego twórcy programu...
Napisano 15 września 2011 - 15:24
Ok, znalazłem - UAfaker razem
pozwala na ustawienie certyfikatu w każdej ale to każdej aplikacji! Teraz tylko otwieranie linków i będzie super.
I wykryłem problem... Teraz strona YouTube nie działa -.- ni w 5 ni w 9!

Napisano 15 września 2011 - 17:17
Bo wykrywa wersję desktopową, czyli z obsługą flash.
iPad nie wspiera flasha, więc przełącz się na wersję mobilną, albo włącz html5 (YouTube - Broadcast Yourself).
iPad nie wspiera flasha, więc przełącz się na wersję mobilną, albo włącz html5 (YouTube - Broadcast Yourself).
Napisano 15 września 2011 - 17:34
Domyślam się, chodziło mi raczej o to, że powinno się dać w tym rozszerzeniu wpisać wyjątki.
A i nie wiem dlaczego html5 nie chce działać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych