Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mobilne www a iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 września 2011 - 14:32

Dlaczego w iPad2 niektóre strony otwierają sie w wersji mobilnej? Np. po wpisaniu Onet - informacje, rozrywka, emocje, otwiera sie m.Onet.pl! C zrobić by sie tak nie robiło? Jest to wqrzajace:-)

#edit

Poradzilem sobie, zainstalowalem z cydi program UA faker i wybrałem w ustawieniach tego programu aby moje safari było róż oś awans jako safari z osx-a.

Temat mozna zamknąć.

#2 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 września 2011 - 14:50

Onet też zaczął mnie wkurzać, działa ten program z Dolphinem? Jakie to repo, bo can't find!

#3 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2011 - 14:54

Gwoli wyjaśnienia tego problemu - każda przeglądarka, nie ważne, na jakim urządzeniu, gdy otwiera stronę, wysyła krótki kod-informację o sobie i na tej podstawie serwer danej strony WWW wysyła odpowiednią wersję strony (zwykła/mobilna/bez flash/itp.). A że nie każdy serwis WWW ma wersje stron przeznaczone np. pod iPada, to wtedy "dostajesz" stronę w domyślnej wersji.

Ja omijam sprawę korzystając np. z Mercury Web Browser, który pozwala na ustawienie wybranego identyfikatora, bez gmerania w iOS poprzez dodatki z Cydii.

---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:53 ----------

Podejrzewam, że inne programy-przeglądarki WWW, dostępne na App Store, też mają taką funkcjonalność, ale to zależy od samego twórcy programu...

#4 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 września 2011 - 15:24

Ok, znalazłem - UAfaker razem ;) pozwala na ustawienie certyfikatu w każdej ale to każdej aplikacji! Teraz tylko otwieranie linków i będzie super. I wykryłem problem... Teraz strona YouTube nie działa -.- ni w 5 ni w 9!

#5 piropirat

piropirat
  • 366 postów

Napisano 15 września 2011 - 17:17

Bo wykrywa wersję desktopową, czyli z obsługą flash.
iPad nie wspiera flasha, więc przełącz się na wersję mobilną, albo włącz html5 (YouTube - Broadcast Yourself).

#6 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 września 2011 - 17:34

Domyślam się, chodziło mi raczej o to, że powinno się dać w tym rozszerzeniu wpisać wyjątki. A i nie wiem dlaczego html5 nie chce działać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych