Zacinające się filmiki z YouTube, itp
Rozpoczęty przez
coffee_man
, 23 maj 2007 11:31
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 maja 2007 - 11:31
Witam!
Mam pytanko. Mój iBook to G3 700MHz 384 Ramu. Mam Tigera i filmiki z youtube mi docinają. Próbowałem zarówno przez firefoxa jak i przez safari. Efekt ten sam.
Co może być powodem?
Pozdrawiam!
Napisano 23 maja 2007 - 11:34
Czy to nie przypadkiem wina łącza?
Napisano 23 maja 2007 - 12:50
Witam!
Mam pytanko. Mój iBook to G3 700MHz 384 Ramu. Mam Tigera i filmiki z youtube mi docinają. Próbowałem zarówno przez firefoxa jak i przez safari. Efekt ten sam.
Co może być powodem?
Żałosna jakość Flashplayera dla Maka. Minimum to G4/1,25GHz.
Sprawdź, czy masz najnowszą wersję, w 9.0.45.0 troszeczkę poprawili wydajność, ale i tak nie działa

Możesz też wypróbować takie dwie metody na YouTube: po pierwsze, wciśnij pauzę i zaczekaj,
aż cały film się ściągnie. To pomaga, nie tylko wtedy, gdy masz zbyt wolne łącze, ale głównie
dlatego, że jednoczesne wyświetlanie i pobieranie to za dużo dla biednego Flashplayera.
Jeśli nadal się przycina, spróbuj kliknąć w drugi przycisk od prawej (w dolnym rogu ramki
z filmem), żeby film nie był skalowany do rozmiarów ramki, tylko wyświetlał się w oryginalnej
wielkości. Będzie nieco mniejszy, ale będzie się mniej zacinał.
Napisano 23 maja 2007 - 13:49
adobe zje**** sprawe na wszystkie platformy niestety :/
Napisano 23 maja 2007 - 18:52
Jest dobry sposób - pobrać film na dysk.
U mnie też filmiki na youtube'ie, google videos, itd się tną jak oglądam poprzez przeglądarkę. Natomiast odtwarzanie z dysku poprzez np VLC czy PYM Player nie stanowi najmniejszego problemu dla mojego iMaczka.
Co robimy? Do pobierania filmów z części stron wystarczy Flash Video Downloader. Podajesz adres filmiku na YouTube'ie czy nawet adres wpisu na blogu, jeśli filmik jest w nim zagnieżdżony, a program pobiera to a dysk.
Jeśli ktoś woli bardziej "poczytny" format niż FLA, to przydatna jest strona Vixy. Niestety działa tu tylko YouTube i czasem są błędy, ale generalnie działa OK.
Jak wszystkie te metody zawiodą, to pozostaje jeden sposób, który zawsze działa.
Otwierasz stronę z filmikiem w Safari i klikasz Play. Niech się trochę film załaduje (nie musisz go odtwarzać, ale niech się ładuje). Teraz klikasz japco+alt+A, szukasz adresu strony i wreszcie największego pliku (łatwo poznasz - będzie miał, jak to filmik, kilka MB). Dwuklik rozpocznie pobieranie lub otwarcie pliku w przeglądarce (wtedy wystarczy poczekać aż całość się załaduje i zapisać to na dysk usuwając rozszerzenie txt).
Pozdr.
U mnie też filmiki na youtube'ie, google videos, itd się tną jak oglądam poprzez przeglądarkę. Natomiast odtwarzanie z dysku poprzez np VLC czy PYM Player nie stanowi najmniejszego problemu dla mojego iMaczka.
Co robimy? Do pobierania filmów z części stron wystarczy Flash Video Downloader. Podajesz adres filmiku na YouTube'ie czy nawet adres wpisu na blogu, jeśli filmik jest w nim zagnieżdżony, a program pobiera to a dysk.
Jeśli ktoś woli bardziej "poczytny" format niż FLA, to przydatna jest strona Vixy. Niestety działa tu tylko YouTube i czasem są błędy, ale generalnie działa OK.
Jak wszystkie te metody zawiodą, to pozostaje jeden sposób, który zawsze działa.
Otwierasz stronę z filmikiem w Safari i klikasz Play. Niech się trochę film załaduje (nie musisz go odtwarzać, ale niech się ładuje). Teraz klikasz japco+alt+A, szukasz adresu strony i wreszcie największego pliku (łatwo poznasz - będzie miał, jak to filmik, kilka MB). Dwuklik rozpocznie pobieranie lub otwarcie pliku w przeglądarce (wtedy wystarczy poczekać aż całość się załaduje i zapisać to na dysk usuwając rozszerzenie txt).
Pozdr.
Napisano 23 maja 2007 - 18:58
Nie lepiej kliknac drugim przyciskiem na film, wybrac quality>low/medium?
Napisano 23 maja 2007 - 22:18
nie jestem przekonany co do magicznej granicy 1,25 GHz. Jam mam 1,2 i na szybkim łączu śmiga, a na wolnym zacina
Napisano 05 lutego 2009 - 17:51
u mnie ten sam problem z filmami flash,mam na iBooku podobne parametry,najlepiej to ściągnąć i oglądnąć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych