Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z iPodem - cały czas wyświetla się napis "nie odłączaj"

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 neodammerung

neodammerung
  • 31 posts

Posted 22 May 2007 - 22:54

Witam jestem tu nowy... moj problem przedstawia sie nastepujaco: dlaczego jak podlaczam iPoda do kompa i jest wlaczony iTunes ktory go wykrywa to caly czas jest napisane "nie odlaczaj" czytalem wszystkie poradniki ale ja jestem troche atechniczny i prosze o pomoc indwidualnie bo nie rozumiem... jak iPod jest podlaczony to ca;ly czas ma byc na wyswietlaczu napisane "nie odlaczaj" tak ma byc?? bo jak robilem tak jak jest pokazane w poradniku to wtedy tak nie pisze ale nie moge wgrac muzyki czyli chyba wtedy jest odlaczony... bardzo Was prosze o pomoc bo wtedy nie uda mi sie bez Was... p.s wiem ze w poradnikach to jest niby ale ja nie rozumiem... napiszcie mi jasno i wyraznie...z gory dzieki

#2 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 22 May 2007 - 23:06

Po pierwsze: naucz się korzystać z forum i naucz się nazywać tematy poprawnie (w temacie ma się znaleźć problem) Po drugie: Cały czas masz ten napis? Tzn. chodzi mi o to, czy to trwa cały czas po podłączeniu iPoda (zwis synchronizacji), czy tylko jakiś dłuższy moment?

#3 neodammerung

neodammerung
  • 31 posts

Posted 22 May 2007 - 23:13

no jestem nowy nie wiem jakie sa zasady z gory mowilem ze atechniczny i przepraszam ale nie wiedzialem...myslalem ze mi pomozecie na tym forum a napis mam caly czas...nawet jak jest podlaczony do iTunes dopiero jak odlacze to nie ma...ale wtedy nie moge nic zgrac...

#4 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 22 May 2007 - 23:14

Hmmm... Ja bym radził spróbować zrestartować iPoda i wtedy ponownie podłączyć.

#5 neodammerung

neodammerung
  • 31 posts

Posted 22 May 2007 - 23:27

zresetowalem...ale znowu to samo i jak daje tak jak jest w poradniku "eject iPod" to wtedy znika i mnie odlacza i nie moge zgrac plikow...co to moze byc??

#6 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 May 2007 - 23:34

eee jak dajesz eject to normalne ze nie mozesz zgrac plikow bo ipod jest odlaczony, to tak jakbys probowal skopiowac pliki na dyskietke trzymana w reku jesli masz napis "do not disconnect" to sprawdz czy ipod jest widoczny w systemie jako dysk przenosny

#7 neodammerung

neodammerung
  • 31 posts

Posted 22 May 2007 - 23:35

Migrena byl zaznaczony jako przenosny bo tak bylo w poradniku...i odznaczylem i juz jest wszystko ok...dzieki serdeczne za porade nawet nie wiesz jak mi ulzylo juz myslalem ze jest zepsuty...dzieki serdeczne!!

#8 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 May 2007 - 23:39

Jezeli jest napis "Nie odlaczaj" to znaczy ze ipod jest podlaczony do twojego komputera w trybie zapisu/odczytu z dysku w nim zawartego... wtedy to wlasnie przez iTunes mozesz wrzucac do/usuwac z niego muzyke... Jak klikniesz eject to komputer przestaje uzywac ipoda i wtedy napis znika... mozesz go spokojnie wtedy odlaczyc od komputera... Nie obraz sie, ale ile ty masz lat?

#9 neodammerung

neodammerung
  • 31 posts

Posted 23 May 2007 - 00:26

Jezeli jest napis "Nie odlaczaj" to znaczy ze ipod jest podlaczony do twojego komputera w trybie zapisu/odczytu z dysku w nim zawartego... wtedy to wlasnie przez iTunes mozesz wrzucac do/usuwac z niego muzyke...

Jak klikniesz eject to komputer przestaje uzywac ipoda i wtedy napis znika... mozesz go spokojnie wtedy odlaczyc od komputera...

Nie obraz sie, ale ile ty masz lat?

ale co tu ma dorzeczy wiek...poprostu nie znam sie na tym to nie jest moja dziedzina chcialem sobie kupic odtwarzacz to kupilem...ale mialem problem jednak jakos udalo sie go rozwiazac...widzisz to jest tak jak przychodzisz to doradcy finansowego pytasz sie go jaka wziac lokate a on ci w tym pomaga...i nie szydzi z tej osoby ktora nie ma o tym pojecia tylko jej pomaga...ja sie wlasnie tym zajmuje...mam 40lat...moze kiedys do mnie przyjdziesz po porade:):)

#10 inzKulozik

inzKulozik
  • 107 posts
  • SkądKraków

Posted 23 May 2007 - 00:34

widzisz to jest tak jak przychodzisz to doradcy finansowego pytasz sie go jaka wziac lokate a on ci w tym pomaga

Bo mu płacą więc pomaga nawet największemu osłowi.
A poza tym, nikt normalny dzisiaj lokaty nie bierze... ;)

#11 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2007 - 10:27

Ale ja nie szydze... dziwi mnie tylko ze sa problemy z obsluga iPoda...

#12 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 May 2007 - 17:06

powiedzialbym raczej ze ze zrozumieniem na czym polega opcja "enable disk use" i jak dzialaja dyski przenosne czyli generalnie z obsluga komputera

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users