Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone nagle się sam wyłącza

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 bardziu

bardziu
  • 2 posts

Posted 12 September 2011 - 17:10

Od pewnego czasu zauważyłem że podczas np przyjscia smsa lub gdy ktos do mnie dzwoni telefon sam sie wyłącza. dzieje się tak czasem gdy chce odblokować telefon wciskajac górny fizyczny przycisk. Wygląda jak by było jakieś spięcie. Czy ktoś z was miał podobny problem? czy da sie to naprawic? co moze byc przyczyną tego problemu. Z góry dziękuje za odpowiedz.

#2 V0nt1

V0nt1
  • 22 posts
  • SkądKrzeszowice, PL

Posted 04 October 2011 - 01:56

Restore?

#3 24szczecin

24szczecin
  • 309 posts

Posted 04 October 2011 - 11:50

Przywracałeś oprogramowanie? Upadł? Był zalany (sprawdź czujniki wilgoci)?

#4 plair

plair
  • 14 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 29 January 2012 - 15:33

Odkopie kotleta, mianowicie mam ten sam problem. Wczoraj jak szedłem na imprezę ni stąd ni zowąd Iphone się wyłączył sam... Dosłownie 10minut przed tym dziwnym zajściem wykonałem ze 2 połączenia i wszystko było w normie. Telefon uruchomił się dopiero po podłączeniu do ładowarki. Dodam, że telefon nie był zalany (sprawdziłem czujniki wilgotności są białe) ale upadł co do tej pory nie miało większego wpływu na jego funkcjonowanie. Jak myślicie co może być przyczyną wyłączenia się ? P.S. Dodam, że mam pewne podejrzenia co do usterki wczoraj wieczorem w Krakowie było ok -15*C i mógł on po prostu zamarznąć ale dlaczego uruchomił się dopiero z ładowarki jeżeli bateria miała 80% naładowania ?

#5 gnojek83

gnojek83
  • 9 posts

Posted 29 January 2012 - 15:49

Najprawdopodobniej bateria już nie domaga, ujemne temperatury dodatkowo zmniejszają jej żywotność. Miałem ten sam problem, wymieniłem baterie i jest ok.

#6 plair

plair
  • 14 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 29 January 2012 - 18:41

Hah, sytuacja się powtarza... tym razem jestem w domu temperatura pokojowa i to samo... wrócę do domu podłącze pod ładowarkę i zobaczymy. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że telefon funkcjonuje normalnie nie ma żadnych oznak wady, stan naładowania baterii nie wskazuje na rozładowanie. Sam wymieniłem w nim wyświetlacz i przez parę dni chodził normalnie a teraz zaczynają się problemy... _______ Okej podłączyłem do ładowarki nie wystartował, podłaczyłem do kompa wystartował od razu... gdzie tu sens i logika ?!

#7 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 30 January 2012 - 14:47

Dzisiaj miałem taką akcję, że na mojej "czwórce" zrobiło się czarno i włączyła się wibracja. Wibrował z dobre 1.5 minuty na wyłączonym telefonie (ekran był czarny). Nie dało rady go zresetować. Potem przestał wibrować i nie odpalał ani z kompa ani z prądu. Kiedy się ubrałem i już miałem jechać do serwisu, znowu spróbowałem go odpalić wciskając home+reset i ruszył. Co jest grane?

#8 plair

plair
  • 14 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 February 2012 - 01:19

A więc od ostatniego samowolnego wyłączenia minęło 4 dni i... znowu niemiłe zaskoczenie - Iphone wyłączony. Znam poprzedniego właściciela, jak go kupił miał soft 4.3.5 i według jego relacji się na wyłączał, ja wgrałem 5.0.1 i zrobiłem Jailbreak'a i się zaczeło... Jak sądzicie może czy przyczyną może być niestabilność nowego iOS'a lub Jailbreak'a ?

#9 ergo3000

ergo3000
  • 8 posts

Posted 06 November 2013 - 16:31

Mam podobny problem jak wyżej. Wymieniłem baterie i nadal jest to samo. Na wczesniejszej baterii działał tylko pod ładowarką. Na nowej ładuje go do 100% i gdy ma 80 % czy nawet 60 % potrafi się wyłączyć. Na starej miałem jeszcze tak ze gdy się włączył szukał dlugo sieci data była jakaś z dup... 2012 styczeń. W obu przypadkach ma 3 wiadomości niby nie odczytane a wszystko odczytałem.

#10 ergo3000

ergo3000
  • 8 posts

Posted 14 November 2013 - 18:05

Teraz ładując pod ładowarką stoi procent w sensie 76% i nie ładuje dalej tak samo jest np. przy 96% stoi w miejscu jak się potrzepie postuka znów zaczyna ładować normalnie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users