Alo
Takie pytanie - zmieniam właśnie dysk w MBP i jak najlepiej przenieść VMW na nowy dysk z xp-kiem i zainstalowanymi wszystkimi programami w nim ? nie korzystając z time machine ale mając dalej fizycznie poprzedni dysk ?

VMWare przeniesienie na inny dysk
Rozpoczęty przez
mowso
, 06 wrz 2011 23:08
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 września 2011 - 23:08
Napisano 07 września 2011 - 03:17
Po prostu skopiuj folder z wirtualna maszyna.
Napisano 07 września 2011 - 19:06
Hmm... bo coś mi nie wychodzi
- mam ze starego dysku zachowany Folder który był w documents "virtual machines/windows xp home edition" który ma nie wiedzieć czemu 29GB z wiadomych względów nie mogę go dać na 60GB SSD więc chciałem żeby plik z vmware był sobie na 2 dysku i tam go przeniosłem, podczas instalacji vmware nie było możliwości wyboru miejsca instalacji - teraz vmware widzi tego poprzedniego windowsa ale przy starcie wywala błędy:
could not open /dev/vmmon
failed initialize monitor device
cannot find a valid peer process to conect to
i maszyna nie wstaje
help ?
---------- Wpis dodano o 20:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:26 ----------
dobra wstała ale i tak jakieś błędy wywala itp - instaluje chyba na czysto i tak, jakieś przyzwyczajenia mam z windowsa - raz na 2 lata trzeba

could not open /dev/vmmon
failed initialize monitor device
cannot find a valid peer process to conect to
i maszyna nie wstaje

help ?
---------- Wpis dodano o 20:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:26 ----------
dobra wstała ale i tak jakieś błędy wywala itp - instaluje chyba na czysto i tak, jakieś przyzwyczajenia mam z windowsa - raz na 2 lata trzeba

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych