Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchanie muzyki w aucie poprzez Bluetooth.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 nynoos

nynoos
  • 81 postów
  • SkądGiwice/Kraków

Napisano 06 września 2011 - 10:18

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone'a 4, chciałem dowiedzieć się, czy istnieje możliwość słuchania w samochodzie muzyki poprzez łącze Bluetooth. Jeżdżę Mitsubishi Lancerem X z 2009 roku, w którym to zainstalowano 'Hands Free System' czyli system pozwalający na sparowanie telefonu poprzez Bluetooth z komputerem pokładowym co pozwala na używanie systemu głośnomówiącego w samochodzie, wybieranie głosowe i sterowanie telefonem z kierownicy. I tutaj rodzi się pytanie, czy istnieje sposób, być może aplikacja, która pozwoli na bezprzewodowe słuchanie muzyki w moim samochodzie?

#2 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 06 września 2011 - 10:30

iPhone obsługuje odtwarzanie przez bt. Jeśli nie działa to raczej wina tego hands free

#3 nynoos

nynoos
  • 81 postów
  • SkądGiwice/Kraków

Napisano 06 września 2011 - 11:01

iPhone obsługuje odtwarzanie przez bt. Jeśli nie działa to raczej wina tego hands free

Myślę, że to raczej kwestia wyboru źródła dźwięku (podobnie jak przy rozmowie, można wybrać Bluetooth, głośnik albo iPhone), z tym, że nie wiem jak wybrać źródło przy słuchaniu muzyki :) może jest jakaś aplikacja, która robi to automatycznie?

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 września 2011 - 11:36

jeżeli przy słuchaniu nie pojawia się ikonka airplay (lub muzyka nie włączy się automatycznie) to znaczy, że bluetooth w twoim aucie nie ma A2DP... na pocieszenie dodam, że muzyka przez bt nie ma jakiejś dobrej jakości ;)

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 września 2011 - 11:36

To jest kwestia zestawu w samochodzie. Jeśli zestaw w samochodzie jest tylko zestawem głośnomówiącym telefonu to nie bedzie działać. W nowszych zestawach, na poziomie BT telefon i odtwarzacz audio telefonu to dwa różne urządzenia. To wynika chociażby z tego, że telefon jest monofoniczny a odtwarzacz jest stereofoniczny. Mam zestaw Nokii i iP4 i to działą. Korzystanie z odtwarzacza przez BT wymaga podłączenia dodatkowych kabli sygnałowych do wejścia AUX radia w samochodzie. //T //T

#6 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 06 września 2011 - 13:31

Zestawy orginalne producentów zwykle posiadają tylko opcję rozmów. NATOMIAST zestawy głośnomówiące kupowane osobno np firmy Parrot posiadają A2DP i pozwalają korzystać z muzyki, podcastów czy też audiobóków. A co ciekawe moje dzieciaki puszczają sobie film podczas jazdy i wszyscy mają dostęp do głosu :-)

#7 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 września 2011 - 13:59

firmy Parrot posiadają A2DP i pozwalają korzystać z muzyki, podcastów czy też audiobóków. A co ciekawe moje dzieciaki puszczają sobie film podczas jazdy i wszyscy mają dostęp do głosu :-)

Zgadza się ;) Sam mam Parrota MKi9200 i świetnie chodzi. Co prawda jakość dźwięku przez kabel jest lepsza, ale...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych