Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z grafiką w Parallels

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 05 września 2011 - 17:23

Witam Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić i wydało mi się że to jest odpowiedni temat... Mam oryginalny program Parallels Desktop 6 i zainstalowałem Windows 7 też oryginalny. I mam problem bo nie wykrywa mi Parallels karty graficznej tylko wykrywa ją jako "failed to find a suitable display device. exiting program." przez co nie mogę zainstalować sterowników do karty graficznej... Ogólnie Parallels kupiłem po to by na Mac opalić World Of Wracraft (oryginalny) lecz nie gram na globalu a na prywatnym serwerze i do tego potrzebuje Windows... Gdy włączam WoW to wyskakuje komunikat "failed to find a suitable display device. exiting program." Naczytałem się już kilka stron anglojęzycznych ale szczerze nie wiem już co robić z tym... Czy ktoś wie? Jest może program który ma działanie Parallels i będę mógł uruchomić wow? Przecież ta gra ma bardzo małe wymagania... Pozdrawiam

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 września 2011 - 17:25

To się wykazałeś sprytem. Jak karta graficzna, to pewnie w dziale grafika :D

#3 xippon

xippon
  • 65 postów

Napisano 05 września 2011 - 17:29

1. Czemu nie grasz w WoW na mac os ? 2. Mam identyczną konfigurację P6 + Windows 7 BOX, jednak zainstalowałem pierw bootcamp, a potem P6 i działa to poprawnie. Spróbuj może w tej kolejności. 3. Bootcamp i przy starcie systemu wybór Windows 7 - jest rozwiązaniem ?

#4 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 05 września 2011 - 17:48

1. Czemu nie grasz w WoW na mac os ?

2. Mam identyczną konfigurację P6 + Windows 7 BOX, jednak zainstalowałem pierw bootcamp, a potem P6 i działa to poprawnie. Spróbuj może w tej kolejności.

3. Bootcamp i przy starcie systemu wybór Windows 7 - jest rozwiązaniem ?

Ale mi zależy na tym by mieć Windows 7 w oknie... Miałem przez Bootcamp lecz to nie dla mnie...
Czy jest może na to jakiś sposób? Albo jakiś inny program który ma działanie jak Parallels? Zależy mi by mieć MacOS i w oknie Windows...
Napisałem że nie gram na Global lecz na prywatnym serwerze a na macu nie można tak.

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 18:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:37 ----------

Chyba muszę kupić jeszcze VMware Fusion 3... Może tu zadziała? Czy miał ktoś z tym do czynienia?

Pozdrawiam

#5 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 05 września 2011 - 20:19

Nie musisz kupowac Fusion3, z pewnoscia da sie to zrobic w P6. Poki co sprobuj darmowego VirtualBox.

#6 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 06 września 2011 - 11:24

Skoro da się w P6 to jak? Bo program jest po prostu świetny tylko no nie uwzględnia on karty graficznej i bierze ją jako zintegrowaną :/ Pobieram VirtualBox może na nim zadziała... Pozdrawiam

#7 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 06 września 2011 - 13:28

Witam Nie działa nadal :/ czy ktoś się na tym zna?

#8 chiefer

chiefer
  • 141 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 23:18

Ciekawi mnie, czy problem został rozwiązany? Bo ja miałem podobny na Fusion 3. Okazało się że Fusion po instalacji ściąga swoje sterowniki pod dany system. Rozwiązanie niby świetne, ale zamiast ATI Radeon zainstalował jakąś wirtualną kartę z akceleracją.

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 11:43

Czego w oczywistej prawdzie 'na wirtualnej maszynie nie ma pełnego dostępu do hardware, tylko poszczególne elementy są emulowane' nie rozumiesz? Nie wykryje Ci 'prawdziwego' Radeona. Nie i już.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych