Scalanie podzielonych plików (.dmg, mp3) w jedną całość.
Rozpoczęty przez
Ka
, 21 maj 2007 18:39
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 maja 2007 - 18:39
Mam taki problem. Wpadł w moje łapy folder, w którym plik dmg podzielony jest na szereg plików typu dmg001, dmg002 itp. Wiem, że w taki sposób dzielone są programy na grupach binarnych a czytniki tych grup potrafią je automatycznie polączyć w całość. Rzecz w tym, że ja nie wszedłem w taki sposób w posiadanie tego pliku...
Próbowałem korzystać ze starego programu Merger 1.0.3, odmawia on jednak połączenia więcej niż kilkunastu plików w jedno. Ktoś zna coś innego, najlepiej dla intelomaka?

Napisano 21 maja 2007 - 19:10
Prawdę mówiąc nie wiem co może znaczyć "na grupach binarnych", ale brzmi to bardzo Unixowo, więc zaproponuję zwykłą Unixową metodę łączenia plików:
Całość oczywiście do wykonania w konsoli, będąc w folderze z tymi plikami. Pewnie metoda dzielenia plików jest bardziej wysublimowana i takie sztywne połączenie nie pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi, szczególnie że nic się na pewno nie zepsuje.
cat plik1 plik2 plik3 plik4 > plik_wynikowy
Całość oczywiście do wykonania w konsoli, będąc w folderze z tymi plikami. Pewnie metoda dzielenia plików jest bardziej wysublimowana i takie sztywne połączenie nie pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi, szczególnie że nic się na pewno nie zepsuje.
- maryo666 i Ka lubią to
Napisano 21 maja 2007 - 19:21
Działa wyśmienicie. Obydwu panom po punkcikach

Napisano 21 maja 2007 - 22:49
Ja znam jeszcze jeden sposób, chyba najprostszy z wszystkich a nazywa się - Catenator
Przeciągasz pliki na ikonkę programu i wybierasz miejsce gdzie ma się pojawić scalony plik końcowy
Programik dołączam w załączniku
Przeciągasz pliki na ikonkę programu i wybierasz miejsce gdzie ma się pojawić scalony plik końcowy

Programik dołączam w załączniku

- Ka lubi to
Napisano 21 maja 2007 - 23:33
Dzieki!

Napisano 11 lipca 2008 - 23:41
Dzieki!
Akurat tez tego szukam
Jednak oplaca sie uzywac funkcji search na forum

Napisano 11 marca 2012 - 19:49
Gdyby ktoś szukał czegoś aktualnego to ta appka działa wyśmienicie Catenator 1.2.0 (universal binary)
Napisano 11 marca 2012 - 20:20
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych