Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scalanie podzielonych plików (.dmg, mp3) w jedną całość.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2007 - 18:39

Mam taki problem. Wpadł w moje łapy folder, w którym plik dmg podzielony jest na szereg plików typu dmg001, dmg002 itp. Wiem, że w taki sposób dzielone są programy na grupach binarnych a czytniki tych grup potrafią je automatycznie polączyć w całość. Rzecz w tym, że ja nie wszedłem w taki sposób w posiadanie tego pliku...:) Próbowałem korzystać ze starego programu Merger 1.0.3, odmawia on jednak połączenia więcej niż kilkunastu plików w jedno. Ktoś zna coś innego, najlepiej dla intelomaka?

#2 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 maja 2007 - 19:08

Sprawdź to Split and concat
  • Ka lubi to

#3 kundziad

kundziad
  • 70 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 maja 2007 - 19:10

Prawdę mówiąc nie wiem co może znaczyć "na grupach binarnych", ale brzmi to bardzo Unixowo, więc zaproponuję zwykłą Unixową metodę łączenia plików:

cat plik1 plik2 plik3 plik4 > plik_wynikowy

Całość oczywiście do wykonania w konsoli, będąc w folderze z tymi plikami. Pewnie metoda dzielenia plików jest bardziej wysublimowana i takie sztywne połączenie nie pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi, szczególnie że nic się na pewno nie zepsuje.
  • maryo666 i Ka lubią to

#4 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2007 - 19:21

Działa wyśmienicie. Obydwu panom po punkcikach :)

#5 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 21 maja 2007 - 22:49

Ja znam jeszcze jeden sposób, chyba najprostszy z wszystkich a nazywa się - Catenator

Przeciągasz pliki na ikonkę programu i wybierasz miejsce gdzie ma się pojawić scalony plik końcowy ;)

Programik dołączam w załączniku ;)
  • Ka lubi to

#6 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2007 - 23:33

Dzieki! :)

#7 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 lipca 2008 - 23:41

Dzieki! Akurat tez tego szukam Jednak oplaca sie uzywac funkcji search na forum :)

#8 chiefer

chiefer
  • 141 postów

Napisano 11 marca 2012 - 19:49

Gdyby ktoś szukał czegoś aktualnego to ta appka działa wyśmienicie Catenator 1.2.0 (universal binary)

#9 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 marca 2012 - 20:20

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.

Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych