Hej, pomóżcie bo zwariuje zaraz. mam Apple tv 2gen 5.0.2 po jailbreaku SeasOnPass. Podpięte ethernetem pod ruter Thomsona (vectra 25mbitów). Xbmc zainstalowane, weeb.tv działa bez problemów. Zainstalowałem nawet Plexa, ale na żadnym z nich nie umiem puścić filmu z Macbooka. Jeśli chodzi o xbmc to kiedy chcę dodać źródło video, klikam otoczenie sieciowe windows (SMB) wyskakuje mi błąd 2: udział niedostępny. Na macu mam wszystko poustawiane w udostępnianiu plików. Kiedy próbuję wejść w zeroconf browser, dalej AFT czy SAMBA czy SFTP nie się nie dzieje. Popracuje chwilkę kółeczko i koniec. Jest tu jeszcze kilka innych opcji, wybierałem każda z nich i niestety nie zobaczyłem żadnego z folderów na moim Macbooku. Jeśli chodzi o Plexa to mam na macu Plex Media Server, dodałem do niego dwa katalogi z filmami, i jak na Apple TV wchodzę w Plexa, dalej server list to mam tylko do wyboru Apple TV, i nic więcej. Klikam to to jest czarny obraz. A jak dodać jakiś serwer manualnie, to pojęcia nie mam jak to zrobić. W Macbooku na Plex Media Server nie mogę znaleźć żadnego adresu serwera i nie wiem co wpisać w Plexie na Apple TV, i o. Podpowie mi ktoś jak poustawiać te serwery?
p.s.
Mam jeszcze w domu Airport Extreme, i gdzieś też czytałem, że można podpiąć mu pod usb dysk i z tego dysku udostępniać pliki.. Ale wolałbym żeby było to z Macbooka, ale jeśli ktoś może to taką opcję też chętnie przetestuje.
pozdrawiam

ATV2 XBMC i dodawanie źródeł
Started by
przemas073
, 05 Sep 2011 00:38
28 replies to this topic
Posted 26 June 2012 - 12:52
Posted 26 June 2012 - 14:15
@banan666
W XBMC dodalem zrodlo poprzez Zeroconf Browser, nie poprzez SMB. Dziala to ale strasznie wolno i je zawsze sie polaczy.
Radze zainstalowac sobie Atv flash
aTV Flash (black) | FireCore
A z tego zainstalowac Media Player. Wykrywa Maca w mgnieniu oka. Dziala bardzo dobrze
W XBMC dodalem zrodlo poprzez Zeroconf Browser, nie poprzez SMB. Dziala to ale strasznie wolno i je zawsze sie polaczy.
Radze zainstalowac sobie Atv flash
aTV Flash (black) | FireCore
A z tego zainstalowac Media Player. Wykrywa Maca w mgnieniu oka. Dziala bardzo dobrze
Posted 03 July 2012 - 11:42
Witam,
Pare wskazowek dla wspoldzielenia zasobow z plikami, ktore chcemy obejrzec na ATV2.
W tym miejscu widoczne beda wszystko urzadzenia w naszej sieci:

W tym przypadku wspoldzielenie poprzez Synology DS210j

-do kazdego urzadzenia musimy miec login/haslo
-dla systemu windows / mac udostepnione foldery
Pozdrawiam
GAMA007
Pare wskazowek dla wspoldzielenia zasobow z plikami, ktore chcemy obejrzec na ATV2.
W tym miejscu widoczne beda wszystko urzadzenia w naszej sieci:
zalecana jest dla wszystkich urzadzen ta sama grupa robocza

W tym przypadku wspoldzielenie poprzez Synology DS210j

-do kazdego urzadzenia musimy miec login/haslo
-dla systemu windows / mac udostepnione foldery
Pozdrawiam
GAMA007
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users