Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nawigacja NAVIGON, czy pójdzie na karcie HEYAH?

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 04 September 2011 - 17:34

Haj, Muszę znaleźć w końcu jakąś darmową nawigacje. Wpadła mi w łapki jakaś NAVIGON era edition czy coś takiego. Mam jakąś Kartę z HEYAH, jeszcze aktywną. Ale przy próbie włączania wyskakuje komunikat ,Nie można stworzyć połączenia. Możliwe przyczyny to: -Włączono 'Tryb Samolot'. -Nie ma zasięgu Jest jakaś szansa odpalić tą nawigacje na tej karcie? (Nie ma na niej nic na koncie)

#2 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 September 2011 - 17:52

Musi być dostęp do internetu, doładuj za 5 pln i się dowiesz, czy zadziała na karcie Heyah.

#3 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 04 September 2011 - 18:16

A może warto najpierw spróbować przy połączeniu WiFi, zamiast na darmo wydawać nawet te 5 zł

#4 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 September 2011 - 18:25

Z tego co mi się obiło o uszy, to musi być połączenie po wewnętrznej sieci Ery. Z te 5 pln można sobie potem wydać na połączenia - nic się nie straci.

#5 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 04 September 2011 - 18:41

A może warto najpierw spróbować przy połączeniu WiFi, zamiast na darmo wydawać nawet te 5 zł

Nie może być wifi bo Navigon weryfikuje połączenie z serwerem dostawcy internetu mobilnego jeżeli t-mobile aplikacja działa, jeżeli nie wyskakuje komunikat jak powyżej. Jeżeli Heyah korzysta z tego samego serwera co t-mobile do połączenia z internetem to program powinien Ci działać ale raczej serwer ten jest inny choć zawsze mogę się mylić

#6 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 05 September 2011 - 12:44

Z tego co wiem to Heyah jak i TakTak bez problemu działają. Ale sprawdź i daj znać.

#7 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 05 September 2011 - 16:16

A to nie bylo tak, ze NAVIGON Era Edition byl tylko dla posiadaczy abonamentow?

#8 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 September 2011 - 21:49

A to nie bylo tak, ze NAVIGON Era Edition byl tylko dla posiadaczy abonamentow?

No wlasnie. Za co "karciarze" mieliby dostac navi za free? :]

#9 epi

epi
  • 184 posts
  • SkądKatowice

Posted 05 September 2011 - 23:45

W heyah nie działa navigon, musisz kupić TakTak t-mobile wtedy zadziała. Wiem bo sam mam ten problem, trzeba przekładać karte co jakiś czas na TakTak z heyah. Nie ważne czy abonament czy karta, ważne że idzie przeż T-mobile, jednak heyah ma coś przyblokowane od momentu przejścia ERA na T-mobile... Kup Tak-Tak i bedzie śmigać.

#10 westu

westu
  • 203 posts
  • SkądChrzanów / Kraków

Posted 06 September 2011 - 07:23

Mam iP3G i Heyah i NAVIGON Select Era Edition działa mi bez problemu.

#11 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 06 September 2011 - 15:18

To w końcu nie wiem. Ogólnie telefon mam z plusa (umowa, więc raczej co jakiś czas muszę kartę zmieniać) Spróbuje doładować za tą 5-tkę, a jak nie pomoże,to kupie pewnie T-mobile. Ale jak mam włożoną tą Heye to tam gdzie piszę z czego mamy zasięg nie pisze T-mobile a ERA

#12 m.sta

m.sta
  • 45 posts

Posted 06 September 2011 - 15:35

Działa w Heyah bez problemu, iP 4

#13 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 06 September 2011 - 18:00

Bo w iphone z softem 4.x nie widać nazwy T-Mobile i Play tylko w przypadku T widać Era, a Play -Pol. W iOS5 już to poprawili.

#14 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 06 September 2011 - 19:16

No to mam soft 4.3. Czyli twierdzicie, że jak doładuje to powinno działać? No nic doładuje sobie jutro i na pewno napiszę co i jak:)

#15 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 posts
  • SkądŚroda Wlkp.

Posted 06 September 2011 - 21:06

W heyah nie działa navigon, musisz kupić TakTak t-mobile wtedy zadziała. Wiem bo sam mam ten problem, trzeba przekładać karte co jakiś czas na TakTak z heyah.
Nie ważne czy abonament czy karta, ważne że idzie przeż T-mobile, jednak heyah ma coś przyblokowane od momentu przejścia
ERA na T-mobile...
Kup Tak-Tak i bedzie śmigać.

W Heyah darmowy Naigon działa bez najmniejszych problemów. Nie trzeba zmieniać żadnych kart w Tak-Tak. Co do połączenia internetowego, to jest potrzebne do pierwszego uruchomienia nawigacji. W tym czasie trzeba rozłączyć się z siecią Wi-Fi, Navigon wtedy zweryfikuje połączenie (czy coś). Po tej operacji będzie można już normalnie używać Wi-Fi oraz samej nawigacji.

#16 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 07 September 2011 - 13:34

A potem jest potrzebne połączenie z netem, czy już się nie musi łączyć?

#17 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 07 September 2011 - 13:37

Nie musi :F tak wnioskuję z posta Białego Ikara.

#18 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 September 2011 - 13:49

Tak, Navigon co któreś uruchomienie weryfikuje, przez jaką bramę się łączysz z netem, więc wtedy trzeba umieścić kartę Heyah. Co do współpracy przy karcie Heyah - ogólnie Navigon chyba robi kontrolę po bramie/nazwie bramy operatora, nazwa sieci (widoczna w górnej belce na SB) to tylko nazwa, którą widzi użytkownik końcowy, możesz podmienić ją na 'ogórek' i nic się nie zmieni. Pytanie, z jakich APN korzysta Heyah, a z jakich T-Mobile...

#19 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 07 September 2011 - 14:42

Heyah to odnoga Ery/T-Mobile więc pewnie z tych samych...

#20 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 September 2011 - 15:35

a ktos wie co jaki czas ten navigon sprawdza operatora ? jest jakas zaleznosc ?

#21 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 posts
  • SkądŚroda Wlkp.

Posted 07 September 2011 - 15:50

W zasadzie to nie wiem. Zawsze, przy pierwszym uruchomieniu miałem komunikat, że muszę wyłączyć Wi-Fi, aby mógł zweryfikować coś tam, ale później już takiego komunikatu nigdy nie miałem. Korzystam z karty Heyah i nie mam zablokowanego internetu, więc może kiedyż łączył się ponownie, jak chciałem użyć nawigacji, ale jeśli Navigon to robił, to bez mojej wiedzy. Wiem tylko, że przy pierwszym uruchomieniu nie można być połączonym z żadną siecią Wi-Fi.

#22 PolskiViking

PolskiViking
  • 7 posts

Posted 10 October 2011 - 20:30

Może ktos mi wytłumaczyc z osób którym działa navigon na karcie heyah, jak to zrobiliście albo co ja robie źle? Wgrałem navigona dla polskiej telefoni (mam ip4) i wyskakuje informacja "funkcjonuje wyłacznie z umowa z PTC. w tym telefonie nie można z niej korzystac za pomocą karty sim"

#23 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 10 October 2011 - 20:47

Może ktos mi wytłumaczyc z osób którym działa navigon na karcie heyah, jak to zrobiliście albo co ja robie źle?
Wgrałem navigona dla polskiej telefoni (mam ip4) i wyskakuje informacja "funkcjonuje wyłacznie z umowa z PTC. w tym telefonie nie można z niej korzystac za pomocą karty sim"

masz włączone dane przez sieć komórkową?

//T

#24 PolskiViking

PolskiViking
  • 7 posts

Posted 10 October 2011 - 21:16

tak

#25 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 10 October 2011 - 21:25

Jeśli masz włączone dane przez sieć, internet działa a mimo tego nie możesz uruchomić Navigona zgłoś problem do BOK'u. //T

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users