Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#501 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 30 listopada 2008 - 15:37

Cześć! Witam WSZYSTKICH wyznawców Steve'a Jobs'a! Mam na imię Wojtek (ciarek), jestem z Płocka i swojego własnego, osobistego Mac'a mam od 24 grudnia 2008 :D od tamtej pory ZłomCeta uruchomilem 2 razy.. (z czego 2x sie zawiesil:P) :P i nie wyobrażam sobie, żebym chciał kiedykolwiek wrócić do Windowsa.. A Mac'ami zaraził mnie mój wujek, który, odkąd pamiętam, pracuje na nich.. To on wprowadzał mnie w tajniki (jeszcze wtedy OS9 - albo i jeszcze wcześniej) życia bez wirusów i bez Blue Screen of Death.. ;P Gdzie dla mnie instalacja na zasadzie Drag&Drop była (jak to w reklamie Apple powiedział PC) "Amazing!" :P I teraz dzięki niemu i sposnorów (Rodzice! :*) mam swojego czarnego MacBook'a 2.1 z C2D 2.16GHz i 2,5GB RAMu!! :D Jestem w nim zakochany po prostu!! :D Od pół roku używam także iPhone'a 2G i jestem wciąż pod WIELKIM wrażeniem tego niewielkiego urządzonka! :) Pozdrawiam!

#502 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 30 listopada 2008 - 18:36

Mac'a mam od 24 grudnia 2008

Spoko, ale coś mi tu nie pasuje. A, już wiem! Mamy 30 listopada 2008!

Ufam, że to literówka ;)

#503 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 grudnia 2008 - 15:49

[...] literówka ;)

Cyferówka ;]

#504 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 02 grudnia 2008 - 18:44

Cześć i czołem wszystkim! Chciałam się przywitać jako nowa forumowiczka i - przede wszystkim - nowa użytkowniczka MacBooka! Mojego Mac'a kupiłam w piątek, 28 listopada 2008 r. Zastanawiałam się, kiedy zacznę nad nim przeklinać, że np. jest inaczej niż w Windzie i że czegoś nie czaję, ale....jeszcze nie klęłam.:lol: Jako że Windowsa znam już dość dobrze, bo interesuję się komputerami, to moje pierwsze wrażenia "makowe" były takie, że jest tu totalnie wszystko inne. Mac zawsze mi się podobał i zawsze miałam na niego chrapkę, w Windowsie ustawiałam tematy mackowe, ale na tym pozostawało. No ale teraz już go mam. I jest MASAKRALNIE SUPEROWY! Szybko się uruchamia, szybko wyłącza. Dopracowanie ikon, okien, wszystkiego. Gadu działa, office bezproblemowo czyta w obie strony, photoshop działa. I to instalowanie aplikacji przez przeciągnięcie do okna aplikacji, a odinstalowanie poprzez przeciągnięcie do kosza :) Nie, no po prostu inna bajka - touchpad to chyba jakaś sztuczna inteligencja. Ekran i kolory na nim są soczyste, intensywne. Koniec z BSOD'ami, zwiechami, wyskakującymi komunikatami. Szkoda, że wcześniej go nie kupiłam. Czytając Wasze forum, zgadzam się ze stwierdzeniem, że jak ktoś pierwszy raz przesiądzie się z Windowsa na Mac'a to zdaje sobie sprawę ze swoich przyzwyczajeń jakie "zdobył" na Windzie. I ja sobie też zdałam z nich sprawę i aż mi się śmiać chce. Mam jeszcze kilka wątpliwości i nie wiem, czy tu Was o to pytać, no ale zapytam: - czy jest w Mac'u coś takiego jak "Wyślij do" (np. do podłączonego pendrive'a)? Pozdrawiam wszystkich makówków :) i mam nadzieję na miłą współpracę. Lia

#505 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 07 grudnia 2008 - 09:57

Czouem Dziefczyny i Chuopcy! Obudzilem sie dzis bo fczoraj nie moguem z frazenia jaki mi to Mikoulaj present przyniusl. Miedziana makbuka trzynastocalowa z wielokrotnym macaniem na taczpadzie! Mama i Tata mi mufiom teras abym ufazal bo duszo zuomiarzy bendzie mialo hrapke na ten recyklingowy makbuk... Tymi słowy chciałem przywitać społeczność użytkowników użyszkodników produktów spod znaku nadgryzionej Gruchy. Jest to mój pierwszy Mac i laptop zarazem (wcześniej za laptopa przez dobre pół roku służył mi iPhone). Pierwsze wrażenia - orgazmicznie. Jest to chyba najbardziej user-friendly UNIXowy system z jakim dotychczas pracowałem, a Windows Świstak wygląda przy nim jak wyprany, postkomunistyczny słodycz. Jednakże przesiadka była spowodowana katatoniczną wręcz pracą wspomnianego wyżej Świstaka. Przyznam, że byłem bardzo przywiązany do XP (3 lata pracy bez czkawek) jednakże potrzebuje do pracy mocniejszego sprzętu, którego nie mógłbym wykorzystać na tym fantastycznym leciwym już systemie, a który skazałby mnie na korzystanie z pomyłkowego systemu, którym jest Vista. Już niebawem zabiore się za poważne testy na Lightroomie. Obiecuję, że tylko przez parę miesięcy pokatuje tego malucha do czasu zakupu jaMaka 24". Tymczasem... Pozdrawiam fszystkich (moderatorów purystów), użytkowników, użyszkodników, fanbojów Stefana i jego onanizatorów oraz onanistów sprzętowych spod znaku Canona czy Nikona Trzymajcie się ciepło. Piotr

#506 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 07 grudnia 2008 - 11:08

Spoko, ale coś mi tu nie pasuje. A, już wiem! Mamy 30 listopada 2008!

Ufam, że to literówka ;)

no i co z tego, ja tez mam mac'a od 24 grudnia 2008, bo czekam, aż mi go dostarczą :)

#507 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 25 grudnia 2008 - 23:46

Mam jeszcze kilka wątpliwości i nie wiem, czy tu Was o to pytać, no ale zapytam:
- czy jest w Mac'u coś takiego jak "Wyślij do" (np. do podłączonego pendrive'a)?

Jest "wyślij do" , ale dotyczy tylko urządzeń wi-fi . W pozostałych przypadkach pozostaje przeciąganie ikon .

#508 Bartoszcze

Bartoszcze
  • 14 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 stycznia 2009 - 15:25

Czesc mam na imie Bartek :) Mieszkam we wroclawiu, pracuje w kancelari brokerskiej i jest bardzo fajnie :), poza praca wieczny student 3 roku zarzadzania:) W grudniu 2007 roku dostalem w prezencie ipoda nano 3g. W pazdziernik 2008 roku zakupilem Imaca, ktorego uwielbiam :) Chcial bym serdecznie przywitac sie z wszystkimi zadowolonymi userami :)

#509 Pi0tras

Pi0tras
  • 4 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 stycznia 2009 - 15:37

Siema nazywam się Piotrek, jestem z Opola, od niedawna szcześliwy posiadacz białego Macbook'a 2.1Ghz ;-) Pozdrawiam

#510 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 stycznia 2009 - 15:59

Siema
nazywam się Piotrek, jestem z Opola, od niedawna szcześliwy posiadacz białego Macbook'a 2.1Ghz ;-)

Pozdrawiam

Hej Piter! Witam w gronie maków i makówek. Hihi.
Pozdrawiam cieplutko z zimnego jak cholera Lublina.

#511 Arekk

Arekk
  • 3 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 15:49

Witam, nie zauważyłem tematu wcześniej, więc piszę teraz. Mam na imię Arek. Używałem Maka ładne kilka lat temu (były LCIII, Centris 650 i ukochany PowerBook 5300c :) ), przed makiem były (i dalej są) wszelkie modele Amigi. Aktualnie używam głównie zwykłego PC, ale od kiedy się na niego przesiadłem noszę się z zamiarem zmiany platformy z powrotem na Mac. Prawdopodobnie w lutym nabędę w sieci Era ślicznego iPhona 16GB za złotóweczkę (Era dba o stałych klientów ;) ). Mam nadzieję, że znajdę tu w przyszłości pomoc przy przesiadce na OSX (bo znam tylko OS8.1 i OS9) no i oczywiście, że będę miał o czym z Wami podyskutować. Pozdrawiam!

#512 iAm Nano

iAm Nano
  • 99 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2009 - 17:43

No to ja też się przywitam! Jestem Klaudia z Wawy. Kończę gimnazjum w tym roku. Uwielbiam to forum, chociaż dopiero teraz się zarejestrowałam. ;) Mam 5 kotów, 2 iPody( Nano 4gen 16gb i Touch 1gen). Zbieram na Maca, ale jeszcze nie mam nawet na system :P No i cześć wszystkim ps. Postaram się nie zadawać głupich pytań :lol:

#513 aXePL

aXePL
  • 1 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:12

Witam Hej, jestem Łukasz z Bytomia. Obecnie posiadam iPod'a Shuffle i Touch 8GB 2G, a od środka korci mnie chęć posiadania jakiegoś komputerka z Appla. Pozdrawiam.

#514 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 23 stycznia 2009 - 21:38

Jako że nie zauważyłem tego postu wcześniej,to nadrobie teraz:) Jestem Wojtek, mieścina Rzeszów, pierwszy Maczek to iBook G3 (wcześniej crapowaty do bulu Acer (klapka z matrycą cudem sie trzyma:) ,iPod 4G no i wreszcie iPhone 2G ,a co o sobie? Istota mająca absurdalne poczucie humoru,urodzona z ołówkiem w ręku i czerpiąca litrami inspiracje z różnych rzeczy, często mająca D'eja vu:)

#515 qTi

qTi
  • 7 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 21:50

Witam wszystkich!

Jak już wspomiała troszkę wyżej lia ktoś raz zasmakuje MACa to wsiąknie...
Niestety muszę stwierdzić, że "japco" to już kolejne moje uzależnienie. Pierwsze było gdy
przesiadłem się ze zwykłego auta do Subaru :twisted:

Podwójnie uzależniony
qTi

#516 Kuna

Kuna
  • 130 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 stycznia 2009 - 16:18

Hej ;] Na imię mam Igor (16 lat), lecz większość mówi do mnie Kuna ;] Maczka mam od tych świąt i jestem oczarowany ;) Dzięki za tak świetne forum ;]

#517 wiwczar

wiwczar
  • 1 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 14:18

Witam wszystkich, mam na imię Marcin (28 lat), mieszkam w Krakowie. Od około 4 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem MBP 15" :) Maca kupiłem głównie dla Logica 8... ale bardzo szybko okazało się, że przestałem w zasadzie korzystać z PC-ta, w efekcie czego - już się go pozbyłem... Serdecznie :) Jednak "jabłka" są zdrowe! ;)

#518 nbjanik

nbjanik
  • 1 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 27 stycznia 2009 - 23:59

Witam jabłkowiczów ;) Jestem Norbert, mieszkam w Stalowej Woli (podkarpackie) i za 2 tygodnie kończę 16 lat. Moja przygoda z Apple zaczęła się wczoraj, gdy otworzyłem paczkę z oczekiwanym od paru dni iPodem Touch. Po 5 minutach utwierdziłem się w przekonaniu że to genialny sprzęcik ;) Z MACami styczność miałem tylko w MediaMarkcie, ale w pierwszej sekundzie zaskoczyła mnie ich jakość ;) Może kiedyś sobie jakiegoś MB kupię, lecz na razie mnie na to nie stać... Pozdrowienia dla ekipy i członków tego portalu/forum.

#519 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 01:10

Ojoj jaki przedział wiekowy... Witam wszystkich serdecznie, fajnie ze wpadliście ;) Czujcie sie jak u siebie. I nie zrazajcie sie jesli czegos nie wiecie - pytajcie, ale najpierw skorzystajcie z wyszukiwarki :) Bo nasi modzi krzywia sobie czasem mine, a przeciez wszystkim zalezy na milej atmosferze :)

#520 rippo

rippo
  • 9 postów
  • SkądChojnice

Napisano 31 stycznia 2009 - 22:42

Witam Jestem Paweł (27lat) pochodzę z Chojnic woj pomorskie jestem szczęśliwym posiadaczem macbooka alu 2.0 i dobrze się z tym czuje :P pozdrawiam

#521 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 00:59

y0. Marcin sie nazywam, lat bedzie niebawem 19. Bialystok, maturalna klasa w LO. Przymierzam sie do zakupu MAC'a gdyz potrzebny mi do pracy. pozdro

#522 psemo

psemo
  • 18 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lutego 2009 - 22:03

Witam! Jestem Przemo z Poznania. Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem MacBooka Pro. Korzystając z mojego pierwszego postu na tym forum dziękuję wszystkim za cenne uwagi i wpisy, dzięki którym po kilkunastoletniej pracy na PC mogłem wstępnie poznać system OSX i znaleźć nurtujące pytania i wątpliwości świeżoupieczonego użytkownika Mac'a. Pozdrawiam ;)

#523 TheDOC

TheDOC
  • 11 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 22:22

To i ja sie przywitam :) Herbert, obecnie z Poznania (kto wie gdzie pozniej ;) ). Na forum zagladam juz od dluzszego czasu i pewnie dzieki temu stalem sie posiadaczem MacBooka. Wersja Black, C2D 2.4GHz, 2 GB ram, 250 GB dysk ktory wlasnie skonczyl roczek. Udalo mi sie go odkupic od kolegi ktory mial problemy z kompatybilnoscia programow i z niego nie korzystal. Mam nadzieje ze zawsze bede zadowolony z Maca tak jak teraz jestem :) PS: Wiem ze to nie temat od zadawania takich pytan ale prosilbym kogos oblatanego w temacie o wycene takiego sprzetu (stan bardzo dobry, sprzet zadbany). Bede wdzieczny za info na PRIV :)

#524 paweloko

paweloko
  • 77 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2009 - 22:40

Witajcie Paweł, z Łodzi(wbrew pozorom w granicach administracyjnych miasta) Moją przygodę z apple rozpocząłem w podstawówce gdzie była wzorowa pracownia informatyczna apple oparta jeśli się nie mylę na mac g3. Do tej pory ze szkoły próbuje wynieść oryginalny plakat z Einsteinem Think Difrent, bez skutecznie. Aktualnie jestem posiadaczem jedynie ipoda nano 3g oraz iphone 3G na kolejne produkty apple się powoli nastawiam:)

#525 operator

operator
  • 31 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 06 lutego 2009 - 18:20

Adam z Żyrardowa wita wszystkich serdecznie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych