Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#476 banzai

banzai
  • 270 postów
  • SkądGliwice

Napisano 23 lipca 2008 - 22:40

Hej, co prawda dołączyłem już do myapple.pl jakiś czas temu, ale dopiero niedawno zacząłem dobrze odkrywać swojego MB i zostałem niejako zmuszony przez niego do poszukiwania odpowiedzi na ciągle pojawiające się pytania. Naturalny wybór padł na forum :) Używam MB od X 2007, wydałem fortunę wtedy dla mnie, ale jestem super zadowolony. Co prawda nie jest to komputer idealny, jak mi się jawił jeszcze przed zakupem, ale i tak o wiele lepszy niż to, co dotychczas posiadałem :) Szczególnie podoba mi się system (Leopard) i rozwiązania jakie są w nim zastosowane, oraz to, że wiele jeszcze przede mną do odkrycia i skonfigurowania wedle swoich potrzeb :) Na co dzień jeszcze studiuję (psychologia) i powoli zaczynam działać jako trener/ szkoleniowiec oraz PR man :) Z tym wiążę przyszły swój zawód. Oraz z Mackiem :) Na razie to wszystko, do zobaczenia gdzieś na forum :)

#477 glöckchen

glöckchen
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2008 - 21:01

Witam, mam na imię Ania i już około półtora miesiąca jestem posiadaczką iMaca. Chęcią posiadania komputera z jabłkiem zapałałam natomiast jakieś półtora roku temu, gdy pewnego dnia Raptou wpadł do mnie ze swoim Makiem mini. Od niego też dowiedziałam się o tym forum i cóż - widzę, że można się tu sporo nauczyć, a to dla mnie szczególnie cenne. Pozdrawiam serdecznie wszystkich!

#478 en0x

en0x
  • 52 postów
  • SkądBoston/USA

Napisano 04 sierpnia 2008 - 03:03

witam rodzice dali mi na imie Pawel, jestem swiezym? (1miesiac) uzytkownikiem MB bialego.

#479 randalllster

randalllster
  • 12 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:25

Hejka. Arek Jestem. iMac 3.06 to sprzęt, który posiadam od paru dni a na który chorowałem już dłuższy czas. Za moment zainwestuję w Final Cut Studio 2 aby zająć się montażem nieco bardziej profesjonalnie niż dotychczas. Pozdrawiam wszystkich.

#480 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:06

Witam serdecznie! Mam na imię Agnieszka. Macbooka Pro 15" mam już od 2006 roku i od tego momentu jestem szczęśliwszą osobą ;) O Windowsie XP wiedziałam tyle rzeczy, że aż głowa mi pękała. Nie będąc informatykiem musiałam znać się na wszystkim. Od roku wiedzę tą skutecznie wymazuję ze swojej pamięci. Mac to był mój ratunek. Zainteresowałam się najpierw iPodami, potem iPhonem, a do tego drogą logiki doszłam do Tygryska (jeszcze wtedy) i kiedy wcześniejszy laptop odmówił mi posłuszeństwa, padło na Macbooka Pro. Założenie było takie, żeby zamontować Windowsa w tle, ale pomysł się nie przyjął ;) Zostało na jednym systemie z którego jestem dumna. Uwielbiam prostotę, która daje przyjemność z użytkowania komutera na codzień. Następnie zakupiłam Leoparda, iWork, nowe iLife i nie żałuję ani jednej złotówki, bo nareszcie komputer to tylko przyjemność, bez ciężkiej pracy. Obecnie "choruję" na iPhona i zapewne niedługo będę szczęśliwym jego użytkownikiem. Pozdrawiam Forumowiczów, bo dzięki Wam szybko udało mi się przejść z Windowsa na Maca.

#481 cooper69

cooper69
  • 1 034 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:00

Witajcie Mam na imię Rafał - Trójmiasto Miłośnik aut zabytkowych i Turbo napędzanych benzyną (Saab). Od 3 lat wyznawca skrzyni automatycznej w myśl maksymy: dlaczego mam męczyć się za własne pieniądze. Wielbiciel rozwiązań prostych i minimalistycznych form. Zajmuję się od nastu lat kompleksową obsługą informatyczną architektów i można powiedzieć że PC nie jest mi obce. Od 4 lat sprzedaję również ArchiCADa, którego znam od połowy lat 90-tych i naturalnym zjawiskiem stało się dryfowanie w stronę Makówek. Po 3 dniach używania MBP klientki dostałem "wewnętrznego fuj" do Windowsa i od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem MBPro, a dotychczasowy laptop się kurzy i czeka na klienta... Jeżeli mógłbym w czymś pomóc piszcie.

#482 Shishi-no-ko

Shishi-no-ko
  • 4 postów
  • SkądKonradowo/Poznań

Napisano 16 sierpnia 2008 - 18:53

Zatem i ja się grzecznie przedstawię :) W tzw. realu mam na imię Marta, mieszkam i działam w Poznaniu, a trochę w Konradowie. Moja przygoda z Macami zaczęła się kilka miesięcy temu, gdy poznałam mojego obecnego chłopaka. Mimo iż przesiadka na Maca nie była najprostszą sprawą, to zawsze będę mu wdzięczna, że mnie z tym światem zapoznał. Od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką MacBook OS X 13,3"; mój związek z Maciem miewa swoje wzloty i upadki, ale generalnie uwielbiam mojego laptopa i za nic w świecie nie wrócę do Windowsa (choć moją niespełnioną miłością zawsze będzie Toshiba ;) ) Mac nauczył mnie ważnej rzeczy: czytać, szukać, kombinować. Dzięki intuicyjności systemu i wypowiedziom tego forum poradziłam sobie ze wszystkimi znakami zapytania (nawet takimi beznadziejnymi przypadkami, jak iPlus z modemem merlin xu870 bez wejścia express card na macu). Zatem: WIELKI ukłon w stronę moich nieświadomych (mojej korzyści) mentorów! :) oraz "boskiego" Jobs'a za jego genialne pomysły :) Ja mata! Shishi-no-ko (mrrrau....) =^-^=

#483 agniecha

agniecha
  • 66 postów
  • SkądBrwinów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:03

no to i ja coś napiszę

jak neitrudno zgadnąć nazywam się*Agnieszka... jeszcze 10 lat temu niewiedziałam co to jest mac i ogólnie prawie komputera włączyć niepotrafiłam ;)....

20 lat temu zaczełam przygodę z plastyką w LSP, potem studia... a rok po studiach postanowiłam dłutka (bawiłam się w linoryty z tąd dłutka) zamienić na mysz komputerową....

9 lat temu latem pierwszy raz włączyłąm maca... potem była praca już jako grafik komp. w roku 2001 kupiłam mojego pierwszego, własnego maca (G4).... i (choć mój mąż uważa że to strata pieniędzy) otwierając własne studio graficzno-ilustratorskie ("Zielone A") niebrałam pod uwagę PC...

a tak wogle to jestem mamą 3 córek (:mrgreen: (97,2003, 2007).... co nieprzszkadza spełniać mi się także zawodowo, a może nawet i pomaga w przypadku ilustrowania bajek dla dzieci :rolleyes: nie mówiąc o tym, że gdyby nie córka nr. 3 nie było by MP bo niebyło by potrzeby zakładania studio (pracowała bym dalej gdzieś na etacie w G&J lub innym wydawnictwie....marząc w duszy o skoku ze stanowiska szarego grafika na artdirectora;) a tak jestem i grafikiem i artdirectorem i prezesem i szfową i kadrową i czym tylko chcę...

#484 Krzysztof910-K1

Krzysztof910-K1
  • 63 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 23:42

Witajcie. Mam na imię Krzysztof i mieszkam w Zabrzu . Moje zainteresowania są dość szerokie ale głównie jest to elektronika i informatyka jestem miłośnikiem starych komputerów. Moją przygodę z Macintoshami rozpocząłem kupując dwa lata te mu (2006) PowerBook'a 190 następnie w 2007 roku PowerBook G3 Bronze Keyboard a teraz mam zamiar sprawić sobie coś nowszego , również z pod znaku jabłuszka :) Aktualnie posiadam muzealnego Macintosha LCIII i problem z podłączeniem go do monitora PC. Jeśli chodzi o mój stan wiedzy : PC - ekspert MAC -wciąż uczeń

#485 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 24 sierpnia 2008 - 13:25

Cześć, mam na imię Adam, mieszkam w Warszawie. Z Macami mam do czynienia od połowy lat '90-tych. Przeszedłem chyba przez wszystkie systemy od 7.5 do 10.4 (10.5 nie oswajam na razie, Tiger wystarcza w zupełności). Zajmuję się głównie DTP, czasem www. Pracuję "u siebie". Mac nie jest dla mnie ani stylem życia ani religią, ani tym bardziej modnym gadżetem. Jest dla mnie doskonałym narzędziem pracy i czasem służy także rozrywce (w wolnych chwilach "psuję" moje Maki). iPhona ani iPoda nie posiadam, po prostu nie potrzebuję. Interesują mnie klasyczne Saaby, jeżdżę krokodylem (cooper69 - pozdrawiam!).

#486 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 05 września 2008 - 20:44

majksee

iHalo

Mam na imię Michał i jestem już "dużym chłopcem" - nie tak dużym jak Blade__ ;) ale prawie, prawie :D

Jak wynika jasno z opisu - nie mam (jeszcze) prywatnego Mac'a. Za to w pracy od 10 lat niemal wyłącznie Maki: od G3 po Mac'a Pro obecnie.
Mam nadzieję, że przeciągu najbliższych 2-3 lat odłożę niezbędną sumę - marzy mi się MBPro :)

Pozdrawiam Zebranych oraz życzę miłego i owocnego pobytu na forum :)

#487 xeon

xeon
  • 96 postów
  • SkądStockholm

Napisano 10 września 2008 - 08:39

Witam Was serdecznie.Mam na imię Sławek i od dłuższego już czasu czytam Wasze,a teraz i moje forum :) Dwa tygodnie temu zapadła decyzja i cieszę się nowym iMac 24. Pozdrawiam.

#488 latarnik

latarnik
  • 54 postów
  • SkądPoznan, Poland

Napisano 14 września 2008 - 13:05

Cześć, nazywam się Kuba. Od wczoraj jestem jabłkowcem :) Korzystając z dobrodziejstw promocji dla studentów stałem się posiadaczem białego MacBooka 2.4 i iPoda nano 3G. Dopiero poznaję swój nowy sprzęt ale jestem wręcz zachwycony po pierwszych wrażeniach. Forum przeglądam od kilku miesięcy, kiedy to zapadła decyzja o zakupie MacBooka, niepoparta jeszcze odpowiednim przychodem ;) Pozdrawiam wszystkich

#489 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 14 września 2008 - 14:53

Swietnie,ze jestescie. :) I wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia wszystkim swiezym Makowcom :)

#490 Silus

Silus
  • 16 postów

Napisano 17 września 2008 - 13:52

witam !! nowy jestem... mam macbooka black i jestem dumny :)

#491 zioolek

zioolek
  • 17 postów

Napisano 26 września 2008 - 00:51

witam wszystkich forumowiczow! jestem studentem elektroniki wiec gdy nie wiadomo co robie to sie bawie w tej dziedzinie wlasnie, jesli nie jestem zajety elektronika to najpewniej mozna znalezc mnie na treningach karate kyokushin... jesli tam mnie nie znajdziecie to innego wyjscia nie ma... musze byc w raju - inaczej na wysokosci > 3000 m.n.p.m. cieszac sie bialym szalenstwem i calkowicie oddajac sie memu narkotykowi jakim jest snowboard (ewentualnie zarazam ta zajawka jako instruktor wszystkich moich uczniow:p ) a jesli chodzi o apple...zaczelo sie od ipoda...pierwszym byl nano 1gen...player byl(i do dzis jest) ekstra choc nie zachwycal mnie caly ten iTunes i ta dziwna polityka prowadzona przez apple... po jakims czasie w lapy musial sie dostac tez ipod video...to bylo jeszcze lepsze od nano...ale dopiero gdy mialem okazje popracowac na maku znajomego (a potem na uczelni) to zrozumialem skad sie bierze cala magial maka! choc dla samej przekory dlugo bylem sceptycznie nastawiony do tych komputerkow probujac podwazac wszystkie jego zalety i wytykac bledy systemowi mac....to bylo bezcelowe. i od maja jestem szczesliwym posiadaczem blackbooka:D...wiadomo ze nawet maki maja swoje wady jednak maja zbyt wiele plusow bym mogl zamienic mac osx znow na windows....a odkad lepiej poznalem ten system to wszystkie PC maja dla mnie tylko jedna wade- nie sa macami... a od niecalego miesiaca jestem posiadaczem takze iPhone'a 3G...wreszcie mam w 100% zsynchronizowane wszystkie kontakty kalendarze i konta mailowe...niby rzecz banalna ale nigdy nie bylo to az tak proste- podlaczyc i po sprawie...moim zdaniem stad sie bierze magia apple....wszystko po prostu dziala! pstryk i gotowe! pozdrawiam wszystkich forumowiczow!

#492 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 07 października 2008 - 21:16

Helou :D Michał z Siemianowic się kłania, A więc tak, od dziś jestem posiadaczem MacBooka Pro 15"4 i ... no i brak mi słów ... zachwytu ... anyway, teraz czeka mnie rozbudowa sieci mojego domostwa żeby dopełnić całości : ) w kaburze także gości iPod nano 3g :)

#493 rafki

rafki
  • 240 postów
  • Skądz Brzóha

Napisano 11 października 2008 - 16:44

jestem glupi, gruby kocham seks a moja babcia robi pyszne pierogi. rafal, mieszkam w belgii, mam 19 lat, interesuje sie piwem, muzyka, kobietami i humorem. czasem skrobne cos na jakims forum, albo zrobie jakas grafike, noobem nie jestem, ani pro ub3r tez. po prostu srednio - zaawansowany :) 2 lata temu zakupilem sobie imaca, sprzedalem aby kupic nowego, i tak oto w maju kupilem imaca alu. a tydzien temu [dokladnie] ipoda touch 1g. oprocz tego posiadam jeszcze airport extreme. hmm, no i tyle... ;) mam nadzieje ze bede siedzial jak najwiecej na forum :) love apyl... :)

#494 emir

emir
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2008 - 12:15

Witam! Jestem Kamil, mieszkam pod Krakowem, przygodę z apple zacząłem gdy dostałem iPoda nano 1szej generacji, który niestety po dość intensywnym używaniu umarł tydzień temu, teraz czekam na polską premierę MB i pierwszą rzecz którą zrobię tego dnia to udam się do iSpota w GK w Krk haha poza tym robię grafikę, mam 19 lat, chodziłem do tec. architektury krajobrazu, piwo kobiety i... wiecie sami jak to jest :P

#495 sz_blarca

sz_blarca
  • 38 postów

Napisano 28 października 2008 - 16:34

:) Witam. Jestem z Warszawy, jestem na tym forum juz od ponad roku, ale dopiero teraz zauwazylem ten watek :) Przygode zaczalem dosyc przypadkowo, gdy mojej mamie za prace zaplacono... nowym imakiem :D pozdrawiam

#496 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2008 - 16:47

Witam, Jestem Maciek mimo iż mam już ponad 100 postów postanowiłem się przywitać. :D Przygodę z Apple zacząłem od iPoda nano 1 GB. Teraz mam iPhone'a i właściwie to jest przyczyna mojego zarejestrowania się na tym forum. Na początku chciałem zadać jedno pytanko i koniec ale postanowiłem że zostanę. :D

#497 Neuron

Neuron
  • 489 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 30 października 2008 - 13:30

Witam... mam na imię Marcin, mieszkam na warszawskim Ursynowie, jestem dziennikarzem... mam dwa koty: niebieskiego brytyjczyka ubóstwiającego leżeć na laptopach i tłustego dachowca. Posiadam również żonę (ona naturalnie kładzie się gdzie indziej ;)). O jednym z moich hobby można się dowiedzieć, wskakując na moją stronkę widoczną w profilu :) - jeśli macie chęć, to serdecznie zapraszam. Dziś, po prawie 170 postach na MyApple, pełna moja przygoda z Makiem rozpoczęła się oficjalnie. Oczywiście, nadal jestem noobem i świeżo upieczonym iPodowym swicherem (markteting wyznaniowy Steve'a zrobił swoje)... ale z czasem się to zmieni... (mam nadzieję :) ). W bagażniku mojego samochodu spoczywa właśnie, jeszcze fabrycznie zapakowany, nowy MacBook White C2D... To mój pierwszy Mac i pierwszy kontakt z OS-em, więc na przemian denerwuję się i na przemian przeżywam zrozumiałą ekscytację... Mam też już za sobą swe pierwsze, (bardzo zabawne i jednocześnie żałosne) rozmowy z panami z warszawskiego iSpotu... którzy nie potrafili odróżnić białego Maca od srebrnego twierdząc, że do nowego włożono grafikę NVidii. Zabawny, jabłkowy ludek... Witam w każdym razie i pozdrawiam wszystkich - już nie jako iPodowiec-Pecetowiec, lecz jako nowy akolita Moblinego Bożka Apple :)

#498 Sharic87

Sharic87
  • 1 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 16:09

Witam, Jestem Krzysiek z Warszawy, Zakupiłem iBooka G4 który jest w drodze do mnie :) Przesiadke na platforme Jabuszkową planowałem od dawna, i dzisiaj poczyniłem ku temu odpowiednie kroki, na codzien smigam na Pc pod kontrolą systemu OpenSuse ( z windą dawno sie pokłuciłem :) W iBooku G4 Zakochałem sie już bardzo dawno temu..... :) Mam nadzieje że będe mogł na was liczyć gdy będe miał jakiś poważny problem którego nie rozwiąże sam, ani z pomocą szukajki ... :) Pozdrawiam Wszystkich

#499 fasolasido

fasolasido
  • 2 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 11:16

Hejka Agatka z Łodzi, kupiłam białego Mac Booka bo lubie wyzwania i miała go Carry z "Seksu w wielkim mieście" pierwsze dwa tygodnie z mac spedzilam na tym forum, bo tu jest wszystko, co chwile biegałam do siostry i cieszyłam się z nowo odkrytych przeze mnie pomysłów firmy apple. Teraz siora ma IPhona i co chwile przybiega do mnie. Pozdrawiam Wszystkich Lubiących Wyzwania.

#500 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 postów
  • SkądChełm/Warszawa

Napisano 30 listopada 2008 - 14:23

Cześć i czołem, jestem Wojtek z Chełma, student z Poznania. Macintosh'e znałem już od pewnego czasu, ale 2 m-ce temu zdecydowałem się na zakup białego MacBook'a po kilkutygodniowej lekturze tegoż forum ;]. A do Windy to chyba już nie wróce. :-) Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych