Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Please log in to reply
831 replies to this topic

#451 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 19 May 2008 - 14:22

Powitac szanowne grono Makowcow:) Jestem Wojtek,egzystuje w Rzeszowie:) Moja przygoda z Apple zaczela sie od iPoda,i od tego czasu mam lekkiego fiola na punkcie firmy zpod znaku nadgryzioneko jablka,aktualnie posiadam leciwego iBooka i Tygryskiem na pokladzie(smiga szybciej niz 3x szybszy PieCet:)

#452 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 19 May 2008 - 22:22

witam! Mam na imię iMACiek. Na forum jestem od tygodnia może:). Komputer marki apple mial kiedys moj ojciec. byl to mianowicie iMac G3 all-in-one (jak sie nidawno dowiedzialem). pamietam ze uzywalem go jedynie do bawienia sie jakims prostym edytorem rastrowym. potem były już tylko piecyki:( aż do momentu w ktorym dostalem nano drugiej generacji (przetrwał zaledwie 4 miesiace bo go pękłem, do dzis zachodze w głowę jak :P) nie mialem praktycznie styczności z jabłkowym sprzętem. jakieś 2,5 miesiąca temu wszedłem w posiadanie ipoda classica. na forum trafilem przez przypadek, szukałem kabla łączącego poda z radiem samochodowym przez docka:D. Myślę nad zakupem jakiegoś małego zgrabnego macbooka ale najpierw musi wpaść odrobinę kaski:) a biorąc po uwagę że jestem studenciną i do tego z Krakowa o to bedzie o to niewiarygodnie ciężko :D interesuję się muzyką, grafiką (tworzeniem również). jestem konfliktowy, lubię piłke nożna i lody pistacjowe. czego można się spodziewać po człowieku zmęczonym :P pozdrawiam zacne Makóweczki i nie mniej zacnych Makowców :D

#453 Nelo

Nelo
  • 1 posts

Posted 01 June 2008 - 13:56

Czesc, jestem Nikodem.
Moja przygoda z Mac'ami trwa od zawsze... aczkolwiek nie w bezposrednim kontakcie. U mnie w rodzinie Macintoshe sa bardzo powszechnie używane. Moje pierwsze zabawy na komputerze w dziecinstwie byly na Classicu II który teraz kurzy sie gdzies w graciarni.

Osobiscie pracuje teraz na Pececie. Od wakacji posiadam ipoda shuffle... i musze przyznac ze z poczatku mialem z nim sporo poblemow. Zawsze jak mi sie cos sknocilo... wchodzilem w google, pisalem problem i wyswietlala mi sie strona myapple. Postanowilem załozyc tu konto.

A, chcialem dodac ze jestem artystą, i kiedys bede wielkim grafikiem... i pewnie z racjii ze maki sa bardziej funkcjonalne w przyszlosci bede uzywal macintosha. :wink:

zawsze serdecznie zapraszam do mojej skromnej galerii na deviancie [url=http://nnart.deviantart.com]nnart on deviantART[/url]

#454 margotka79

margotka79
  • 68 posts
  • Skądnear Warsaw

Posted 04 June 2008 - 21:14

Witam, to i ja się kultuarlnie przywitam :) Mam póki co jednego Macbooka i staram się w banku o iMaca. Poznaje, odkrywam i jestem cierpliwa :) Tak czy sia apple jest cudny :) pozdrawiam wszystch maniaków!!!!

#455 gooroo30

gooroo30
  • 304 posts
  • SkądGrudziądz

Posted 04 June 2008 - 21:26

Zaraz się wszyscy obrażą , że nie są maniakami tylko ceniącymi sobie spokój userami ... ale nie wierz im , SĄ ;-) .. Jako i ja :-) Witamy .

#456 margotka79

margotka79
  • 68 posts
  • Skądnear Warsaw

Posted 05 June 2008 - 07:02

Zaraz się wszyscy obrażą , że nie są maniakami tylko ceniącymi sobie spokój userami ... ale nie wierz im , SĄ .. Jako i ja
Witamy .

:) no tak..... spoój najważniejszy, szczególnie w naszym kraju! ;)

#457 Ashriel

Ashriel
  • 45 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 06 June 2008 - 20:47

Witam ;) Ralf z tej strony. biernie uczestnicze od dluzszego czasu czytajac sobie forum ;) ale od dzis oficjalnie sie melduje z bielusienkim nowiutkim MB i iphonem ;)

#458 freemind

freemind
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 June 2008 - 08:55

Witam wszystkich Jestem freemind. W połowie maja br. stałem się bardzo szczęśliwym posiadaczem Mac Pro. W końcu mogę wykonywać swoja pracę (produkcja muzyczna) bez zbędnych stresów o jakie przyprawiał mnie mój pecet. Wreszcie uwolniłem się od jedynego "słusznego systemu" wielkiego Bill'a. :D Tak bardzo pokochałem MAC'ki, że nawet PieC, który robił za router, serwer plików i druku w sieci lokalnej zamieniłem na Power Mac G4 Quicksilver :) Pozdrawiam wszystkich zakochanych w MAC'ach :)

#459 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 09 June 2008 - 09:02

Witamy i zyczymy milego korzystania z forum :)

#460 MarioFC

MarioFC
  • 252 posts

Posted 19 June 2008 - 15:48

Jestem Mariusz, na grupie MarioFC. Ksywkę wymyśliłem sobie od Final Cut ;) Posiadam od około tygodnia Mac Pro 2,8 GHz z grafiką GF 8800 GT oraz pakiet FCS2. Od zawsze fascynowały mnie ruchome obrazki, chociaż zaczynałem od fotografii. Pierwszym komputerem była Amiga 600 :) Echhh, piękne czasy, wspaniali ludzie ;) Czuję się mocny w programie Adobe Premiere Pro CS2 a w FCS dopiero raczkuję. Forum Myapple.pl śledziłem od roku, ciągle z myślą brać? nie brać? brać! ;) Wiem, że długa droga przede mną, nie raz się potknę, nie raz przeklnę :) Mam jednak nadzieję poznać fantastycznych ludzi, zaprzyjaźnić się z nimi a przy okazji z Makiem :) Mieszkam od paru lat w Warszawie, mam psa i żonę, no dobra.. żonę i psa ;) Lubię podróżować, wędrować, poznawać ludzi, inne kultury, tradycje, smakować życie :)

#461 artnoise

artnoise
  • 39 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 June 2008 - 15:56

Witam Nazywam sie Artur i mam Macbooka Pro, jestem uzalezniony :) mialbyc glownie do muzyki, ale na razie jest do wszystkiego. pozdrawiam wszystkich

#462 Maticzek

Maticzek
  • 76 posts

Posted 19 June 2008 - 22:06

No i ja witam :D Od ok. 2 miesięcy mam iPhone'a, no i od wczoraj do rodzinki doszedł iMac 20". :D I jeszcze w szkole pracuje na iMakach :D Pozdrawiam ;)

#463 Pyra

Pyra
  • 45 posts
  • SkądIreland

Posted 20 June 2008 - 00:01

Siemano, tu Pyra bo w Poznaniu urodzony, wychowany, z tego dumny. MacBook'a posiadam jakis czas, nie wyobrazam sobie juz operowac na innym systemie niz mac. mam nadzieje na mila wspolprace na forum, pozdrawiam ekipe ;)

#464 wizja

wizja
  • 132 posts
  • SkądKraków, Katowice

Posted 20 June 2008 - 00:26

Cześć. Mam na imię Adam. Zawodowo pracuję jako menedżer w ubezpieczeniach. Moim pierwszym makiem był zakupiony 1,5 roku temu Macbook. Dziś już nie widzę potrzeby przesiadania się na inne maszyny. Od najmłodszych lat miałem wielką nadzieję pracy na linux'ie. Mialem chyba zainstalowane wszystkie jakie wyszły po kolei. Ileż się zarwało nocy przy tym. Jaka była moja radość, gdy miałem trochę gotówki na szaleństwo i postanowiłem kupić Mac'a. Piękny, biały ale czulem się niepewnie ;-) Po zaledwie patu dniach i kilku pierwszych postach na Myapple.pl ... BYLEM WNIEBOWZIĘTY! Mac łączy w sobie wszystkie cechy systemu i sprzętu jakich szukałem przez 18 lat od kiedy mam w domu komputer! Do tego atmosfera i chęć pomocy jaka łączy użytkowników maków jest taka jak i sam sprzęt. WYJĄTKOWA I NIEZAWODNA! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

#465 zoozik

zoozik
  • 4 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 June 2008 - 02:52

Witam! Moje imię to Marek. Makami zaraziłem się eony temu, kiedy to pierwszy raz dane mi było usiąść przed sterami urządzenia które nosiło dumną nazwę Mac Pro. Od tamtego czasu miłość do sprzętu spod znaku nadgryzionego jabłka kiełkowała. W międzyczasie podsycana przez możliwość pracy na tym sprzęcie w lochach mej szkoły. Całkiem niedawno miłość ta wydała swój pierwszy owoc - stałem się posiadaczem pięknego MacBooka Pro. Dziś? Dziś skrzętnie odkładam kolejne fundusze, aby sprawić notebooki większego brata :) Osobiście, po doświadczeniach z różnej maści systemami operacyjnymi, w końcu mogę poznęcać się nad OSX. Sadzę, że jeśli system ten będzie rozwijany w takim stylu jak dotychczas - pozostanę wiernym użytkownikiem.

#466 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 24 June 2008 - 01:01

Zetknąłem się pierwszy raz z Mac'ami kilkanaście lat temu. Następnie przy pracy w DTP korzystałem z Mac Pro. W domu królowały PC'ty przez wiele lat z różnych względów. Jednak gdy na poważnie rozpocząłem przygodę z fotografią wybrałem Mac'a. Przede wszystkim za wydajność, komfort pracy i świetny 'workflow'. Niemniej jednak sama jakość wykonania i funkcjonalność miała duże znacznie przy wyborze. P.S. Jest Civilization :-) Pozdrawiam

#467 fascik

fascik
  • 626 posts
  • SkądRyki

Posted 25 June 2008 - 11:47

Powitać Piotrek aka fascik, w pracy dużo Windowsów a w prywatnie: W jakże okrągłą 14 rocznicę rozstania się z Macintoshem Classic, po 14 latach chorowania na nowego Maczka. Po kilku ładnych latach drażnienia mnie przez znajomego najpierw Clamshellem (G3), potem iBookiem i na koniec czarnym MacBookiem wróciłem do łask Jabłek. Oczywiście w tzw. międzyczasie kręciłem na boku z Windows :D Mam nadzieję, że z łaskawością i zrozumieniem przyjmiecie w swoje kręgi syna marnotrawnego? ;P A poważniej: od tygodnia biały MB 2 Ghz, 1 GB RAM, dysk 80 - czyli jeden ze standardów. Przesiadka trwała jakieś 15 minut - czas niezbędny do skopiowania danych z Windows.

#468 skrzecior

skrzecior
  • 38 posts
  • SkądKraków

Posted 01 July 2008 - 21:19

Wreszcie... Wreszcie mogę się przywitać jako pełnoprawny członek forum. Mój Macbook dotarł ze USA:D Mam na imie Łukasz, znajomi mówią na mnie Skrzęcior i poza Apple (ostatnio) interesuje się końmi i jeździectwem. A reszta na jakimś MacPiwo:)

#469 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 01 July 2008 - 21:29

Witamy, witamy, pozdrawiamy :) Coraz wiecej nas- Makowcow - cieszy to niezmiernie :)

#470 mk

mk
  • 26 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 July 2008 - 14:32

Witam! Nazywam się Mateusz, mam Macbooka Black. Od 2 dni =D Póki co jestem początkujący ale czuję, że niebawem 'jabkuo' nie będzie miało przede mną tajemnic ;) Z założenia będę używał Maka do nauki ale wybrałem najmocniejszy model, ponieważ chcę wyrzucić z pokoju peceta :-) Pierwszy kontakt z Apple miałem 7 lat temu - lekcje informatyki na Makach, a potem kupiłem iPoda 4gen, teraz czas na laptopa ;)

#471 gocur

gocur
  • 573 posts

Posted 02 July 2008 - 14:36

Siema!!! Jestem Kamil, mam iMac'a Core Duo do tego PowerBook'a G4 i iMac'a G3. Jeszcze w szafie leży Power Macintiosh 7600\132 i PowerBook 180... :-P Możliwe ze niedługo coś dojdzie do mojej kolekcji... PZTM kocham Mac'i odkąd poznałem się z pięknym interfejsem ich systemu ;)

#472 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 02 July 2008 - 14:52

gocur - ty taki nowy już nie jesteś 238 postów na koncie ;) mimo tego witam, witam :)

#473 anduk

anduk
  • 1 posts
  • SkądKraków

Posted 05 July 2008 - 01:52

Jako, że zarejestrowałem się dzisiaj na forum i czuję się trochę jak gość więc dobrym obyczajem jest przywitać się z gospodarzami :) Mam na imię Andrzej, mieszkam i studiuję w Krakowie prywatnie zaś jestem zafascynowany kotami, fotografią, nowymi technologiami i moderacją innego forum :) Na forum myapple jestem za sprawą mojego "maleństwa": iPod touch 8GB ;) Mam nadzieję, że niczego nie nabroję i nie trzeba będzie po mnie sprzątać. Pozdrawiam serdecznie administrację, moderację i całą resztę braci forumowej ;) ps: pierwszy post najgorzej napisać, potem już z górki ;)

#474 pk5

pk5
  • 93 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 06 July 2008 - 13:33

Witajcie :) z tej strony pk5, mac-a jeszce nie mam, ale zamierzam kupić sobie mini :) Pozdrawiam

#475 marek.kaczkowski

marek.kaczkowski
  • 31 posts
  • Skądwroclaw

Posted 18 July 2008 - 23:12

czesc ogryzoki :cool:, mbp mam juz od dluzszego czasu, do tej pory forum i newsy wylacznie czytalem ale w koncu stalem sie rowniez czlonkiem. pracuje jako client-side ui developer zajmuje sie glownie java htmlem css i ajaxem. poza praca fotografuje dla przyjemnosci skate/snowboarding.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users