Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#426 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 01 marca 2008 - 14:29

Witam Na imie mam, jak latwo sie domyslic Tomasz, moje nazwisko zaczyna sie od T natomiast 81 jest rokiem urodzenia :) Z zawodu, wyksztalcenia jak i zamilowania jestem muzykiem, zajmujes sie takze nauczaniem na gitarze klasycznej :) Slucham przede wszystkim jazzu, muzyki elektronicznej i klasycznej. Robie zdjecia (cyfrowka z oszczednosci, Lomo jak mi wpadnie dodatkowa kaska). Maca mam od niedawna, marzylem o nim od zawsze. Teraz zbieram na soft do produkcji muzyki i pisania nut. pozdrawiam, T.

#427 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 postów

Napisano 01 marca 2008 - 20:34

Cześć, mam na imię Marek. Forum myapple czytam od około roku jako gość. Tydzień temu kupiłem MacBooka, stąd ta rejestracja bo pewnie wkrótce pojawią się pierwsze pytania co do niego :) Sprzęt zamierzam wykorzystywać głównie do pracy i przeglądania Interetu, czasem być może dla rozrywki. Nie ukrywam że obecnie głównie jeszcze korzystam z systemu Windows, w przyszłości chciałbym użytkować oba systemy, zależnie od potrzeb. W końcu wszystko jest dla ludzi :) Nie będzie to zatem w moim przypadku definitywna przesiadka z jednej platformy na drugą, raczej uzupełnienie potencjalnych braków pomiędzy oboma systemi. Pozdrawiam.

#428 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 17:21

Cześć,jestem Bartek,nie mam maca,nie mam Toucha,nie mam iPhone'a,nie mam iPoda,ale kupie(na pewno kupie Toucha)

#429 Ciastuss

Ciastuss
  • 81 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 03 marca 2008 - 19:03

Cześć Jestem Piotrek niedawno kupiłem sobie iPoda nano 8 gb i wszystko się zaczęło .Strasznie spodobały mi sie produkty Apple, napaliłem sie na nowy MBP i mam zamiar sobie niedługo takowego sprawić. ;]

#430 tomasonline

tomasonline
  • 223 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2008 - 00:00

Nazywam się Tomasz. Jestem uzależniony. Chciałbym abyście docenili fakt, że o tym piszę, bo nie jest mi łatwo się do tego przyznać. Chodziłem na grupy AA i chorych na ginekomastię ale nie znalazłem tam wsparcia. Mam nadzieje że tu znajdę pomoc bo chroniczne, kompulsywne kupowanie produktów Apple rujnuje mój budżet. Urodziłem się w Seulu jako syn emigranta z Kuala Lumpur i niemieckiej misjonarki. Matka była przemytnikiem i paliła opium ojciec nie miał lewej stopy, słowem potworne dzieciństwo. W szkole podstawowej hodowałem tresowane trzmiele a na studiach udzielałem się, z pewnymi sukcesami, w kole baletowym. Występowałem miedzy innymi w adaptacji "Psa andaluzyjskiego". Zainteresowania: Curling i spadochroniarstwo. Idol: Jak bym go miał to byłby nim Roland Topor Cel w życiu: Podbić wszechświat. Zawód: Grafik Patrząc na mój awatar zapewne wiecie do czego doprowadził mnie nałóg...

#431 matthias

matthias
  • 188 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 marca 2008 - 00:22

siema jestem świeżak:) szczesliwy posiadacz od kilku godzin macbooka 2.4ghz. jeszcze nie wiem o co w tym wszystkim chodzi i z czym to sie je ale mysle ze forum mi pomoze przesiasc sie z pc

#432 zmianowy

zmianowy
  • 10 postów
  • SkądW-wa

Napisano 08 marca 2008 - 15:35

Witam Jestem posiadaczem "Białej Damy" C2D 2.16 , Apple i wszystkim co z nim zwiazanym zainteresowalem sie po ogladnieciu Pirates of Silicon Valley i powoli zaczalem interesowac sie systemem Mac OS ,co spowodowalo zakup Macbooka.

#433 Lesio73

Lesio73
  • 2 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 11 marca 2008 - 08:23

Witam, Mieszkam i pracuję w Olsztynie. Jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch córek, żony i teściowej. Zainteresowanie i zakup maczka jest pochodną mojej pasji fotograficznej - szukałem czegoś małego i wydajnego ... no i mam MB. Niestety nie mogę się całkowicie pogrążyć w MacOS bo nikt w Polsce nie chce zrobić programów kosztorysujących na Maca ... no i szczerze mówiąc nie wiem jak wyglądają makowe CADy - mam nadzieję, że przesiądę się bez problemów ...

#434 iPhantom

iPhantom
  • 21 postów
  • SkądWłocławek\Poznań

Napisano 13 marca 2008 - 12:13

Witam, Jestem nowym makowcem. Do zakupu maka przekonal mnie jeden z waszych userow "Ruczaj" Przesiadke z pc na maka narazie przechodze plynnie. Maka kupilem gdyz wiaze go z moim hobby jakim jest muzyka. oto moje cudo: procesor Intel Core 2 Duo 2.4 GHz; - 3 MB pamięci podręcznej L2 działającej z pełną prędkością, - ekran panoramiczny 13,3"; rozdzielczość 1280x800, - 2GB RAM (2x1GB SO-DIMMs) - 160 GB dysk twardy, - wbudowany napęd double-layer SuperDrice - wbudowany Bluetooth 2.0, karta WiFi 802.11 a/b/g - wbudowana kamera wideo iSight - techologie Ethernet, USB 2.0 x 2, FireWire 400, - karta graficzna Intel GMA X3100 z 144 MB pamięci DDR2 SDRAM - oprogramowanie: Mac OS X Leopard, iLife '08 (opcjonalne systemy do zainstalowania we własnym zakresie: Windows XP Home/Pro, Linux, Unix)

#435 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 13 marca 2008 - 23:07

(opcjonalne systemy do zainstalowania we własnym zakresie: Windows XP Home/Pro, Linux, Unix)

Nie ma jak wkleić i nie zobaczyć co się wkleja :wink:

#436 szwedeczka

szwedeczka

• 53 postów
  • SkądUppsala

Napisano 14 marca 2008 - 19:43

Witam, od jakiegoś czasu jestem posiadaczką komputerka Apple. Przesiadłam sie na tą maszynke z bardzo prostego powodu - miałam dośc wirusów którymi byłam ,,zasypywana,, gdy używałam Windy. Mam nadzieje, że to dopiero początek mojej przygody z Apple. Pozdrawiam

#437 sprytek

sprytek
  • 26 postów
  • SkądKołobrzeg, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 21:12

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem MBP. Na razie przeglądam forum i czerpię wiedzę z waszego bogatego doświadczenia. Ale kto wie, może ja będę mógł niedługo pomóc któremuś/którejś z was. Pozdrowienia z Kołobrzegu.

#438 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 17 marca 2008 - 18:20

może ja będę mógł niedługo pomóc któremuś/którejś z was. Pozdrowienia z Kołobrzegu.

Wzorowe podejscie :) Witamy :)

#439 Ali

Ali
  • 5 postów
  • SkądNakło Śl.

Napisano 22 marca 2008 - 10:59

Witam mam na imię Grzegorz...moja przygoda z macami zaczęła się w grudniu. Chciałem sobie zmienić komputer a z racji że często jestem w ruchu miał to być laptop. Kupiłem MacBooka i nie żałuje :D Pozdrawiam

#440 FuNnYm

FuNnYm
  • 152 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 22 marca 2008 - 13:52

Witam wszystkich mam na imię Marcin mam 15 lat:). Moja przygoda z apple zaczęła się w grudniu 2007 kiedy kupiłem wymażonego ipoda:) Teraz szukam taniego maca i mam nadzieje że bedzie to dobry wybór.

#441 otw

otw
  • 4 postów

Napisano 26 marca 2008 - 21:10

Witam, Mam na imię Tomek. Kupno maca chodziło za mną od jakiegoś czasu, ale zawsze albo brak kasy albo zdecydowania.... W tym roku udało się, jestem posiadaczem cudownego MacBook'a Pro :D

#442 matuss

matuss
  • 42 postów
  • SkądKLUCZBORK

Napisano 30 marca 2008 - 13:06

Witam, Mam na imię Mateusz. Kontakt z maczkami mam od urodzenia, bo właśnie w '91 do rodziny trafił LC. 10 lat później brat kupił PB G3, który służył 3 lata ( aż do wypadku samochodowego w którym stracił połowę matrycy, jednak druga połowa nadal działała :) ) Po drodze było parę PieCów, ale został mi tylko jeden. Pozostałe trzy dałem jakimś dzieciakom z podwórka, aby zrobili z nich "marmolade" :D. Teraz, gdy natrafiła się okazja sprowadzenia z USA, nie zwlekałem ani chwili, dlatego MOJEGO pierwszego maczka zawitam najprawdopodobniej już w tym tygodniu ! Będzie to MBP 2.4 Penryn. Mój wujek kupując go w Detroit został spytany - czy kupuje tego MBP dla siebie, czy też dla kogoś... On odpowiedział, że dla rodziny w Polsce..... i co? DALI MU 300$ rabatu! :D to wszystko

#443 pafkoo

pafkoo
  • 276 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 23:27

Witam! Nazywam się Paweł, mam 16 lat, i mieszkam w Krakowie. Rok temu kupiłem ipoda nano 1generacji, jednak ostatnio poważnie zastanawiam się nad kupnem komputera apple, a w przyszłości może całkowitej przesiadce na macka. Mam nadzieję że na tym forum dowiem się wszystkiego o jabuszkach. Widzę że macie tu bardzo przyjazną atmosferę, postaram się jej nie zepsuć ;P. Pozdrawiam, do zobaczenia na forum! Paweł

#444 adammaczek

adammaczek
  • 57 postów
  • SkądPołudnie / K-ce

Napisano 11 kwietnia 2008 - 07:11

Witam wszystkich użytkowników,

od wczoraj jestem szcześliwym członkiem tego zacnego forum :)
Michał, 23 lata z okolicy Katowic. Od 4miesięcy posiadam Ipoda nano ( 2gen 4 gb ) i jestem zauroczony Apple ! Od dłuższego czasu myślę nad zmianą platformy. Bawiłem się na linuksie( ubuntu, Mandriva, Suse) ale jakoś systemy mi nie pasują :/

Ściągnałem sobie podręczniki instalki Tigera oraz jego obsługi i w miare możliwości staram się tutaj zaglądać i szukać informacji związanych z apple.

W chwili obecnej mam na oku ten sprzęt:
Nowy Macbook Pro 15,4' C2D 2,2/2gb/120gb/SD/apx/bt (343454312) - Aukcje internetowe Allegro

Myśle,że na początek Tiger będzie b.dobrym rozwiązaniem a po zapoznaniu się z systemem będe mogł zrobić update na Leo.
Mam pytanie czy instalacja programów pod Makiem wygląda podobnie jak pod windowsem ?? i jak z plikami spakowanamy ( rar , zip ). Trzeba się tak męczyć jak pod linuksem z instalkami ?

co o tym sądzicie ?

W miare czasu i zapoznania się z apple będe udzielał się cześciej. Wychodze z założenia,że aby o czymś mówić/rozmawiać to trzeba mieć wiedzę, którą mam nadzieje z waszą pomocą nabędę :)

Pozdrawiam wszystkich

#445 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 11 kwietnia 2008 - 16:31

Witam,
Mój wujek kupując go w Detroit został spytany - czy kupuje tego MBP dla siebie,
czy też dla kogoś... On odpowiedział, że dla rodziny w Polsce..... i co?
DALI MU 300$ rabatu! :

Ciekawe co by zrobili jakby powiedział , że dla siebie :-)

---- Dodano 11-04-2008 o godzinie 15:40 ----

Mam pytanie czy instalacja programów pod Makiem wygląda podobnie jak pod windowsem ?? i jak z plikami spakowanamy ( rar , zip ). Trzeba się tak męczyć jak pod linuksem z instalkami ?

co o tym sądzicie ?

Nie :-) Wygląda tak banalnie , że aż wstyd o tym mówić ...
W 90% przypadków instalacja ogranicza się do przeciągnięcia ikony programu do katalogu Aplikacje , a odinstalowanie to już totalna nuda , bo wrzuca się po prostu niepotrzebny program do kosza .
RAR , ZIP ? Niezupełnie , większość instalacji to obrazy dysków w makowskim formacie .dmg .
Łapiesz myszą program z obrazu dysku i wrzucasz go do Aplikacji , koniec instalacji .
Sądzimy o tym , że tak jest fajniej :-)))

Witamy na forum .

#446 adammaczek

adammaczek
  • 57 postów
  • SkądPołudnie / K-ce

Napisano 11 kwietnia 2008 - 23:11

Dzięki za info :) co prawda obiło mi się to kiedyś o uszy ( drag and drop ) ale mówie ... nieeee, niemożliwe ! to nie może być,aż tak proste ! Po tych wszystkich instalkach, repozytoriach,,,, jakoś nie chciało mi sie wierzyć ... ale teraz sprawa wyglada już inaczej .. przekonałem się definitywnie :D nic tylko czym prędzej zaopatrzyć się w macka i korzystać w pełni :D Pzdr

#447 edge

edge
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2008 - 05:15

Wiam, Mam na imie Przemek. Po wielu latach "dorastania do problemu" wreszcie podjąłem decyzję - KUPUJĘ GO!!!. Jakieś 5 lat temu stojąc przed taką samą decyzją wybrałem 17" Toshibe satellite....:( Teraz postanowiłem tego nie schrzanić. Toshiba padła i stała się zabawką nojego rocznego synka a ja popędziłm do Cortlandu ( wiem, wiem....z importu taniej ale ja nie chciałem czekać ) i kupiłem 17" penryna z 512 graficznej i glossy. Do tego rozszerzenie pamięci do 4GB i mam swoje marzenie w domu. Jestem zachwycony do tej pory.... pozdrawiam EDGE

#448 yeti2wd

yeti2wd
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 maja 2008 - 07:24

Witam wszystkich Mam na imię Wojtek ,swą zabawę z makiem dopiero rozpoczynam...ale myślę iż udanie.Pozdrawiam wszystkich na forum!!!

#449 happy_kasia

happy_kasia
  • 3 postów

Napisano 04 maja 2008 - 08:45

:) Cześć Wszystkim:) Ja jak narazie z całą żarlowoscia przeszukuję archiwum myapple i się uczę od Was tego co napisaliscie. Prawie od tygodnia mam pierwszego w życiu Maca i coż... nie mogę wyjść*z podziwu.. Jest faktycznie cudowny.. Zastanwia mnie fakt dlaczego "Panowie Sprzedawcy" w iS.... nie umieją w prosty sposob wytlumaczyc jak sie np zmienia wyglad icon..wrr Hm.. uff znalazlam na forum..:):) i wiele innych rzeczy.. Pozdr:D

#450 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 04 maja 2008 - 08:53

Witamy nowych makowcow :) Swietnie ze jestescie, czujcie sie jak u siebie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych