Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#326 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 23 czerwca 2007 - 15:38

Cześć :D

#327 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 23 czerwca 2007 - 15:49

Cześć. Jakoś ominąłem ten post wkraczając w Wasze szeregi ;) Mam na imię Witek. Po 4 latach używania G5-ki dowiedziałem się o tym forum no i jestem. Moja pasja to jazda rowerem, jej bezpieczna wersja, bez bycia specem od sprzętu i technik. Jednym słowem USER ;) Jak wielu z Was jestem przesiadkowiczem z blaszaka. Ponad 15 lat używałem Windy ale , mam nadzieję, nigdy więcej. Nie jest to 100% bo zawsze Apple może zrobić coś głupiego w stylu przesiadki na INTEL'a :D a tak poważnie to jedną z zasad, które wyznaję jest "nigdy nie mów nigdy". Pozdrawiam.

#328 juszyba

juszyba
  • 35 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:23

Witam, Dziś odkryłam ten wątek, chyba jestem najstarsza, chociaż z komputerem mam do czynienia od jesieni 2006 i to od razu z Makiem. Ciągle się uczę, na to nigdy nie jest za późno, forum bardzo mi pomaga. Pozdrawiam wszystkich młodych macuzerów! Jadwiga

#329 Marchew

Marchew
  • 150 postów
  • SkądDawna stolica Polski

Napisano 13 lipca 2007 - 00:33

Też trafiam tu z pewnym opóźnieniem. Na imię mam Tomek i na co dzień zajmuje się planowaniem przyszłości (20 wiosen na karku dopiero ;) ). Z zainteresowań pozakomputerowych to szeroko pojęta literatura, czytam dużo, zawsze i wszystko, bez względu na gatunek (no prawie). Lata uprawiałem sporty walki, obecnie nadrabiam zaległości w życiu poza matą ;) Jest tych zainteresowań jeszcze trochę, ale skończmy te marną autoprezentację. Przy Jabłku siedzę od niecałego miesiąca - Macbook biały w podstawowej wersji, początek choroby. Czekałem na niego jakieś pół roku, zanim finanse pozwoliły.

#330 Mirinur

Mirinur
  • 80 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lipca 2007 - 09:12

Cześć! Tu Mirek z Torunia. Wyczekuję końca roku, bo wtedy właśnie rozstrzygnie się sprawa możliwości zakupu mojego pierwszego Maca, już z Leopardem. Na razie ćwiczę wstrzemięźliwość i tuczę moją świnkę-skarbonkę.. Zainteresowania.. Mam ich wiele choć z różnym natężeniem aktualnie je realizuję.. Najważniejsze to: Spiral Dynamics Integral czyli w Polsce mało znana teoria panów Don Beck'a i Kena Wilbera (polecam!); Teatr Tańca (jako uczestnik); nurkowanie. Od tygodnia jestem najszczęśliwszym Tatą pięknej Majeczki! I to jest dopiero COŚ! pozdrawiam Wszystkich!
  • matdys lubi to

#331 baginiak289

baginiak289
  • 7 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 11:20

--- Nazywam się Filip Butkiewicz, od kilku lat zajmuję się programowanie i grafiką komputerową. Ostatnio wziąłem się za ukończenie projektu X-Ray OS. Moją pierwszą makówką był Macintosh z zainstalowanym systemem Mac OS 7 po niemiecku. Aktulanie korzystam z peceta, nie mam możliwości kupna Mac-a. Na moim pc mam zainstalowany Mac OS X Tiger (PearPC Emulator (Wersja PowerPC) )

#332 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 19 lipca 2007 - 13:37

Cześć jestem Adam :) W maczkach zakochalem sie rok temu w maju, bedac w stanach zobaczylem u mojego amerykanskiego kolegi iBooka G4 i mnie olsnilo :). (wczesniej mialem maly uraz do Apple, bo mialem ipoda mini i sie posypal :() Od ponad roku jestem posiadaczem iBooka G3 ale przymierzam sie do PB G4. Ciagle poznaje zakamarki OS X'a. Zajmuje sie projektowaniem i tworzeniem stron www.

#333 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 21 lipca 2007 - 02:44

wytam wszystkich, wiem ze pozno ale lepiej pozno niz wcale:0
mam na imie kamil od 2 lat mieszkam w usa, a pochodze z bialej podlaskiej (lubelskie)
maciem zarazilem sie jakies 2 miesiace temu :) musialem zmienic kompa i po wielu godzinach poszukiwan natrafilem na pewna stronke : apple.com i tam porazpierwszy ujrzalem mbp to bylo jak milosc od pierwszego wejrzenia;)
interesuje sie silownia :) tzn wszystkim co jest z tym zwiazane : kulturystyka strong man suplementacja dieta itp. itd.
Od kilku miesiecy zacząłem interesowac sie tatuażami, sam mam dwa :) moze kiedys pokaze.

#334 SonnyBlack

SonnyBlack
  • 91 postów
  • SkądOslo N

Napisano 22 lipca 2007 - 18:32

Witam wszystkich, nazywam sie Robert i od pol roku interesuje sie grafika, i jakos ta droga doszedlem do mac'a. sytem jest rewelacyjny. czysta przyjemnosc. z uwagi na studia ktore zaczalem mam nadzieje ze moj MB 1,8 / podola z autocadem...:) pozdro

#335 Vicious

Vicious
  • 9 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 20:20

Witam serdecznie! Nazywam sie Janm mam 18 lat i nie mam mac'a :D Szczerze mowiac wole PC. Ale jestem tu, gdyz jestem posiadaczem iPod'a. Z muzyki to slucham wszystkiego poza hh, disco, techno i disco polo ;] Najczesciej wszelkiego rodzaju Rock i metal. Z Filmow lubie komedie, thrilery, czasem jaki akcji. Pozdrawiam!

#336 goto206-13305c6036

goto206-13305c6036
  • 605 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lipca 2007 - 21:54

Witam, i na mnie nadszedł czas by się przywitać. Zawsze kochałem komputery, więc naturalnym była przesiadka na Maca. Zacząłem od mini, zobaczymy co będzie dalej. Nie mam żadnych zawodowych potrzeb dla używania Maca, w pracy muszę niestety siedzieć na piecu (bite osiem godzin dziennie, nie ma to tamto). Mam nadzieję, że takich użytkowików jak ja, którzy traktują Maca jako zwykły (choć niezwykły) domowy komputer będzie coraz więcej. Kiedy nie siedzę przed komputerem lubię obejrzeć dobry film w dobrej jakości i z dobrym dźwiękiem. Nie omijam też mojej PS3. Krótko mówiąc jestem gadżeciarzem i dlatego umrę w dlugach. Pozdrawiam. Tomek

#337 Sal Paradise

Sal Paradise
  • 17 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:10

Witam towarzystwo, właśnie zanabyłem pięknego Macbooka 2,16 White i jestem zachwycony. Jest to dla mnie powrót do Maca po latach i mam nadzieję że to białe cudeńko nie zawiedzie moich oczekiwań. Mam również nadzieję pouczestniczyć trochę w życiu tego forum (tzn. pewnie pomęczę was trochę pytaniami ;) ). pozdrawiam serdecznie Michał

#338 Denver

Denver
  • 53 postów
  • SkądGiżycko / Wrocław

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:26

Witam serdecznie. Jestem na forum od kilku dni, gdyż poszukuję wszelkich informacji dotyczących MacBooka Pro, którego na dniach kupuję. Na pewno zostanę tutaj na dłużej. Pozdrawiam całą ekipę i życzę miłej atmosfery podczas pogaduszek, zarówno dla Was, jak i dla siebie samego. Howgh :).

#339 radekw

radekw
  • 266 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 sierpnia 2007 - 09:31

Witam serdercznie! Zarejestrowałem się wczoraj. Poszukiwałem kilku informacji na temat Boot camp i dowiedziałem się wszystkiego co chciałem. Jestem bardzo zadowolonym posiadaczem Macbook Pro od listopada. Chcieliśmy z żoną kupić laptopa. Żona stwierdziła, że musi być ładny, ja stawiałem na wydajność. Jedynie MBP spełniał te sprzeczne wymagania :) Mój pierwszy na większą skalę kontakt z macOS miałem lata temu jeszcze jako zagożały Amigowiec. Emulacja pod Shape Shifter to była dla mnie jedyna szansa na uruchomienie na Ami Photoshopa czy MS Office. Ach, a Apple II to był drugi komputer, po Timex, jaki widziałem w swoim życiu, a jako że miałem wtedy siedem lat więc tęczowe jabłuszko wryło mi się głęboko do podświadomości ;-)

#340 LANcaster

LANcaster
  • 39 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:34

Cześć, nazywam się Krzysiek, mam 24 lata :-) W moim życiu komputery od apple'a przewijały się odkąd tylko pamiętam... Pierwszy kontakt z macintoshem miałem w okolicach 1991 roku, w auli Politechniki Warszawskiej. Był to jakiś laptop, miał trackballa i czarnobiały ekran. Miałem 8 lat i bardzo chciałem mieć takiego w domu. Potem minęło kilka lat... Miałem 15 lat, a znajomy rodziców miał studio graficzne. Tam już stał power macintosh z nieco poważniejszym oprzyrządowaniem - największe wrażenie robił na mnie 21" monitor :-) Potem znów kilka lat przerwy, aż nadszedł 2007. W lutym pierwsze przymiarki - emulacja Maca na PearPC, potem chwilowa przygoda z hackint0shem. Właśnie hackint0sh mnie przekonał do tego, że chcę mieć własnego maczka. Czerwiec 2007 - w komisie w Nysie znajduję iMaca 266/256MB/6,4GB, w kolorze zielonym za 40PLN. Biorę bez wahania. I lipiec 2007 - znajomy z pracy mówi, że będzie wystawiał na allegro swojego Mac Booka Pro. I szybka decyzja - biorę, jeśli tylko zgodzi się na raty. Zgodził się, a ja nie chcąc czekać w godzinę później jechałem z Wrocławia do Opola po swojego pierwszego POWAŻNEGO maca :-)

#341 bigbrother

bigbrother
  • 17 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:51

a ja nie lubie o sobie mowic :) ale czesc nic nie kosztuje

#342 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 18 sierpnia 2007 - 00:25

Witam, lepiej pozno niz wcale... w koncu przyszla pora i na mnie aby cos o sobie naskrobac. Mam na imie Mariusz. Mieszkam w Szwecji od kilku ladnych lat (wyjechalem zanim Polska weszla do EU). Na chwile obecna zajmuje sie handlem sprzetem elektornicznym (komputery, projektory, aparaty fotograficzne, itd) w swoim sklepie i komisie. Sprzet posiadam nowy jak rowniez uzywany - sprowadzany z 7 krajow a sprzedawany do 6 w tym tez do Polski. W Polsce sprzedaje na Allegro (od 2,5 roku) pod nickiem Bruce26wawa. Z wyksztalcenia jestem oficerem WP (WSO WZmech we Wroclawiu) oraz absolwentem wroclawskiego AWF. Moje hobbi to sporty exstremalne: nurkowanie, skoki spadochronowe, wspinaczka wysokogorska i sporty walki (Aikido - jestem instruktorem) poza tym interesuje sie czynnie wedkarstwem, mysliwstwem, krotkofalarstwem i staram sie o ile czas mi pozwoli duzo podruzowac - zwiedzac swiat. Moj kontakt z Macami zaczol sie jakies 4 lata temu - od momentu wprowadzenia ich do naszego sklepu jako towaru na sprzedaz - ale ograniczal sie przez dluzszy czas tylko do skladania zamowien czy przyjmowania towaru. Od momentu sprzedazy produktow Apple na Allegro zaczolem troche bardziej interesowac sie tym sprzetem, aczkolwiek moja wiedza nie jest na tyle duza abym bez problemowo mogl sie przesiasc calkowicie na system OS X ... dlatego chodz mam MacaPRO 2,66GHz i iMaca 2,16GHz/24" - to nadal uzywam Windowsa ktorego znam na pamiec (wiem ze to profanacja Apple ale prosze o wybaczenie i wyrozumialosc). Mam nadziej, ze zajakis czas (niedaleki) w koncu poczyje sie na tyle pewnie w srodowisku OS X ze zaczne na nim pracowac.

#343 some0NE

some0NE
  • 178 postów
  • SkądW-wa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 15:15

wprawdzie na forum juz sie wypowiadalem, ale mac'a jeszcze nie posiadalem :) oto i nadchodzi moj sprzecik zamowilem wlasnie macbook'a black (2.16, 160GB, RAM rozwinalem do 2GB) w czwartek odbior... mam nadzieje, ze swiat apple'a wciagnie mnie na dobre :)

#344 Lempciap

Lempciap
  • 305 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 01 września 2007 - 09:55

Czesc jestem Daria:D:D:D Mam 22 lata:D Pochodze z Andrychowa:PP Jestem szczesliwą posiadaczką I booka G4 od poltora roku:))) jak sie rozkrece bedzie mnie tu pelno:D Jak dodac Avator?? probowalam to zrobic, ale kiedy zmniejszam wielkosc fotki to strasznie traci na jakosci i w efekcie zostaje mi jeden wielki rozbabrany pixel:(((

#345 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 września 2007 - 11:11

Łatwiej podać adres obrazka.

#346 Jahu

Jahu
  • 202 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 września 2007 - 13:03

nazywam sie Jahu, z macami nie mam nic wspólnego, nigdy nie miałem okazji spróbować pracy w mac os. posługuje się windą xp na swoim ibm t60. ze sprzętu apple mam ipoda video u2. inne moje zainteresowania to sport - rower xc, koszykówka, snowboard, od niedawna webdesign (www.jahuhomepage.za.pl) i muzyka - gram na gitarze elektrycznej, basie i gitarze akustycznej. to tyle:) pozdrawiam.

#347 piotrek2x

piotrek2x
  • 60 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 września 2007 - 20:23

Czesc nazywam sie Piotrek i nie pije od wczoraj.... ''Czesc Piotrek'' ;) Zartuje W MAcu zakochalem sie przypadkowo. Bedac w Media (nie dla idiotow) zobaczylem jakis bialy komputer na stoisku z laptopami. Wazne bo przyszedlem po kamerke do mojego Della. Nagle jakis koles wyrosl i zaczal mi opoiwadac o Maczku.... Patrze a tu kamera, patrze a tu niewidoczny niebieski zab.... No i co, sie pracuje sie wydaje.... wiec posiadam Maczka i mysle serio zeby kupic oryginalne oprogramowanie ilife i iwork;) Pzdr dla wszystkich

#348 zicoq86

zicoq86
  • 6 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 06 września 2007 - 18:14

Witam wszystkich :) Jestem Zico, mam 21 lat, mieszkam we Wroclawiu, gdzie studiuje fizyke na tutejszej politechnice. Pierwszym Maczkiem, ktorego dosiadlem byl iMac G3 (flower power :D ) i tak to sie wszystko zaczelo... Absolutnie nie wyobrazam sobie przesiadki na cokolwiek innego, z reszta po co zmieniac to co dobre, a komputery Apple'a uwazam za genialne! :) Oprocz tego, od dluuuugieeego czasu smigam agresywnie na rolkach i jezdze na snowboardzie, a od tego semestru rozpoczynam zabawe z Rugby :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Zico

#349 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 września 2007 - 21:09

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Adam i pochodzę z grodu Kraka. Od kilku ładnych dni jestem posiadaczem iMAC'a :) Nie jest to mój pierwszy kontakt z komputerami spod znaku jabłuszka, ale dopiero teraz podjąłęm decyzję, aby zakiupić takowy komputer do domowego zacisza i muszę przyznać, że jestem w niebowzięty ;) To tyle na dobry początek rzeczywistego istnienia na tym forum. Na koniec jeszcze raz, DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM!!!

#350 Rohas

Rohas
  • 26 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 września 2007 - 11:01

Cześć Wszystkim! Mam na imię Mateusz i pochodzę z Rudy Śląskiej. Chodzę do 3gim, a moje hobby - siatkówka ^_^ Uwielbiam WSZYSTKO co jest związane z moim koFfanym jabłuszkiem - Apple =** Mam 3 Ipod'y Nano (4Gb) - Srebrny, Srebrny i.. Różowy ^^', a dodatkowo Ipod 5,5G 30Gb Black. To już wszystko o mnie => P.S. Zbieram na iMac'a =S

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych