Witajcie. Chciałem przedstawić mój przypadek w tym sklepie. Może innych obsługiwali lepiej, ale ja niestety nie jestem zadowolony.
W dniu 2011-08-05 zamówiłem u nich macbook'a Air 13" z i7 przez allegro. Minął prawie miesiąc, dzisiaj jest 2011-09-02 i w końcu zdecydowałem się odwołać zamówienie. Na allegro pisało, że wysyłka w ciągu 5 dni, a na ich stronie, że w 24h. Wiele razy kontaktowałem się z tym panem na podany u nich numer. Zawsze odbierał i był uprzejmy. Ale problem jest taki, że za każdym razem przekładał termin wysłania na jakiś inny. Podobno miał problemy z odbiorem z lotniska i ukradli mu dostawę. Ale dobra, za tydzień miał mieć następną. Za każdym razem kiedy dzwoniłem mówił, że jeszcze nie udało mu się odebrać komputerów. Ciągle obiecywał kolejny termin, że to już na pewno. Za każdym razem się okazywało, że jednak nie ma jeszcze i wtedy podawał nowy termin. Poza tym prosiłem go, żeby dawał mi znać jeśli się czegoś dowie. Obiecywał, że da mi znać, a potem to olewał. Dzwonię po kilku dniach od obiecanego terminu i mówi, że nie udało mu się odebrać komputerów, będą to pod koniec tygodnia, to za kilka dni itp. I tak chyba z 4-5x. Nigdy sam nie oddzwonił, ani nie napisał mi e-maila, że jednak nie dotrzyma terminu.
Nie twierdzę, że sklep jest ogólnie zły, ale ja się na nim zawiodłem. Może ktoś inny miał więcej szczęścia.
Aha, co mnie dzisiaj skłoniło do odwołania zamówienia? 3 rzeczy. Minął kolejny obiecany termin i dalej nic; Ten model pojawił się od ręki w kilku innych sklepach; i najlepsze - widzę, że dostali na allegro pozytywny komentarz od innego użytkownika, który kupił komputer na tej samej aukcji później niż ja. To mnie wkurzyło, jednak pan ściemniał, że ciągle nie ma.
No ale dobra - oto moja przygoda z tym sklepem. Teraz zamówiłem komputer w sklepie transit.pl. Dopiero dzisiaj zamówiłem, więc nie wiem jeszcze jak to będzie, ale muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z obsługi. Kilka dni temu pisałem z zapytaniem o ten komputer do nich, wtedy jeszcze go nie mieli i napisali, że na zamówienie. Jednak wczoraj przyszła im dostawa i Pani Iwona z tego sklepu napisała mi e-mail, że jeśli nadal jestem zainteresowany, żebym szybko się odezwał, bo komputery szybko schodzą. Zadzwoniłem dzisiaj do nich dowiedzieć się więcej i zamówiłem. Kiedy przyjdzie komputer napiszę czy wszystko w porządku, ale na razie jest ok

I poza tym, to chciałem przywitać się ze wszystkimi, jestem nowy na forum i będzie to mój pierwszy macbook. Poznałem już system na praktykach i bardzo mi się podoba, zaczynam uczyć się programowania dla iOS. Cześć wam