Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid
Napisano 08 maja 2012 - 16:46
Witam, mam pytanie na które jeszcze nie znalazłem odpowiedzi na forum..
Otóż, wcześniej używałem iPhone we włoszech, miałem inne konto bankowe itp.. I tu pytanie czy mogę tego samego konta używać w polsce, tylko za zmianą danych karty kredytowej?
I drugie pytanie, jaki rodzaj polskiej karty kredytowej jest akceptowany w iTunes, oraz ile wynosi przelicznik z PL na Euro? Gdyż np. ostatnio mając 15 zł na koncie, nie mogłem kupić gry za 1.39 euro...
Dzięki za odpowiedź.
Przeniosłem do właściwego wątku, plmax
Napisano 08 maja 2012 - 17:38
Witam, mam pytanie na które jeszcze nie znalazłem odpowiedzi na forum..
Otóż, wcześniej używałem iPhone we włoszech, miałem inne konto bankowe itp.. I tu pytanie czy mogę tego samego konta używać w polsce, tylko za zmianą danych karty kredytowej?
I drugie pytanie, jaki rodzaj polskiej karty kredytowej jest akceptowany w iTunes, oraz ile wynosi przelicznik z PL na Euro? Gdyż np. ostatnio mając 15 zł na koncie, nie mogłem kupić gry za 1.39 euro...
Część odpowedzi na Twoje pytanie jest tutaj /1-szy post tego wątku/:
Zalecałbym więcej niż 19,99.UWAGA: Zanim zadasz pytanie sprawdź:
1. Limity transakcji internetowych na karcie.
2. iTunes Store i Mac App Store: informacje o blokadach autoryzacyjnych kart kredytowych /na koncie przy pierszym zakupie warto mieć więcej niż 19,99zł/. Kiedy znów będziesz mógł korzystać ze środków zablokowanych? Są dostępne do Twojej dyspozycji w czasie od kilku do kilkunastu dni /np. w mBanku do 14dni/. plmax.
Konta tego samego jako Apple ID możesz używać, jednak przy próbie wprowadzenia danych karty we włoskim sklepie poprosi Cię o zmianę regionu na prawidłowy dla karty - polski iTunes Store. Osobiście korzystam z karty debetowej, i nie miałem nigdy kredytowej, z tego co czytałem - iTunes bez większych problemów je akceptuje jednak co do rodzajów to niewiem.
Przelicznik? Jest w zależności od banku w którym masz kartę & konto - ale to drobne różnice od kursu średniego NBP.
Np.: Kursy walut
EURO 1 EUR ok. 4.2000 PLN.
Np. podczas ostatniego rozliczonego 5 dni temu zakupu za kwotę 0,79€ z karty pobrało: -3,39 PLN.
Napisano 08 maja 2012 - 18:45
Napisano 08 maja 2012 - 20:26
Mam pytanie, otóż chcę zmienić region w moim iTunes i mam następujący problem..
Otóż po wybraniu zmień region, wyskakuje mi problem z kartą kredytową. Sądzę że jest to problem z brakiem środków na koncie..
Jestem w polsce i nie mam jak zasilić tej karty, a karty kredytowej z banku bgż pisze że nie akceptuje.
Co zrobić?
Polskie karty działają tylko w polskim sklepie. Jeśli chcesz mieć konto w innym kraju musisz podpiąc karte Banku, który jest wydawca w tym innym kraju.
Napisano 09 maja 2012 - 03:47
Napisano 09 maja 2012 - 08:00
Czyli jak chcę płacić polską kartą to musze zmienić konto?
Polska karta będzie działać tylko w polskim sklepie W innym sklepie (np iTunes USA, UK itp) nie zapłacisz polską kartą.
Napisano 09 maja 2012 - 08:29
Opisać dokładniej problem - z jakiego regionu chcesz zmienić na jaki? Miałeś podpiętą tam kartę?Mam pytanie, otóż chcę zmienić region w moim iTunes i mam następujący problem..
Otóż po wybraniu zmień region, wyskakuje mi problem z kartą kredytową. Sądzę że jest to problem z brakiem środków na koncie..
Jestem w polsce i nie mam jak zasilić tej karty, a karty kredytowej z banku bgż pisze że nie akceptuje.
Co zrobić?
Napisano 10 maja 2012 - 16:20
Napisano 10 maja 2012 - 21:45
W przypadku jeśli nic nie jesteś winien powinna być aktywna opcja "none" czyli zmiana z karty na opcję bez karty. Jeśli jesteś coś winien to będzie chciało byś wprowadził numer karty, by pobrać zaległość. Gdy dokonujesz zakupu z innego (dla systemu nowego) komputera lub urządzenia pod iOS będzie chciało byś potwierdził dane z karty - w przypadku gdy to inne urządzenie powinna być opcja none - spróbuj zalogować się do konta i zmienić na takową.Chcę zmienić region z Włoch na Polskę.
Żeby to zrobić, wyskakuje mi na nowo formularz z kartą kredytową i adresami.. Niestety nie mam nic na koncie i odrzuca mi kartę(a przecież jest to darmowe).
A teraz mieszkam w Polsce, i muszę zmienić region gdyż mam za dużo pobranych aplikacji by tworzyć nowe konto.
A nie mogę użyć karty z banku bgż gdyż konto jest jeszcze na region włoski.
Kartę miałem podpiętą, lecz z dziwnego powodu gdy zabrakło mi środków na koncie, wyskoczył mi błąd i mogę wprowadzić inną kartę.
Jeśli wprowadzisz wkrótce polską kartę - system zasugeruje zmianę regionu z włoszech na polski sklep i wtedy powinno przyjąć nową kartę - jeśli nie chcesz zmieniać sklepu - pozostaje Ci zasilić starą kartę. Podsumowując - konto włoskie: próba zmiany na "none" w ustawieniach konta lub przelew na konto włoskie. Zmiana na polskę - wyłącznie, gdy będzie można posłużyć się kartą wydaną przez polski bank.
Napisano 11 maja 2012 - 13:40
Napisano 11 maja 2012 - 14:13
O jaką zawartość Ci chodzi? Jeśli o aplikacje z App Store które zakupiłeś - są przypisane do Twojego konta - będziesz mógł nadal ich używać i masz prawo do update (jednak trzeba będzie ponownie pobrać aplikacje w polskim sklepie). Niestety w polskim nie ma np. piosenki tygodnia za free - która jest w sklepie włoskim ... :/A czy po zmianie regionu nie stracę całej zawartości?
Napisano 12 maja 2012 - 16:27
Napisano 12 maja 2012 - 16:40
Jeśli ich nie pobierzesz ponownie - może być problem ze sprawdzaniem upadate, dlatego lepiej pobrać na nowo. Te które były płatne (a to ta sama aplikacja i ten sam wydawca) pobierzesz je bezpłatnie.Tzn, pobrać ponownie aplikacje to nie problem. Ale tych płatnych nie będę musiał na nowo kupywać no nie?
Napisano 13 maja 2012 - 07:11
Napisano 13 maja 2012 - 07:57
Napisano 13 maja 2012 - 08:51
Napisano 14 maja 2012 - 00:31
W danych mojego konta AppStore figuruje kwota do zapłaty i tyle.
W którym dokładnie miejscu masz tę kwotę? Możesz zrobić screena i wrzucić tu? Normalnie nie ma takiej opcji bo nie można kupować "na kredyt". Jeśli nie podawałeś danych karty kredytowej to możesz ściągać co chcesz i nie będą mogli wyegzekwować żadnej płatności od Ciebie.
Napisano 14 maja 2012 - 17:40
Napisano 17 maja 2012 - 07:59
Napisano 17 maja 2012 - 08:02
Ja mam taki problem, ze od chyba 2 tygodni gdy chce kupić utwór za 0,99 euro to wyskakuje mi komunikat ''Your payment method was declined...'' i teraz:
1)Karty nie mam zablokowanej, używam Visa
2)Środki dostępne mam
3)Wszystko mam wpisane dobrze(wpisywałem wszystkie numery z 10 razy)
4)Już wcześniej kupowałem aplikacje, utwory i wszystko śmigało. Nagle coś sie zepsuło
Czy ktoś używa Visę i ma też taki problem?
Czytałem, ze to moze byc jakiś problem z kontem iD.
Pomocy?
Fajnie że masz kartę Visa, a może napiszesz jeszcze z jakiego Banku.
Jakie masz limity na transakcje internetowe? Jak masz limit np 100 zł miesięcznie na transakcje interentowe i wykorzystałeś już ten limit to pomimo środków na koncie nie będziesz mógł w tym danym miesiącu wykonać jakiejkolwiek transakcji.
Nie zbliża Ci się czasem koniec ważności karty?
Napisano 17 maja 2012 - 16:03
Napisano 17 maja 2012 - 16:07
W banku dziś karta została sprawdzona i wszystkie limity są nie wykorzystane.
Do końca ważności jeszcze kupę czasu zostało
A co to za bank?
Napisano 17 maja 2012 - 19:05
Napisano 17 maja 2012 - 19:10
Mi też ta karta nie działa z iTunes. Pogódz się z tym.PKO
Oczywiście jest to nowa karta do nowego konta, kartą można płacić w internecie, jest wystarczająca ilość środków i limity są wystarczające do większości zakupów, lecz iTunes jej nie lubi
Napisano 18 maja 2012 - 14:34
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)