Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1026 protek

protek
  • 7 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:29

Nadgorliwość i brak cierpliwości wychodzą, dziękuję serdecznie, tak chodzi o karte internetowa BZWBK, dziękuje za wyjaśnienia..

#1027 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:52

Do tej pory, nie rozwiązałem mojego problemu. Kontaktowałem się z iTunes Store, lecz ten po wyjaśnieniach kazał skontaktować się bankiem, który do tej pory nie odpisał mi na maila. iTunes Store nie może "ściągnać" kasy z karty, choć te środki są zablokowane.

Mój problem:

Witam.

Mam problem z kartą Visa Pre-Paid z BZWBK. Przelałem sobie na konto 10 zł. Dodałem kartę do mojego konta na AppStorze, 8 czy 9 zł zostało zablokowane, ale po kilku dniach odblokowali je. Od tego czasu minęło ze 2-3 tygodnie. 2 kwietnia na promocji zakupiłem Infinity Blade za 0,79€. Na moim koncie od razu zablokowane zostało 8,41 zł. Dzisiaj zalogowałem się na moje konto na App Storze i dostałem informację, że moja karta została odrzucona. W BZWBK nie ma możliwości zmiany limitu transakcji, wynosi on 500 zł na pojedynczą transakcję. Napisałem do Apple, zobaczymy co mi odpowiedzą. Wiecie może jak rozwiązać mój problem?

#1028 meilbox

meilbox
  • 21 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 12:05

A próbowałeś "dolać": na tą kartę więcej kasy .. u mnie w ing był ten sam problem pomogło zasilenie karty 20 zylami ;p szkoda, że w appstore transakcje nie są rozliczane na bieżąco jak w play market tam nie mam możliwości kupna jak nie mam środków a tu poszalałem na 80zeta (zagalopowałem się ;p) i dopiero po weekendzie zablokowali ;p

Proszę pisać zgodnie z zasadami języka polskiego! Tutaj znajduje się pomocny link.
plmax

#1029 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:21

Okej. Problem został rozwiązany. Środki na moim koncie zostały odblokowane, a po ponownej próbie zapłaty za aplikację w AppStorze, nie mieli już problemów ze ściągnięciem pieniędzy.

#1030 maciek1027

maciek1027
  • 100 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:30

Nie wiem czy pomogę, ale appstore pobiera ileś tam pieniędzy aby sprawdzić konto. Może po prostu masz za mało pieniędzy na koncie...

#1031 ados56

ados56
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:36

Nie. To nie jest problem. Nawet po wyliczeniach. Gra kosztuje 1 euro 40 Ja mam na koncie 14 zł 1 euro 40 = 5,60 zł. A nalicza 3% więc to nie jest problem :) Gdyby problem był by z pieniędzmi, wyskoczył by inny komunikat.

#1032 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:38

iTunes pobiera ~10 zł w ramach sprawdzenia konta.

#1033 ados56

ados56
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:48

Ale to jednorazowe?

#1034 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:59

Pobiera za pierwszy raze koło 10zl, te środki są następnie zwracane.

#1035 ados56

ados56
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:04

To chyba nie pomogło. Doładowałem konto internetowe i mam na nim 20 zł. Odejmując 10 zł zostaje 10 na grę. Gra kosztuję 1.50 co daje 6 zł + 3% to nie daje 10 zł więc powinno już działać. Niestety błąd jest ten sam, nie wiem. Ktoś może z was miał podobny problem korzystając z karty internetowej BZWBK?

#1036 ados56

ados56
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:23

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

Witam. Na miejscu zaznaczam że iphone'a mam od kilku dni i rzeczy które dla niektórych są łatwizna, dla mnie mogą być trudne.

Otóż kupiłem Iphone'a w Polsce, ale obecnie mieszkam we Włoszech i kartę SIM też mam włoską.

(...)
Pytanie drugie (najważniejsze) -> Otóż dzisiaj próbowałem kupić grę "Speedx 3D" przez appstore. W tym celu załadowałem swoją kartę internetową za 14 zł. Wiadomo, wszystko wpisałem. Wybrałem sposób płacenia "Visa" i wpisałem dane karty/swoje dane.
Po kliknięciu na kupno, wyskoczył mi błąd : "Metoda płatności którą wybrałeś, nie jest ważna w tym sklepie. Wybierz nową metodę płatności"

Czy to przez to że mam włoską kartę SIM?

Liczę na pomoc

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax

#1037 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:03

Pobiera za pierwszy raze koło 10zl, te środki są następnie zwracane.

iTunes pobiera ~10 zł w ramach sprawdzenia konta.

Jak już to: nie pobiera a blokuje środki na koncie - są widoczne w "blokady" w zależności od posiadanego rachunku (wtedy w dostępnych środkach widzimy odpowiednio mniej o określoną kwotę). Blokada jest na każde nowe urządzenie z którego dokonuje się zakupu w iTunes Store.

#1038 MemphisCK

MemphisCK
  • 11 postów
  • SkądKielce

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:46

Ja mam dość dziwną sytuację, miałem zarejestrowaną kartę Visę (mBankową), po pewnym czasie wyskoczył błąd i nie dało się nią zapłacić. Zmieniłem kartę w iTunes na Mastercarda (też mBankową), pobrało mi 3,18 euro zaraz po wpisaniu jej (myślałem, że to ta blokada i zejdzie), a dzisiaj to zaksięgowali. Spotkaliście się z czymś takim ? Mastercardem nie kupowałem jeszcze nic.

#1039 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 20:06

Ja mam dość dziwną sytuację, miałem zarejestrowaną kartę Visę (mBankową), po pewnym czasie wyskoczył błąd i nie dało się nią zapłacić. Zmieniłem kartę w iTunes na Mastercarda (też mBankową), pobrało mi 3,18 euro zaraz po wpisaniu jej (myślałem, że to ta blokada i zejdzie), a dzisiaj to zaksięgowali. Spotkaliście się z czymś takim ? Mastercardem nie kupowałem jeszcze nic.

Ja korzystałem/korzystam z MasterCarda z mBanku - miałem tylko i wyłącznie blokady /kilkanaście razy/ - żadnych dodatkowych kosztów.
Jeśli jesteś przekonany, że jakieś pieniądze zostały pobrane - a nie było to uzasadnione - napisz do suportu. Wcześniej warto zerknąć do historii zakupów w iTunes Store.

#1040 MemphisCK

MemphisCK
  • 11 postów
  • SkądKielce

Napisano 16 kwietnia 2012 - 20:19

A czy możliwa jest sytuacja, że było parę operacji Visą, one od 10 kwietnia są jeszcze nierozliczone, a zostały rozliczone jak zmieniłem kartę zostały rozliczone jak Mastercardowe ? W ogóle to zawsze jak coś kupuję za 0,79€ to blokuje ponad 9 zł zawsze, to normalne ?

#1041 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 18:52

A czy możliwa jest sytuacja, że było parę operacji Visą, one od 10 kwietnia są jeszcze nierozliczone, a zostały rozliczone jak zmieniłem kartę zostały rozliczone jak Mastercardowe ?

Tak.

W ogóle to zawsze jak coś kupuję za 0,79€ to blokuje ponad 9 zł zawsze, to normalne ?

Blokada jest normalna, że zawsze - NIE - chyba, że dokonujesz zakupu zawsze z nowego urządzenia.

iTunes Store i Mac App Store: informacje o blokadach autoryzacyjnych kart kredytowych /na koncie przy pierszym zakupie warto mieć więcej niż 19,99zł/. Kiedy znów będziesz mógł korzystać ze środków zablokowanych? Są dostępne do Twojej dyspozycji w czasie od kilku do kilkunastu dni /np. w mBanku do 14dni/. plmax.

#1042 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 kwietnia 2012 - 18:54

To chyba nie pomogło.
Doładowałem konto internetowe i mam na nim 20 zł.
Odejmując 10 zł zostaje 10 na grę.
Gra kosztuję 1.50 co daje 6 zł + 3% to nie daje 10 zł więc powinno już działać.
Niestety błąd jest ten sam, nie wiem. Ktoś może z was miał podobny problem korzystając z karty internetowej BZWBK?

Dopiero jak zweryfikują, odblokują kaskę to możesz coś zakupić. :)

#1043 Michal_o

Michal_o
  • 11 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:20

Your paiment method was declined. Please use another... Witam, Na poczatku kwietnia zalozylem sobie internetowa karte kredytowa na prepaid BZWBK. Przez kilka dni cieszylem sie mozliwoscia zakupow na Appstore. I kupilem kilka platnych jak i bezplatnych aplikacji. Po kilku dniach, pomimo iz na moim koncie karty kredytowej jest nadal ok 30 PLN, nie moge dokonac zadnego zakupu! I taka sytuacja trwa juz ponad 2 tygodnie. Za kazdym razem ten sam komunikat: Najpierw: There was a problem with your previous paiment... A nastepnie: Your paiment method was declined. Please use another... I tak dziesiatki razy. Kilka dni temu zalozylem kolejna internetowa karte kredytowa na BZWBK i wstawilem ja do mojego konta appleid na Appstore. To samo. Komunikaty: There was a problem with your previous paiment... A nastepnie: Your paiment method was declined. Please use another... Bardzo, bardzo prosze Was o pomoc i z gory dziekuje! Pozdrawiam, Michal.

#1044 Spiderx

Spiderx
  • 70 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:23

na 99,9% suma Twoich zakupów na AppStorze przekroczyła te 30 złotych stąd taki komunikat. Dodanie innej karty nic nie pomoże jeśli poprzednia transakcja nie zakończyła się.

#1045 Michal_o

Michal_o
  • 11 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:43

A jak to sprawdzic?

Pisalem do tych idiotow z appstore support ale oni zyczac milego i innego wspanialego dnia nic nie pomogli.
Pisali o sprawdzeniu kodu pocztowego I innych bzdurach...
A mozliwosc zakupu na Appstore nadal zablokowana.
Michal.

#1046 Brownie95

Brownie95
  • 7 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 12:01

Witam wszystkich. Od niedawna noszę się z zamiarem założenia konta młodzieżowego w którymś z banków, gdyż moja dotychczasowa karta Mastercard Debit z Pekao S.A z niewiadomej przyczyny przestała być akceptowana przez iTunes. Myślałem o koncie Pierwszym w PKO.BP, do którego dołączana jest karta Visa Electron. Tutaj pytanie do Was, czy ktoś miał do czynienia z tą kartą podczas płatności w internecie ? Czy nie ma z nią problemów podczas transakcji w iTunes ? Z góry dzięki za odpowiedź. Brownie

#1047 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 kwietnia 2012 - 12:55

Witam wszystkich.

Od niedawna noszę się z zamiarem założenia konta młodzieżowego w którymś z banków, gdyż moja dotychczasowa karta Mastercard Debit z Pekao S.A z niewiadomej przyczyny przestała być akceptowana przez iTunes. Myślałem o koncie Pierwszym w PKO.BP, do którego dołączana jest karta Visa Electron. Tutaj pytanie do Was, czy ktoś miał do czynienia z tą kartą podczas płatności w internecie ? Czy nie ma z nią problemów podczas transakcji w iTunes ? Z góry dzięki za odpowiedź.

Brownie

Sprawdź na stronie Banku czy ta karta umożliwia płatności w internecie, jesli tak, przy zamowieniu karty pamietaj o ustaleniu limitów na transakcyjne interentowe, nie moga być one ustawione na zero.
Co do konta młodzieżowego na pewno działają karty mBanku dodawane do izzykonta.

#1048 Michal_o

Michal_o
  • 11 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 17:16

na 99,9% suma Twoich zakupów na AppStorze przekroczyła te 30 złotych stąd taki komunikat.
Dodanie innej karty nic nie pomoże jeśli poprzednia transakcja nie zakończyła się.

Stokrotne dzieki! To byl ten problem. Zabraklo kilku PLN. Wszystko juz ponownie dziala.
Forum to forum!

#1049 przemsus

przemsus
  • 1 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:49

problem z zakupami w Appstore po zmianie karty Visa

Witam !
Mam następujący problem.Założyłem konto w Appstore posługując się kartą internetową Banku BZWBK. Po zakupie kilku aplikacji iTunes zażądał podania 3 cyfrowego kodu zabezpieczającego kartę.Ze zgrozą stwierdziłem, że przez przypadek usunąłem go z telefonu( po rejestracji ten kod uzyskałem poprzez sms). Założyłem wiec drugą kartę internetową i po uzyskaniu security code przerzuciłem środki pieniężne z pierwszej karty na drugą. W itunes w zakładce payment podałem nowy numer karty wraz z kodem zabezpieczającym, pozostałe dane nie zmieniałem .Za każdym razem pojawia się informacja:

<< Your payment method was declined.Please enter another payment method>>

Nie wiem co mam zrobić!

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.

#1050 karek314-03ec1848cb

karek314-03ec1848cb
  • 28 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:17

Problem z Płatnościami kartą Visa w appstorze

Witam Szanowne grono, niedawno nabyłem kartę dotpass (prepaid) w celu zakupów na appstorze doładowałem za 80zł , kupiłem aplikacje wszystko , lecz kupiłem 4 gry za 4euro czyli 16 euro, na drugi dzien pobrałem jeszcze cos za 0.79 euro, a bilans na karcie ukazuje, że pobrało tylko 9zł (około), i od tego czasu nie mogę ani kupić nic nowego, ani dokonać aktualizacji, ani pobrać darmowych, czytałem sporo na tym forum, a także zagranicznych, i bez efektu , próbowałem skasować karte i dodac na nowe lecz nie mam już opcji None, więc nic z tego, Liczę na pomoc z waszej strony ponieważ lekko jestem niezadowolony z tego faktu. Przepraszam jeśli pomyliłem dział. Screen w załączniku z itunes.
[ATTACH=CONFIG]10970[/ATTACH]

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych