Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#1001 SHarK242

SHarK242
  • 103 posts

Posted 27 March 2012 - 17:25

Tak, konto Polskie, karta także. Mam na koncie środki. Teraz wyskakuje błąd, ze serwis jest chwilowo niedostępny.

#1002 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 27 March 2012 - 18:17

Z jakiego banku jest karta? Jakiegoś czasu - czyli ile? Próbowałeś z inną kartą?
Sprawdzałeś limity - oraz możliwość płacenia tą kartą w internecie?

Jeśli jesteś przekonany, że powinna działać - odsyłam do wypowiedzi: http://myapple.pl/ip...tml#post1833304 -> czyli mail do supportu.

#1003 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 27 March 2012 - 18:25

I ile masz tych środków, bo potrzebne Ci minimum 9 złociszy.

#1004 SHarK242

SHarK242
  • 103 posts

Posted 27 March 2012 - 20:44

Od formatu komputera i od ponownego autoryzowania go w iTunes. (ok. tygodnia). Typ karty to MasterCard. Nie, z inną kartą jeszcze nie próbowałem. Limitów także nie sprawdzałem. Na pewno jest więcej niż 9 zł.
Na początku mam informację, że konto zostało aktywowane z nowego komputera/urządzenia i, że teraz muszę potwierdzić te dane. Rzeczywiście, formata robiłem. Problem może jest w tym, że teraz korzystam z nowej karty, ponieważ tamta jest już nie aktywna. Jak myślicie ? Po wpisaniu danych wyskakuje błąd, że dokonywanie płatności tymczasowo jest niedostępne. (Payment processing is temporarily unavaliable. Please, try again later)

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:52 ----------

Ok Panowie, problem rozwiązany. Dziękuje za wszystkie chęci ;)

#1005 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 27 March 2012 - 20:57

Taka mała uwaga dla Ciebie (@up) - posty lepiej edytować, niż dodawać nowe cebfralnie przed swą wypowiedzią. :)

#1006 lukaszn022

lukaszn022
  • 52 posts

Posted 28 March 2012 - 20:23

Witam, Może mi powiecie jak to ominąć podwójne płacenie za aplikacje. Wgrałem nowe oprogramowanie 5.01 iphone 3gs i mam problem z karta kredytową. Dodam że karta kredytowa już mi się przedawniła bo była do roku 2011 (i po przedawnieniu nie było problemów z kupnem aplikacji) Teraz po wgraniu oprogramowania 5.01 musiałem podać nową kartę kredytową (nowy numer karty, haslo zabezpieczjace itd. ) Iphone jest goły, zero jakichkolwiek aplikacji, zdjęć, historii sms, nic, po prostu golas. No i tu mam problem bo np. chciałem kupić Angry Birds Space i musiałem za nie zapłacić (ponownie), tak samo będzie z wieloma innymi aplikacjami. Wiecie co mam zrobić w tej sytuacji? Nie mam zamiaru płacić dwa razy za to samo, a i dodam że dane moje w Apple ID się nie zmieniły. Czy ktoś może zna rozwiązanie?

#1007 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2012 - 10:50

Jeżeli wcześniej już kupiłeś aplikację to można ją pobrać ponownie za darmo. Najprawdopodobniej Twoja karta została obciążona w celu jej sprawdzenia. Wkrótce zwrócą Ci wszystko.

#1008 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 March 2012 - 11:03

Aplikacje poprzednio zakupione przy wykorzystaniu tego samego apple id można pobierać ponownie bezpłatnie. Wejdż z Poziomu telefonu do sklepu zaloguj sie podajac apple id i haslo następnie przejdz do zakladki updates i dalej purchases tam zobaczysz wszystkie uprzednio zakupione aplikacje i będziesz mógł je ponownie pobrać bezpłatnie.

#1009 lukaszn022

lukaszn022
  • 52 posts

Posted 29 March 2012 - 17:05

UDALO SIE WIELKIE DZIEKI

#1010 duchu

duchu
  • 62 posts

Posted 01 April 2012 - 01:23

Dziala wam normalnie app store ? Bo ja nie moge nic pobrac bo ciagle mi mowi ze musze zweryfikowac karte i ze sa problemy z karta.

#1011 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 01 April 2012 - 06:39

Dziala wam normalnie app store ? Bo ja nie moge nic pobrac bo ciagle mi mowi ze musze zweryfikowac karte i ze sa problemy z karta.

Tak, działa, weryfikacja karty to norma - zastosuj się do instrukcji ze sklepu i wprowadź dane karty, aby nadal dokonywać zakupów w iTunes Store /weryfikacja-potwierdzenie danych z karty pojawia się najczęściej, gdy z nowego urządzenia dokonujemy zakupów oraz czasem ot tak - by dokonać weryfikacji/.

#1012 duchu

duchu
  • 62 posts

Posted 01 April 2012 - 09:13

I tutaj pojawia sie kolejny problem, bo po wpisaniu wszystkiieo o co mnie prosi dalej wierdzi ze cos jest zle i zeby wybrac inna karte.

#1013 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 06 April 2012 - 14:24

Witam, dopiero co zacząłem korzystać z wykorzystaniem karty VISA, zauważyłem dość dziwną sytuację, otóż kupiłem aplikację za 1 euro, jednak z konta zniknęło mi 10zł, godzinę później kupiłem aplikację za 8 euro, z konta zniknęło mi 8zł. Rozumiem, że jest coś takiego jak weryfikacja i zatrzymywane są pewne środki na karcie, jednak tego przelicznika zupełnie nie rozumiem : ) Szukałem na forum, ale nie udało mi się wyszukać odpowiedzi, będę wdzięczny za informację, pozdrawiam! :)

#1014 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 06 April 2012 - 14:52

Witam. Mam problem z kartą Visa Pre-Paid z BZWBK. Przelałem sobie na konto 10 zł. Dodałem kartę do mojego konta na AppStorze, 8 czy 9 zł zostało zablokowane, ale po kilku dniach odblokowali je. Od tego czasu minęło ze 2-3 tygodnie. 2 kwietnia na promocji zakupiłem Infinity Blade za 0,79€. Na moim koncie od razu zablokowane zostało 8,41 zł. Dzisiaj zalogowałem się na moje konto na App Storze i dostałem informację, że moja karta została odrzucona. W BZWBK nie ma możliwości zmiany limitu transakcji, wynosi on 500 zł na pojedynczą transakcję. Napisałem do Apple, zobaczymy co mi odpowiedzą. Wiecie może jak rozwiązać mój problem?

#1015 konrado0905

konrado0905
  • 361 posts

Posted 06 April 2012 - 14:58

Apple blokuje jednorazowo ok. 8zł podczas autoryzacji karty i przy pierwszym zakupie z tej karty z nowego urządzenia. Oczywiście środki potem zostają odblokowane.

#1016 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 07 April 2012 - 13:39

Ja wczoraj także miałem taki problem. Wszedłem w iTunes na komputerze i kliknąłem w byle jaką darmową aplikację, wyskoczył mi komunikat, następnie tam coś wcisnąłem, zalogowałem się swoim Apple ID, potem wpisałem od nowa ccv i osobę ( Ms, Mrs, Mr ) następnie mnie przekierowało gdzieś gdzie coś naklikałem, potem done i już. Niestety nie wiem dokładnie co na klikałem, ale spróbuj.

---------- Wpis dodano o 16:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:04 ----------

Zapłata Cię nie minie, a jak w końcu nie zapłacisz, to zablokują ściąganie jakichkolwiek aplikacji. Ja kiedyś się zagalopowałem i byłem " na minusie " kilka eurocentów.

Witam, mam podobny problem - wczoraj zalozylem karte pre-paid w wbk, opcja bez plastiku. Bez problemu ja zarejestrowalem, przelalem 50 zl i zaczalem kupowac. Zdziwilem sie jednak, poniewaz kupilem 3 aplikacje za: 1, 3 oraz 8 euro a z konta ubylo mi tylko 16 zl. Sciagac moge dalej... kupowalem na ipada oraz iphone. Jak to jest, ze caly czas mam dostepne srodki? rozumiem, ze sciagna kase pozniej i bede na minusie? Co jesli nie doplace tej kwoty, przeciez zawsze moge zalozyc nowe konto lub nowa karte... nie jest to zadna debetowa karta tylko zwykly pre-paid bez umowy, takze troche nie rozumiem dzialania tego mechanizmu, ktory zezwala teraz na sciaganie do woli.. Bede wdzieczny za info :)

#1017 protek

protek
  • 7 posts

Posted 11 April 2012 - 13:01

apple store rejestracja

Witam mam taki problem, zakupiłem ipada dziś, chce zarejestrować kartę internetową BZWBK, posiadam wszystkie dane, jednak klikając dalej pojawia sie informacja "Last name contains an invalid character" A jest dokladnie takie jak w karcie kredytowej.. Są w nim polskie znaki czy to przez to?

#1018 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 13:03

Wpisz dane bez polskich znaków.

#1019 protek

protek
  • 7 posts

Posted 11 April 2012 - 13:12

Pewno to banalny problem, to moje pierwsze urządzenie apple, szukałem w google i nic, po zmienieniu na karcie kredytowej liter bez spolszczonych znakow i wpisaniu ich pojawia sie komunikat "Your payment method was declined. Please enter another payment method."

#1020 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 April 2012 - 13:14

Masz na niej kasę?

#1021 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 13:17

To karta kredytowa zatem kasa jest, sprawdź jak ustawione są limity na transakcje internetowe, bowiem zwykle ustawione są na zero. Zmień je a powinno iść bez kłopotu.

#1022 protek

protek
  • 7 posts

Posted 11 April 2012 - 13:18

Zrobiłem przelew również z konta BZWBK ale jeszcze nie dotarł, dostępne środki i saldo 0zł

#1023 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 13:19

Jakim cudem na karcie kredytowej masz środki na zero? Ty w ogóle odróżniasz kartę kredytową od debetowej? Musisz mieć środki na koncie, bowiem przy rejestracji karty apple ją sprawdza i blokuję kwotę około 10 zł, którą zwraca.

#1024 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 April 2012 - 13:22

Jakim cudem na karcie kredytowej masz środki na zero?

Bo karta internetowa to nie kredytowa? :D

Jak wpłynie na nią wpłata, będziesz mógł zarejestrować.

#1025 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 13:24

Bo karta internetowa to nie kredytowa? :D

Jak wpłynie na nią wpłata, będziesz mógł zarejestrować.

Witam mam taki problem, zakupiłem ipada dziś, chce zarejestrować kartę internetową BZWBK, posiadam wszystkie dane, jednak klikając dalej pojawia sie informacja "Last name contains an invalid character" A jest dokladnie takie jak w karcie kredytowej.. Są w nim polskie znaki czy to przez to?

protek pisze o karcie kredytowej.

Wiemy jednak, że to nie możliwe skoro środki wynoszą zero. Zdaje się, że autor ma kartę internetową, póki jej nie zasili niczego nie zarejestruje.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users