Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#976 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 marca 2012 - 19:06

Może to to http://myapple.pl/ip...ebetowe-38.html

#977 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 07 marca 2012 - 19:11

Ja miałem to samo wczoraj w koło wpisywałem kod CVV , mam dwie karty kredytowe Visa i żadna nie działała Dzisiaj jest juz ok. Wina w app store.

#978 Visar

Visar
  • 11 postów

Napisano 07 marca 2012 - 19:35

Problem ten dotyczył chyba całego świata. Wątek na forum Apple: [URL="https://discussions.apple.com/thread/3782129?start=0&tstart=0"]https://discussions.apple.com/thread/3782129?start=0&tstart=0[/URL]

#979 michauek_krk

michauek_krk
  • 7 postów

Napisano 07 marca 2012 - 19:47

dotyczył ? mnie nadal dotyczy.... kartę zasiliłem do 62zł teraz dalej nie działa, jeszcze nie ma opcji zdjęcia karty z konta tak zeby nie było potrzeba podawać karty (mam konto europejskie) zajebiście brawo apple !

#980 ManInTshirt

ManInTshirt
  • 8 postów

Napisano 09 marca 2012 - 23:50

mam problem, gdyz chce polaczyc moje konto z ekarta wyskakuje komunikat "your payment method was declined...." dodam ze mam srodki na koncie

#981 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2012 - 23:51

A jak z limitami na transakcje internetowe, ktore domyślnie są ustawione na zero? Zmieniałeś je?

#982 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 marca 2012 - 15:22

Polski App Store a karta płatnicza. Kompletnie nie mogłem znaleźć kategorii do tego wątku więc mam nadzieje, że jakiś mądry admin przeniesie to tam gdzie trzeba z góry dzięki ! Posiadam konto w banku PKO BP, i teraz moje pytanie niby jest to karta visa ale czy przyjmie mi ją po zmianie regionu w iTunes na Polski jako płatniczą ? Jeśli nie to w jakim banku muszę konto założyć żeby otrzymać kartę którą będę mógł płacić w App Store ? Wg Amerykański App Store od Polskiego czymkolwiek się róźni czy te regiony są tylko i wyłącznie po to żeby te karty płatnicze akceptować ? Dziękuje za odpowiedź.

#983 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 marca 2012 - 16:25

Może od końca:
Moim zdaniem
Regiony służą do tego aby Cię zidentyfikować gdzie przebywasz i jakim językiem umiesz się posługiwać.
Np. może to być
Jan Kowalski z kontem zarejestrowanym w Polsce, w Czechach, UK lub nawet USA. Ja wiesz, musisz podać trochę danych adresowych etc zgodnych dla danego regionu.
Ów Jan Kowalski zarejestrowany w Polsce ma ID przydzielone tylko do jednego regionu. Inny region wymaga innego ID. Tych ID w danych regionach możesz mieć ile chcesz gdyż od Ciebie zależy jak je zarejestrujesz. Obyś się tylko nie pogubił.
Ja jestem zarejestrowany w dwóch regionach. W Polsce na jednym adresie email a w USA na drugim. Różnice są tylko w domenach serwerów poczty. Np. w Polsce mam xxxiandrzej@wp.pl z adresem aktualnym a w USA xxxiandrzej@o2.pl z adresem wziętym z google maps.

A teraz o karcie płatniczej.
Na każdym koncie w danym regionie możesz swoją kartę płatniczą zarejestrować. Tylko abyś się nie pogubił.
Trzeba pamiętać że AS ma gdzieś skąd płyną pieniądze. Aby był poprawnie podany typ i numer karty oraz kod zabezpieczenia.

Dalej o karcie.
Jeżeli wybierasz kartę w danym banku to przy wypisaniu wniosku o kartę nie zapomnij aby ów doradca ją zarejestrował w płatnościach internetowych. Inaczej dupa. Będzie to tylko karta z funkcją do wypłat z bankomatów lub w sklepie gdzie jesteś tam fizycznie podając swój pin do karty.
Karta gdzie nie wymagana jest Twoja obecność jest przeważnie kartą debetową. Posiada funkcję "lekkiego" debetu. Po podaniu numeru karty w internecie i jej zabezpieczenia na odwrocie dany sklep obciąży zakupem Twój rachunek.

Wszystkiego powinieneś się dowiedzieć u "doradcy bankowego" w Twoim przypadku w PKO BP.

#984 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 10 marca 2012 - 16:42

jeżeli chodzi o karty PKO BP to w standardzie one nie obsługują płatności elektronicznych... musisz poprosić bank o wydanie dodatkowej karty z obsługą płatności w necie... a co do regionu - musi w nim zgadzać się adres to po pierwsze, po drugie jak będziesz rejestrował kartę to dane billingowe też muszą być poprawne...

#985 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 10 marca 2012 - 17:32

Przeniosłem do właściwego działu i połączyłem z właściwym wątkiem.

#986 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 11 marca 2012 - 10:12

Dzięki za odpowiedź, w takim razie udam się do banku i zobaczę co z tego wyjdzie najwyżej przeniosę do innego :) Pozdrawiam.

#987 rokipat

rokipat
  • 172 postów
  • SkądFrankfurt am Main

Napisano 12 marca 2012 - 09:07

Witam, chce zalozyc polskie konto, niestety nie akceptuje VISA z mBanku, jakies rady?

#988 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 marca 2012 - 09:19

Zmieniłeś limity an transakcje internetowe, które zawsze domyślnie ustawione są na zero?

#989 rokipat

rokipat
  • 172 postów
  • SkądFrankfurt am Main

Napisano 12 marca 2012 - 19:52

Zmieniłeś limity an transakcje internetowe, które zawsze domyślnie ustawione są na zero?

Dzieki, wlasnie sam na to wpadlem, teraz wszystko dziala. Wlasciwie dlaczego nie mozna juz zalozyc konta poskiego bez karty kredytowej?

#990 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 marca 2012 - 19:54

Można. Jest nawet podklejony temat jak to zrobić.

#991 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 21 marca 2012 - 15:12

CIACH Zadałeś już to pytanie w tym wątku http://myapple.pl/ip...tml#post1844617 proszę nie dublować dyskusji.

#992 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 24 marca 2012 - 16:29

Witam serdecznie, 4 dni temu zakupiłem aplikacje w iTunes poprzez kartę z mBanku, a dziś dostałem smsa o treści " Autoryzacja karty nr.... Apple iTunes kwota 3,28 ! Dlaczego skoro nic nie kupowałem ? Pozdrawiam.

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax

#993 luka.s

luka.s
  • 7 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:46

Ktoś ma problemy z "Your payment method was declined" Dziś postanowiłem zakupić pierwszą aplikację. Zmieniłem sposób płatności na karte, dodałem info. Zakupiłem appke kilka godzin temu. Teraz chce pobrać darmową aplikację i wyskakuje błąd. Co najgorsze nie mogę zmienić sposobu z powrotem na none. Wylogować się i ustawić jeszcze raz jak ktoś pisał podobno pomaga. Ktoś wie jak to zrobić?

#994 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 26 marca 2012 - 21:25

Sprawdź limity na karcie. Z jakiego banku pochodzi karta? W moim przypadku pomogło wyłącznie zmienienie karty na inną. Proszę pamiętać o blokadzie środków na autoryzację - kwota na rachunku musi być odpowiednio wyższa niż kwota zakupu.

#995 luka.s

luka.s
  • 7 postów

Napisano 26 marca 2012 - 22:48

Limity są w porządku. Karta mastercard z mBanku. Dodawałem vise z PKO i też to samo.

#996 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 26 marca 2012 - 23:02

Jest także możliwość, że to coś z serwisem transakcyjnym App Store. Proponuję skontaktować się z bankiem - z zapytaniem o powód odrzucenia płatności. Jeśli będzie ok ze strony banku - to pozostaje kontakt z suportem Apple. Sam posiadam mastercard z mBank - działa, visa z PKO BP S.A. niestety nie.

#997 luka.s

luka.s
  • 7 postów

Napisano 26 marca 2012 - 23:17

Piszesz, że kwota ma być wyższa. Tylko, że ja tak mam też z darmowymi aplikacjami.

#998 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 26 marca 2012 - 23:24

Gdy przy zakupie aplikacji "Your payment method was declined" wtedy nie będziesz mógł NIC zakupić (czytaj: pobrać za free & kupić i pobrać za €/$) do czasu nim prawidłowe dane do zrealizowania płatności nie zostaną wprowadzone.

#999 SHarK242

SHarK242
  • 103 postów

Napisano 27 marca 2012 - 17:12

Problem z zarejestrowaniem karty kredytowej w App Store Witam. Otóż od jakiegoś czasu próbuje zarejestrować nowa kartę. Problem pojawia się jak już podam wszystkie dane. Wtedy zawsze wyskakuje mi czerwony napis który mówi, ze karta została odrzucona. Kompletnie nie mam pojęcia co robić. Macie może jakieś pomysły ? Z góry dziękuje i Pozdrawiam :)

#1000 DanielF

DanielF
  • 5 750 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 27 marca 2012 - 17:20

Konto PL karta PL? masz na koncie środki na autoryzację. Użyj wyszukiwarki jest specjalny temat o tym

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych