Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pierwsze kroki z iTunes czyli "juzer frendli itunes" … Pytania o iTunes dla początkujących

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#101 Zandorath

Zandorath
  • 8 postów

Napisano 11 października 2012 - 20:10

Pytania odnośnie iTunes Witam. Mam kilka pytań. 1) Czy można mieć jedno konto bankowe przypisane do dwóch kont iTunes? 2) Czy w przypadku sprzedaży iPhone wystarczy przywrócić go do ustawień fabrycznych? 3) Czy będzie jakiś problem jeżeli na jednym komputerze będą się logowały dwie osoby na swoje konta iTunes? Chodzi mi o synchronizację appek. :wink:

#102 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 11 października 2012 - 20:17

1. Tak, mam 3 konta z jedna kartą kredytową. Płatności za każdym razem są akceptowane. 2. Wycofaj autoryzację, bo zostaniesz z jedna autoryzacją zajętą, a bez sprzętu. Nie wpływa to na bezpieczeństwo Twojego konta, ale masz o jedna autoryzację mniej na swoim koncie. 3. Nie, za każdym razem, gdy będą aktualizację dla danej App'ki, nalezy podac stosowne hasło do konta, w którym przypisana jest App'ka.

#103 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 23 października 2012 - 13:57

Witam, wyczytałem, że opcja usuwania z ipoda całych list, tak, żeby nie było pojedynczych kawałków z listy w folderze: cała muzyka i żeby nie trzeba było usuwać dodatkowo pojedynczych kawałków z tego folderu - już nie działa:( Czyli jak mam usuwać całe listy, żeby nie było ich w ipodzie??? Szukałem na tym forum i nie znalazłem, proszę o pomoc.

#104 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 października 2012 - 14:27

Trochę chaotycznie napisałeś; chcesz usunąć w iTunes listę z iPoda tak, żeby usunęło nie tylko listę ale też piosenki z tej listy z iPoda? Zaznacz wszystkie piosenki z listy i usuń je z altem (alt + delete).

#105 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 23 października 2012 - 14:36

Tak, przepraszam, trochę za szybko pisałem. Ale dobrze mnie zrozumiałeś. Dzięki za podpowiedź!!!

Proszę pisać zgodnie z zasadami języka polskiego! Tutaj znajduje się pomocny link. plmax

#106 sciera

sciera
  • 15 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 13:50

Kupione aplikacje

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#107 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2012 - 17:14

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#108 sciera

sciera
  • 15 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 19:19

[CIACH]

Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#109 szkamil

szkamil
  • 2 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 00:19

Przed zakupem iPad 64GB Witam, Po wielu godzinach czytania testów o tabletach, wybrałem iPada 4 64GB WiFi+3G. Miałby on w dużej części zastąpić mojego notebooka MSI u270. Ale mam kilka pytań. Być może ktoś z Państwa miał już styczność z... 1. iDraw - Czy odczytuje/zapisuje również pliki z Corela (w formacie .cdr)? Chciałbym na nim zaprojektować kilkudziesięciu stronicowy magazyn. 2. Excel - pliki 10MB - jakie ograniczenia w iPadzie przy pracy z plikami excela? Czy ma to sens? Oczywiście dokupię klawiaturę. 3. Czy tworzył już ktoś z Państwa strony www (kod) na ipadzie? Jak z edycją php? 4. Czy posiadając na komputerze stacjonarnym lub laptopie plik .ipa, można po prostu przegrać na ipada i zainstalować? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, szkamil

#110 ortal

ortal
  • 140 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 02:14

1. Niewiem
2. Na iPada nie ma Excella (jeszcze) od M$. Jest program numbers ale nie testowałem przy dużych plikach
3. Da się ale zbyt wygodne to nie jest
4. Tylko poprzez iTunes App Store (w iTunes na komputerze lub ipadzie)

- - - Połączono posty - - -

Jak wymogiem jest excell i corel to chyba lepszym wyborem byłby tablet z windowsem, starej (DELL XT3, LENOVO X100 TABLET) lub nowej konstrukcji (MICROSOFT SURFACE, SAMSUNG ATIV SMART PC).

#111 caraway

caraway
  • 11 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 15:53

Szkoda pieniędzy, iPad jako urządzenie użytkowe (nie do rozrywki) nadaje się wyłącznie do przeglądania www, wysyłania poczty, poczytania gazet i ew. napisania krótkiego tekstu bez zaawansowanej edycji. Nie zastąpi nawet najprostszego netbooka. To tylko drogie urządzenie do zabawy. Posiadam iPada 3 16GB 4G od roku więc mam pewne doświadczenie w użytkowaniu.

#112 kaszanka7

kaszanka7
  • 52 postów
  • SkądLegionowo

Napisano 01 grudnia 2012 - 11:18

iTunes 11 - pytania

Czy ktoś z was wie co zrobić by iTunes podążał za odtwarzaną muzyka.

Odpalam jakiś kawałek w układzie losowym, na listwie mam zaznaczone WYKONAWCA gra pierwszy wybrany utwór, a jak zaczyna się kolejny to widok okładek zostanie niezmienny i jedyne co, to mogę sobie przeczytać na górze co jest grane. Wiem, że można nacisnąć jabłko L, ale takie rozwiazanie nie jest automatyczne.

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego! eualex.

#113 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:13

iTunes 11, brak możliwości dodania filmu do biblioteki. Witam! Dzisiaj chciałem dodać dwa nowe filmy do mojej biblioteki iTunes, a tu myk. Nie da się, przeciągam, importuję, otwieram za pomocą iTunes nic! Na starszym iTunes wszystko działo. Dodam, że plik jest w formacie .m4v, zkonwertowany był w handbrake (wtyczka apple tv 3). Czy ktoś ma podobny problem i czy sobie z nim poradził? Pozdrawiam

#114 xxqwerty25

xxqwerty25
  • 54 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 15:52

Zainstalowałem itunes 11 i nie mam pojęcia jak dodać muzykę. Wcześniej wchodziłem w itunes w iphona, po lewej robiłem listy i tam na zasadzie przeciągania wrzucałem muzykę. Nigdy nie tworzyłem bibliotek itp, ponieważ nie jestem fanem tego programu. Nie ma już takiej opcji i muszę zaktualizować bibliotekę z muzyką i wtedy kopiować bezpośrednio z tej biblioteki ?

#115 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 grudnia 2012 - 16:20

Jest ta opcja - tu się nic nie zmieniło. Najpierw musisz odkryć sidebar w menu.

#116 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 13:45

Trochę chaotycznie napisałeś; chcesz usunąć w iTunes listę z iPoda tak, żeby usunęło nie tylko listę ale też piosenki z tej listy z iPoda?
Zaznacz wszystkie piosenki z listy i usuń je z altem (alt + delete).

Zrobiłem jak kazałeś i niestety nie działa :-( Muszę usuwać pojedyncze piosenki, nie mogę całych list:-( Pierwszy minus dla Apple'a.

#117 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 13:56

Jaki minus dla Apple, co ma lista wspólnego z utworami, lista odtwarzania ma za zadanie odtwarzanie utworów według tej listy, skasowanie listy nie ma prawa usuwać utworów, bo wtedy właśnie byłby problem. Żaden odtwarzacz na świecie nie usuwa utworów po usunięciu playlisty.

#118 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 14:08

Lista w iPodzie jest odpowiednikiem folderu w każdym innym mp3. Usunięcie folderu w każdym innym mp3 usuwa wszystkie w nim utwory.

#119 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 14:11

Lista w iPodzie jest odpowiednikiem folderu w każdym innym mp3. Usunięcie folderu w każdym innym mp3 usuwa wszystkie w nim utwory.

Bzdura, lista odtwarzania jest listą odtwarzania a nie folderem. W iPod nie funkcjonuje coś takiego jak folder.

#120 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 14:17

Bzdura, kilkadziesiąt opinii userów, z którymi się spotkałem zachwalało iPoda, pisząc, że foldery są mu niepotrzebne, bo przecież ma listy odtwarzania, które działają jak foldery. A tu lipa.

#121 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:45

W złą stronę myślisz, foldery w innych odtwarzaczach działają jak listy odtwarzania, do zarządzania plikami służy synchronizacja i iTunes. Nie myl odtwarzania z zarządzaniem plikami. Do iPoda nie kopiujesz plików tylko wrzucasz utwory z biblioteki.

#122 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 17:10

W złą stronę się tłumaczysz, bo do iPoda kopiowałem pliki do tej pory (za pomocą iTunes oczywiście). Teraz weszła aktualizacja iTunes i tego też się nie da robić (kopiuj - wklej), trzeba przeciągać z okienka w okienko. Pisałem o zarządzaniu plikami, a nie o odtwarzaniu. Piosenek nie odtwarzam za pomocą iTunes, tylko za pomocą iPoda.

#123 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 18:36

A co ma sposób kopiowania do playlist i folderów? Ty ewidentnie nie masz pojęcia o czym mówisz i nie wiesz do czego są playlisty a co to jest folder.

#124 micbud

micbud
  • 26 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 22:01

Właśnie nic nie ma, więc nie wiem, po co pierwszy zacząłeś zbaczać na temat kopiowania. Może coś merytorycznego napiszesz, bo filozofie, że brak folderów nie jest minusem nic do tematu nie wnoszą. Dla mnie jest to ewidentny minus i nie rozumiem, dlaczego masz z tym problem.

#125 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 22:16

Ale co mam Ci napisać, napisałeś, że usuwasz listę i Ci się utwory nie kasują, toteż napisałem Ci, że na żadnym sprzęcie na świeci usunięcie playlisty nie kasuje utworów, po czym zacząłeś się wywnętrzać o folderach. O czym jeszcze chcesz usłyszeć? Ja tylko stwierdziłem fakt, że żaden odtwarzacz na świecie nie usuwa utworów jak kasujesz listę, tak było od zawsze i Apple w tym temacie niczego nowego nie zrobił i temat uważam za zamknięty. Jeszcze masz jakieś pytania, to zapraszam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych