Pierwsze kroki z iTunes czyli "juzer frendli itunes" … Pytania o iTunes dla początkujących
Posted 21 February 2008 - 22:19
- napa likes this
Posted 22 February 2008 - 13:59
Posted 22 February 2008 - 14:02
Podepnę się!
Otóż mam pewien problem z iTunes. Kiedy próbuję go włączyć, wywala mi najbardziej ulubione przez wszystkich użytkowników Windows'a okno dialogowe: "Wystąpił problem z aplikacją iTunes i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty". Próbowałem reinstalacji, potem deinstalacji, potem usuwania wpisów z rejestru i zabawy z "Windows Installer CleanUp", i ponownej instalacji, następnie jeszcze raz to samo, tylko że z inną wersją programu - nic nie działa. Wiecie może co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
PS. Nie kupię Mac'a i nie sformatuję Windows'a !!!!!!!!!!!
A czemu miałbyś nie kupować Maca?

Uwierz mi, kiedy mu się bliżej przyjrzysz wymienisz szarego PC-ta na Maca

Posted 22 February 2008 - 14:15
A czemu miałbyś nie kupować Maca?
1.) Bo nie mam pieniędzy.
2.) Bo za Mac'a z każdej półki cenowej kupię lepszego PC.
3.) Bo Mac OS mi nie odpowiada, jednym słowem szajs (jak dla mnie).
Poza tym oczywiście! Kupię Mac'a bo iTunes na Windowsie XP siada!
No nic, ponawiam pytanie!
Posted 23 February 2008 - 10:13
Ustawienia > Advanced > General i tam masz do odznaczenia pole dotyczące kopiowania plików do własnej biblioteki.
dzieki bardzo za pomoc, zadzialalo;)
Posted 25 February 2009 - 10:41
Temat moze banalny ale mam problem - przegrywam np. 20 katalogow z muza i
Posted 25 February 2009 - 13:20
Posted 25 February 2009 - 14:21
Posted 26 February 2009 - 22:50

Posted 26 February 2009 - 23:00
Posted 02 March 2009 - 17:32

Posted 28 March 2010 - 14:25
Posted 30 March 2010 - 20:47
Dostaniesz w iTunes monit o niemożliwości przeniesienia całej biblioteki na iPod'a. Następnie zostaniesz poproszony o wybranie - jaką muzykę chcesz przenieść (chyba wg autorów lub albumów).Witam, nurtują mnie 2 pytania...
Pierwsze, zbliżam się aktualnie do zapełnienia całego iPoda (80GB). Synchro mam automatyczne iTunes, co się stanie gdy moja biblioteka będzie większa na kompie niż miejsce w iPodzie? System Windows 7 dodam...
Posted 01 May 2010 - 09:41
Posted 01 May 2010 - 10:03
Posted 03 May 2010 - 21:03
Posted 03 May 2010 - 21:17
Posted 03 May 2010 - 21:39
Posted 28 March 2011 - 17:59
Na początek witam wszystkich. Jestem początkującym użytkownikiem iTunes w wersji na Windowsa. Część odpowiedzi na swoje wątpliwości znalazłem już na forum, ale część nadal pozostała bez odpowiedzi. W związku z tym mam kilka pytań. Podejrzewam że w czeluściach forum by się znalazło odpowiedź i na nie. Ale mi się póki co nie udało ich znaleźć. Więc proszę o wyrozumiałość... (krytykę zniosę też, o ile będzie konstruktywna). Więc mniej więcej po kolei postaram się pisać swoje pytania....
1. Przeglądając forum trafiłem na wątek w którym pisało iż muzyka sprzedawana jest obecnie bez DRM. Czy to prawda?
2. Czy gdyby moje konto w iTunes zostało zbanowane/zablokowane to czy muzykę pobraną wcześniej będę mógł odtwarzać nadal? Czy też już nie?
3. Potrafię już ręcznie dodać okładki do albumów i sprawić by składanki wyświetlały się mi pojedynczo w trybie Cover flow. W folderach z mp3 mam okładki w formie jpg png zazwyczaj w pliku o nazwie cover (lecz nie zawsze). Nieraz są wbudowane w mp3. Ale iTunes z tylko sobie znanych powodów je ignoruje. Czy jest jakiś szybszy sposób na dodanie okładek aniżeli ręczna zabawa?
4. Ktoś zna sprawdzony sposób na odtwarzanie plików flac? Wprawdzie na forum pojawiło się kilka nazw dodatkowych programów, ale może jest coś prostszego. Co by działało od ręki.
5. Czy da się odtwarzać pliki cue + ape?
6. Odnośnie cue + ape. Może lepiej i wygodniej będzie je skonwertować za pomocą iTunes lub foobara do formatu bardziej popularnego? Tak by nie tracić tagów. Np. mp3 flac lub coś z stajni apple? Co lepiej się sprawdzi tak by muzykę dało się odtwarzać bez problemu pod różnymi systemami i programami nie tracąc za bardzo jakości
7. O ile lokalizacje ściągniętych z iTunes Store podcastów i muzyki znalazłem to czy jest jakieś konkretne miejsce/plik/folder gdzie przechowywane są okładki i informacje o tym ile razy dany utwór był odsłuchiwany i kiedy ostatnio? Tak by łatwo dało się zrobić backup całości?
8. Czy pliki pobierane z sklepu iTunes są zawsze w jednakowej jakości czy też można gdzieś (gdzie?) wybrać ten parametr?
9. Czy da się zrobić coś takiego iż część muzyki mam na dysku D a część na zewnętrznym dysku. A iTunes automatycznie by wyświetlał w bibliotece jedynie albo tylko to co jest na dysku D albo wszystko w zależności czy dysk zewnętrzny jest podłączony?
10. Do czego służy opcja Genius w zakładce Sklep?
11. Czy dodawać podcasty można jedynie wskazując lokalizacje pliku xml, czy też inaczej też można?
Teraz czekam na krytykę iż można łatwo znaleźć odpowiedzi itp. Ale nie licząc tego proszę o odpowiedzi. Jeśli ktoś uważa iż patrząc na mój poziom znajomości programu będę na 100% o coś więcej chciał się dopytać to od razu zasugerujcie o co i wyjaśnijcie :-D
Wątek "Pierwsze kroki z iTunes czyli "juzer frendli itunes" …" został przeniesiony do istniejącego. plmax
Posted 28 March 2011 - 18:14
2. Tak.
3. Nie mam zielonego pojęcia

4. Nie znam prostszego ale zapewne jakiś bystrzak Nam podrzuci rozwiązanie.
5. Nie wiem.
6. Nie wiem.
7. Chyba to powinno pomóc:
Zmiana miejsca przechowywania plików iTunes | iTunes
8. Jest muza w lepszej jakości, nie pamiętam jak się nazywa ten format w iTunes (znów czekamy na bystrzachę)
9. Musisz sam zmienić odwołanie biblioteki.
10. Szuka pokrewnej muzyki, do tej co już masz. Z geniusa korzystałem tylko przy aplikacjach, nie mam doświadczeń z muzyką.
11. Przeciągnąć?
Mało pomocny byłem ale się starałem

Posted 29 March 2011 - 13:06
Posted 08 August 2011 - 23:20
Moja sytuacja
Jestem w UK. Chce zalozyc konto na tutejszym itunes aby sciagac muze. Nie mam tu swojego komputera, moge ew pozyczyc. Posiadam iPhone 4.
Pytania
Czy moge zarejestrowac sie i kupowac muze przy pomocy tylko iPhone?
Jezeli potrzebny jest komputer to:
1. Czy moge kupic muze na tym obcym komputerze i potem miec ja na swoim jak przyjade do PL?
2. Czy moge miec ta muze na dwoch komputerach jednoczesnie? Jezeli tak to jak?
3. Czy moge kilkukrotnie sciagac zakupiona muze?
4. Czy moge kupic muze na tym nie moim komputerze; wrzucic na iphone; zdesaktywowac konto na tym komputerze i po przyjezdzie zrzucic muze z iphone na swoj komputer?
Jestem totalnym poczatkujacym jezeli chodzi o iTunes, a bardzo zalezy mi na tym zebym mogl w koncu kupic se jakas nowa muze. Prosze o wyrozumialosc jezeli pytania moga wydawac sie banalne dla osob obytych z uzytkowaniem tego programu.
Posted 09 August 2011 - 11:14
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users