Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stacja dokująca do ipada do montażu na ścianę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 września 2011 - 14:42

Witam jak w temacie szukam Stacji dokująca do ipada1/2 generacji do montażu na ścianę z zasilaniem czy może ktoś się spotkał z czymś takim pozdrawiam

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 września 2011 - 15:01

CyberSelect | iRoom iDock for iPad and iPad2

#3 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 września 2011 - 17:39

no to jest super ale £571.20 to jest cena nowego Ipada2 :-)

#4 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 01 września 2011 - 19:35

Może rozwiązanie firmy Vogel ( z tym że to samo mocowanie na ścianie a nie stacja dokująca ale może coś ci pomoże)
RingO

#5 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 września 2011 - 20:06

ipad ma służyć jako sterownik inteligentnego domu za pomocą którego można zmieniać oświetlenie ogrzewanie sterować multimediami więc jest istotne dla mnie aby uchwyt miał własne zasilanie a przy okazji chciał bym normalnie korzystać z ipada,nie zależy mi na synchronizacji czy podłączaniu do kompa tak czy tak będzie to po wifi prędzej czy później,ale ładowanie jest bardzo istotne ;-)

#6 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 września 2011 - 00:16

znalazłem coś takiego wygląda ok i kosztuje tylko 149pln Dołączona grafika

#7 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 02 września 2011 - 01:54

znalazłem coś takiego wygląda ok i kosztuje tylko 149pln Dołączona grafika

podasz linka? też jestem zainteresowany taką stacją.

#8 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 września 2011 - 15:38

oto link Uchwyt scienny do iPad 2 Brodit czarny - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy

#9 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 września 2011 - 14:18

michu a powiesz troszke szerzej o tym sterowaniu w inteligentym domu? tzn jak to by wyglądało. a może jakiś nowy temat załóż i pochwal się swoimi przemyśleniami itd :) może coś bym u siebie wykorzystał w domu (jak by sie dało) :)

#10 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 września 2011 - 16:03

ok to tak ma zamiar wprowadzić moje nowe mieszkanie w 21 wiek hehehe :-)
mianowicie chcę mieć możliwość sterowania oświetleniem w mieszkaniu i w ogrodzie zmianą temperatury we wszystkich pomieszczeniach tak ze mogę sobie ustalić ile ma być stopni niezależnie pełna integracja z systemem alarmowym czyli wychodząc z domu po załączeniu alarmu system automatyczne gasi wszystkie światła zmniejsza ogrzewanie do ustalonego limitu zamyka rolety ten system to właśnie system inteligentnego domu
większość producentów takich systemów ma w swojej ofercie dedykowane panele sterujące ale jak sami mówią nie równają się one z możliwościami tabletu nie wspominając o mobilności
Za pomocą ipada po instalacji aplikacji koszt około 100pln można sterować takim systemem ma się dostęp do centrum multimedialnego i wszystkich wyżej wymienionych funkcji jest to pełna integracja z systemem i mamy wszystkie funkcje ipada niestety koszt takiej zabawy nie jest tani ale warty tych pieniędzy jestem teraz w trakcie negocjacji ;-) co do ceny
tu kilka fotek
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 tyku

tyku
  • 7 postów

Napisano 24 września 2011 - 12:04

Ja kupiłem coś takiego : [url=http://www.philips.pl/c/sprzet-audio/podstawka-dokujaca-ipod-iphone-ipad-dcm2060_12/prd?retailStoreStatus=true&country=PL&catalogType=CONSUMER&language=pl&onlineStoreStatus=false&stores=true&proxybuster=AA6A53A3FD5818775A980FC71B876717.app101-drp2]Philips - Mikrowieża Podstawka dokująca – iPod/iPhone/iPad - DCM2060/12 - Mikrowieże - Domowy sprzęt audio - Dźwięk i obraz[/url]

#12 herm4n

herm4n
  • 33 postów

Napisano 06 października 2011 - 10:14

Jeżeli chodzi o sterowanie domem z iPhone/iPoda/iPad'a odsyłam do filmików na youtube

fibaro - YouTube

#13 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 października 2011 - 19:27

ok kupiłem to jest całkiem fajne i praktyczne ładuje i synchronizuje ma dwa głośniki
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 hyzu

hyzu
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 kwietnia 2013 - 15:19

Witam,
poszukuję dobrego uchwytu ściennego do iPada 4 generacji.
Znalazłem coś takiego i bardzo mi się podoba tylko gdzie to kupić???
[url=http://www.vogels.com/tablets/tms-301-ringo-wall-pack-for-ipad-2-3rd-and-4th-gen.html#.UX_R_Up8HXQ]TMS 301 RingO Wall Pack für iPad (2, 3rd and 4th Gen.) - iPad Zubehör[/url]

na skapcu znalazłem jedynie to : [url=http://sklep.rms.pl/index.php?p8227]Vogels PMC205 (PMC 205) Basecover + WallMount Uchwyt do iPada :: Sklep.RMS.pl (hi-fi, kino domowe, akcesoria audio-video)[/url]
Cena trochę wysoka bo na stronie producenta komplet 49EURO

Macie jeszcze jakies pomysły? Chodzi mi głównie żeby zawiesić cudo w domu na ścianie i puścić sobie od czasu do czasu muzyczkę :)

#15 anies7

anies7
  • 32 postów

Napisano 01 maja 2013 - 10:57

Witam,
poszukuję dobrego uchwytu ściennego do iPada 4 generacji.
Znalazłem coś takiego i bardzo mi się podoba tylko gdzie to kupić???
TMS 301 RingO Wall Pack für iPad (2, 3rd and 4th Gen.) - iPad Zubehör

na skapcu znalazłem jedynie to : Vogels PMC205 (PMC 205) Basecover + WallMount Uchwyt do iPada :: Sklep.RMS.pl (hi-fi, kino domowe, akcesoria audio-video)
Cena trochę wysoka bo na stronie producenta komplet 49EURO

Macie jeszcze jakies pomysły? Chodzi mi głównie żeby zawiesić cudo w domu na ścianie i puścić sobie od czasu do czasu muzyczkę :)

Ne ebay znajdziesz tego sporo. Swego czasu użytkowałam Pro Clip Wall Mount. Są i Vogles'y, i sporo innych, np. tutaj, czy tutaj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych