Szybszy workflow niż w przypadku Windows, lepsza wydajność i Aperture.

Dlaczego wybrałem Apple
Rozpoczęty przez
art.mariusz
, 01 wrz 2011 14:29
232 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 października 2012 - 00:57
Napisano 07 października 2012 - 08:32
Pierwszym produktem Apple, jaki kupiłem był iPod Touch 4gen. Dużo pochlebnych opinii słyszałem na temat iPhone'a, a że nie było mnie na niego stać - wziąłem iPoda. I bardzo szybko polubiłem Apple. Teraz mam iMaca i przymierzam się do zakupu iPhone'a 5.
Napisano 07 października 2012 - 23:10
bo strasznie mi działał na nerwy windows
teraz mi działa na nerwy mac, chociaż muszę przyznać, że odrobinę mniej, przynajmniej na razie, generalnie lubię systemy uniksowe

Napisano 31 października 2012 - 13:01
Po pierwsze uwielbiam czystość formy i metalowe obudowy, również Mac OS X jest wspaniałym, dopracowanym systemem.
Po drugie miałem dość Microsoftu i komputerów typu PC - Windows i pecety wyglądają jakby zostały zaprojektowane przez 3-latków.
Napisano 01 listopada 2012 - 15:33
Chyba 10 lat z Windows XP sprawiło, ze nie moglem już na niego patrzeć. Zamiana na nowszego Windowsa nie miała sensu, bo to praktycznie to samo. Pozostał OS X. Poza tym nadszedł czas zmianę starego komputera na nowy. Sumując jest Mac mini.
Napisano 08 grudnia 2012 - 22:35
Mnie de facto namówiła siostra ze szwagrem na Maca. Sami użytkują MBP od 2009r. i pochwał na niego nie było końca. A że mówi do użytkownika "ludzkim" językiem; że nie trzeba się domyślać o co chodzi w "błędzie woluminu nr tysiąc pięćset sto dziewięćset"; że coś podłączasz i właściwie od razu działa; że jest banalnie prosty i że po zamknięciu go, ma się ochotę za chwilę znowu go otworzyć. Pobawiłam się więc nim trochę i olśniło mnie, że faktycznie chcę takiego mieć :-) Miał piękną bryłę, w swoim minimalizmie był intrygujący, żadnych zbędnych elementów, ozdób, wytłoczeń. Cena faktycznie powalająca, bo nigdy nie sądziłam, że kupię komputer za prawie 6 koła ;-) (za tyle sprzedałam swój ostatni samochód ;-) ). Część pieniędzy uzbierałam, reszta w ratach. Od chwili kiedy go uruchomiłam, uświadomiłam sobie, że choćby nie wiem co, do Windowsa wracać nigdy nie chcę. Wystarczy, że z takowego korzystam w pracy i mam dosyć. Już się spotykałam z opiniami, że komp za 5,600zł to tylko dla lansu, że takiej ceny nie jest wart itp. Niech sobie mówią co chcą i lubują się w windosowskich zawiechach, ja Maca uwielbiam ;-)
Owszem, człowiekowi się uruchamia już później swoiste gadżeciarstwo na punkcie symbolu jabłka, ale mając styczność z dobrej jakości sprzętem, chce się go mieć jak najwięcej.
Czy kupię kiedyś do kolekcji iPhone'a? Nie wiem, sama się nad tym zastanawiam. Pewnie na tym się kiedyś skończy

Napisano 14 grudnia 2012 - 00:18
1. Tak, bo jestem amigowcem i commodorowcem i Maćki na PPC i Motorolkach 68k to dla mnie podobnie ikoniczne i sentymentalne przedmioty lat 80 i 90, obecnie kolekcjonerski.
2. Tak, bo jak widzę zamysł i jakość wykonania swojego Power Macintosha G3 to aż mam uznanie dla konstruktorów.
3. Nowe Maćki na Intelu - nie, bo mnie nie interesują i choć rozumiem, że Apple mogło chcieć pokazać, że da się może zmyślniej kompa na x86 zmontować to nie bardzo kumam na chwilę obecną, po co drugie klony aka pecety.
4. Nowsze sprzęty nie, bo mam mikro budżet, rat (zaciągania kredytów) nie uznaję, a jak już na coś miałbym wydać droższego komputerowego to w pierwszej kolejności na sprzęt będący następcą Amigi - np.Amiga X-One, Pegasos lub oryginalny system AmigaOS lub MorphOS.
5. Ewentualnie PowerBooka, bo na niego jest MorphOS dedykowany.
To tyle, co mam do wniesienia w wątek.
Mam nadzieje, że szczere odpowiedzi coś wniosą i nikogo nie urażą.

Napisano 16 grudnia 2012 - 15:59
[CIACH] <- ten wątek nie służy do zadawania pytań.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych