Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse - dziwne zachowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 12jahon

12jahon
  • 202 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 31 sierpnia 2011 - 19:19

Witam. No więc 2 dni temu kupiłem w iSpocie mojego pierwszego mbp, airport extreme i magic mouse. Wszystko ładnie działa i jestem zadowolony, niestety MM dziwnie się zachowuje. Zaraz po włączeniu przez jakiś czas myszka działa poprawnie, niestety po pewnym czasie mysz przestaje poprawnie... jeździć, tzn. przerywa, zjeżdża na boki, ciężko się kieruje i wskaźnik porusza się jakby była na najwolniejszym poziomie. Poziom baterii wskazuje 100%, zresztą to niedorzeczne, żeby po 2 dniach miała wyczerpaną baterię. Nie wiem czy to wina myszki czy odbiornika bluetooth w komputerze i czy mam iść z tym problemem prosto do iSpota (zaznaczę, że muszę jechać do Poznania 80km) i czy oni mi dadzą nową sztukę czy będą próbować naprawić problem. Z góry dzęki za odpowiedź. Pozdrawiam Jan Furmann

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 19:33

Wymień baterie i sprawdź czy nie pomoże. Może samo wyjęcie baterii coś zresetuje i będzie dobrze.

#3 12jahon

12jahon
  • 202 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 31 sierpnia 2011 - 20:56

Wyciągałem baterie, to pomogło ale również na jakiś czas, po czym znów działała tak jak wyżej opisałem. Inne baterie mogą coś zmenić? Zauważyłem jeszcze, że myszka działa jak jest wyłączona parę minut, ale to wszystko pomaga chwilowo.

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 21:05

Zmień baterie, przecież to niewielki wydatek. Jak się okaże, że nie pomogło, to przełożysz do pilota albo budzika ;)

#5 kantona

kantona
  • 100 postów

Napisano 29 września 2011 - 06:47

Ja mam podobny problem - mysz nowa, baterie także. Mysz w porównaniu do najzwyklejszego Logitecha działa okropnie. Taki test: - mysz logitecha przy ruchu od lewej do prawej na ekranie jedzie idealnie, bez przerywania itd. - magic mouse jedzie jakby z delikatnym opóźnieniem i nie jedzie płynnie, ma jakieś takie jakby to nazwać przerywane te ruchy, w dodatku tak jak pisze kolega wyżej - zaczynam ruch ręką i jedzie normalnie a za chwilę wykonuję ruch i mysz jedzie o wiele wiele wolniej. Sprawdzałem już kilka podkładek pod mysz, próbowałem na blacie biurka a nawet na kartonowym pudełku i zawsze to samo. Próbowałem dodać mysz ponownie w ustawieniach systemu, wymieniać baterie itd. Teraz już nie wiem, czy za dużo od niej wymagam bo przyzwyczaiłem się do myszek od PC czy rzeczywiście jest z nią coś nie tak.

#6 mondeo

mondeo
  • 291 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 08:38

Kilka dni temu moja MM odmówiła posłuszeństwa - rozłączała się, włączała ponownie Po przewertowaniu masy for oto odpowiedź: The answer lies in the battery compartment design, specifically in the depth of the hole for the positive battery terminal. In trying to be clever (to prevent wrong polarity insertion?) apple screwed up and made the hole fractionally too deep, i.e. the mouse positive contact is too far down the hole for some batteries. Some of you are correct, that AA batteries are not all the same size. the critical dimension is the height of the positive terminal above the inner battery shoulder at the +ve end. ( inner because most batteries have slightly conical shoulders). The longest protrusion of the positive terminal from the shoulder is found on the Energizer lithium and the Ikea, which have non conical shoulders and usually make contact if you don't bang the mouse around too much. The shortest protrusion of the positive terminal from the shoulder that I have found is on the Duracell Ultra Power, which also has the most conical shoulder.. If Apple had reduced the depth of the well for the +ve terminal by just 1mm, all batteries would fit and work. FYI, a few measurements of the +VE terminal length above the inner shoulder flange: Energizer Lithium: 1.6 mm Ikea: 1.6 mm Ace: 1.4 mm Duracell Ultra Power: 1.2 mm

#7 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 24 stycznia 2013 - 12:19

@kantona Mam podobny set i na bateriach z Ikei i Castoramy chodzi bez problemów. pozdrowerowe, aa

#8 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 stycznia 2013 - 13:22

To może być również problem z Bluetooth.
Ale wróżką nie jestem...

#9 ZigZig

ZigZig
  • 2 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 10:27

Hej, Miałem to samo ale tylko na systemie Windows na OS X było OK, musisz wejść w Menadżer urządzeń -> Karty sieciowe -> Karta sieciowa Broadcom 802.11n -> Właściwości -> Zaawansowane -> Współpraca z Bluetooth -> Włącz i powinna działać płynnie.

#10 cobytuwpisać-945fbb9a76

cobytuwpisać-945fbb9a76
  • 454 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:26

u mnie dzieje się to samo na każdych bateriach ale mam wrażenie, że stało się to po tym jak wsadziłem 4 hdd do maka pro, jak był jeden to było ok, może zbieg okoliczności a może nie, ogólnie kpina jak na myszkę za tyle pieniędzy, poprzednio Apple zmoczyło dupę z mighty mouse a teraz sytuacja się powtarza, przykre...

#11 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 marca 2014 - 18:31

Ja mam ten sam problem, ale na razie nie wymiękam, chodź to przerywanie staje się lekko drażniące. Używam myszki na windows 8 i często po "zwisie" pomaga przejechanie touchpadem (najechanie kursorem) na ikonke (baterii) myszki, wtedy MM zaczyna działać. Czasami niestety muszę włączyć i załączyć myszkę na nowo. Design super, bardzo mi się podoba, ale niestety od strony technicznej, od strony funkcjonalności myszka jest po prostu do du... Wcześniej używałem vx revolution logitecha i to była myszka z klasą, niestety MM to kupa złomu, jak widać po setkach tematów na temat jej przerywania, wychodzi na to że "ten typ tak ma"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych